Jakich używacie? Nadeszła chwila, kiedy ostatecznie postanowiłam rozstać się z GG. Stara wersja była ok, ale nawet na nią przyszła pora. Potrzebny mi lekki zamiennik. Mam swój typ, ale chętnie poznam wasze 😉
korzystam z Adium, który obsługuje kilka protokołów (m.in. gg, msn, jabber, google talk, facebook chat). bardzo przyjazny, swietnie działający program. nie muszę osobno otwierać kilku różnych programów, bo mam jeden do wszystkiego 🙂
Ehhh gg stare było dobre, nowego nawet nie zainstalowalam... Zmienilam na tlen, ale ten tez do kitu... :/ wiec mam tlena,gtalka,msn,Skype i już dostaje glupawki od tego!
Korzystałam z aqq- byłam bardzo zadowolona: przydatne pierdółki, fajny design i w ogóle wielki plus. Do czasu: ostatnio wysypał mi się na amen, pojawiało mi się po kilkanaście komunikatów o jtym samym błędzie, które wyłączyć można było tylko wyłączając całkowicie aqq (przez trzech królów...) Teraz tlen- ale jest beznadziejny. Nie widać całych opisów gg, szata graficzna zdecydowanie nie urzeka i jeszcze nie umiem się w tym czymś odnaleźć 🤔wirek: Do gg nie wrócę bo mam bardzo wolny komp i mi zamula z gadu... 😫
Jestem w kropce - mirandy nie ogarniam, może konnekt? 👀
No tak, generalnie to jest komunikator dla Linuxów, Mac'ów, ale jest projekt pod Windowsy - proszę bardzo http://www.kadu.net/w/Pobierz:Windows_unofficial .
No i zaletą jest jeszcze otwarty kod źródłowy, można tworzyć własne moduły w C++
Ja póki co GG - ale w domu wersja 9x, w pracy jeszcze starsza, instalowana przed kilkoma laty bez aktualizacji. Nie mam tam pełnych opisów (bo się nie mieszczą w linijce), nie mogę wysyłać smsów (ale teraz bez logowania/opłat to jedynie na Orange z domu mogę), ale DZIAŁA i to wystarczy. Komunikator to dla mnie szalenie przydatna rzecz, zwłaszcza w pracy - często dużo lepszy od wewnętrznego telefonu: odbieram, kiedy chcę/mogę, mam trwałe info.
Tylko to trochę, jak z komórką: miała służyć do DZWONIENIA, teraz jest przenośnym komputerem z aparatem fotograficznym... i przy okazji można telefonować 😉
Im nowsza wersja GG, tym więcej udziwnień i dodatkowe kłopoty :/ Niech tylko nie wpadną na pomysł, żeby "zmuszać" użytkowników do upgrade'ów niedziałaniem podstawowych funkcji 🙁 Bo też zacznę szukać PROSTEJ i NIEZAWODNEJ alternatywy (którą może ktoś z Was już testuje)
mialam stara wersje gg... swirowala niemilosiernie... jak mialam jednego rozmowce w trzech okienkach to zwatpilam :| przerzucialm sie na tlen... teraz przez pierwsze pol godz do godz, co chwila znikam z niego, migam po oczach wszystkich... a pozniej luz i spokoj. czy ktos moze wie co sie dzieje..?
od wielu lat działam na konnekcie 🙂 Polecam, można wybrać sposób zaawansowania ustawień ( np. jestem debilem - zaznaczam odpowiednią opcje przy rejestracji i wszystko ustawia się samo) 🙂 współpracuje z tlenem, gg i paroma innymi ale nie używam 🙂
Ja od dawna używam skype oraz gadu-gadu. Na jednym komputerze stare(dla mnie lepsze), a na drugim nowe 🙂 Jest to dobre rozwiązanie niedochodzących wiadomości od użytkowników najnowszych wersji 👀
Ja ciągle trwam przy GG 7.7.0, instalowałam w lecie nowe GG, nie podoba się wcale. Obecnej wersji zdecydowanie nie chcę. Jedyne co mnie martwi to to, że od jakichś niecałych dwóch tygodni pokazuje mi się prawie codziennie komunikat, że ta wersja GG nie obsługuje rozmów z numerami większymi od jakiejś tam wartości... I boję się, że będę musiała je w bliższej lub dalszej przyszłości zmienić, a wcale nie chcę.
Ja mam gg, działa średnio, czasem nie mogę rozmawiać z więcej niż jedną osobą na raz, bo się wiesza. Skype też mam, ale używam dość rzadko, może parę razy na rok. Nowe gg ani mnie specjalnie nie zachwyciło, ani nie zniechęciło.
