ja zostałam o parkowaniu uprzedzona w piatek wieczorem a w sobote dotarłam ok 9 i stanełam pod samym wejsciem wiec nie najgorzej ale pozniej była już masakra auto na aucie autem poganiało i na aucie stało 🙂 ale uprzedzic mogli
Az uwierzyc nie moglam ze Policja nie wlepiała mandatów za te auta na wysepkach,albo stojace w 3/4 na ulicy. Nie to zebym lepsza byla 😁 No ale jak tacy mili mlodziency mogliby karać.. 🤣 Przeciez oni mają oczy,widza ze brak parkingu to naprawde wyjątkowo wredni by musieli byc zeby karać.
Moim zdaniem przejazdy były diametralnie różne. Gdyby Michał nie popełnił kilku znaczących błędów - wygrałby bez problemu. Ekwador mi sie podoba i to bardzo - za spokój, za ruch, za elegancję. Michała przejazd chwytał za oczy dynamiką.
Byłam wszystkie trzy dni, tylko dzisiejszy