Ja posiadam skajpa, ICQ i Spika, który nie został wymieniony powyżej. Bardzo przyjazny, nie wyświetla wprawdzie długich opisów, ale da się pod niego podłączyć gg, tlen i ICQ. 😎 Okazyjnie korzystam też z AQQ, też mi się podoba. 😀
Ja mam starszą wersję gg. I ogólnie jestem zadowolona, nie wiesza mi się i nie mam jakiś innych większych problemów. Rozmawiam i tak zazwyczaj z 1 osobą, z innymi jak coś wymieniam się tylko krótkimi wiadomościami, więc nie przeszkadza mi to, że otwiera mi się w nowych belkach. To nowe gg jest na prawdę takie straszne? Zachęca mnie moją ulubiona gg rozrywka- czytanie opisów i wychwytywanie ładnych cytatów- a teraz nie mogę się jej w pełni poświęcać :P Zastanawiam się nad zmianą, ale nie chce właśnie żeby się wieszało. A słyszałam skrajnie różne opinie na temat tego nowego gg.
Wow, myślałam że mniej osób korzysta z gg. Mnie ostatecznie zraziło wymuszanie instalowania nowych wersji, coraz bardziej śmieciowych. Niech sobie uszczęśliwiają na siłę kogoś innego. Oczywiście dalej korzystam z gg, ale teraz już tylko z numeru.
Zdecydowałam się wreszcie, więc podzielę się uwagami 😉 Zależy mi na maksymalnej prostocie: całkowicie wystarcza mi lista kontaktów i okienko do pisania wiadomości. Nawet emotek nie potrzebuję. Wolę mniej funkcji, a więcej luzu dla procesora. Dlatego odrzuciłam już na początku tlen, skype'a i mirandę i inne, bo są zbyt rozbudowane. Nie lubię kombajnów. Do poczty i plików mam inne programy, a na serwisach społecznościowych nie ma mnie wcale. Odpadły też programy nie pod windowsa. Brałam pod uwagę konnekta, AQQ i WTW, bo z tego co widziałam w necie mają najlepsze opinie wśród informatyków. Moje wsparcie informatyczne używa konnekta i bardzo sobie chwali, chociaż program nie jest już udoskonalany. Ja wybrałam WTW. Zobaczę jak się sprawdzi. Podoba mi się minimalistyczny wygląd.
Może za jakiś czas będę znowu zmieniać, więc nie krępujcie się z pisaniem uwag 😉
Korzystałam z aqq- byłam bardzo zadowolona: przydatne pierdółki, fajny design i w ogóle wielki plus. Do czasu: ostatnio wysypał mi się na amen, pojawiało mi się po kilkanaście komunikatów o jtym samym błędzie, które wyłączyć można było tylko wyłączając całkowicie aqq (przez trzech królów...) Teraz tlen- ale jest beznadziejny. Nie widać całych opisów gg, szata graficzna zdecydowanie nie urzeka i jeszcze nie umiem się w tym czymś odnaleźć 🤔wirek: Do gg nie wrócę bo mam bardzo wolny komp i mi zamula z gadu... 😫
Jestem w kropce - mirandy nie ogarniam, może konnekt? 👀
AQQ psuło się przez te emenemsy, które są teraz na gadu-gadu. Komunikaty pojawiały się, gdy ktoś z gg wysyłał emotikonkę. Grzebałam się z tym jakiś czas, ale w końcu rozwiązanie okazało się proste- wystarczyło wywalić nową wtyczkę gg i zainstalować starą 😉 teraz już mądrzy ludzie odpowiedzialni za AQQ poradzili sobie z tym i wszystko działa jak należy na nowej wtyczce 😉 jeśli nadal wam się psuje proponuję zainstalować AQQ od nowa, powinno zadziałać.
Korzystałam z aqq- byłam bardzo zadowolona: przydatne pierdółki, fajny design i w ogóle wielki plus. Do czasu: ostatnio wysypał mi się na amen, pojawiało mi się po kilkanaście komunikatów o jtym samym błędzie, które wyłączyć można było tylko wyłączając całkowicie aqq (przez trzech królów...)
To prawdopodobnie wina M&Msów w GG 10 - AQQ ich nie czytał, więc pojawiały się błędy 🙄 Też tak miałam, ale już jest ok 😉
Na początku miałam gg. Po długim czasie mąż mnie przekonał do Tlena i tak już zostało. Jestem z niego zadowolona, ale korzystam tylko z komunikatora, tlenowej poczty nie używam. W pewnym momencie miałam jeszcze AQQ, żeby móc rozmawiać z kumpelą, ale szybko z niego zrezygnowałam.
Zdecydowanie Skype. GG obecnie od wielkiego dzwonu, przy użyciu Kadu (nie jestem przesadnie zadowolona, ale wolę póki co od Adium). Może jeszcze poszukam lepszego rozwiązania. A zabawki "wave" od googla ktoś może używa?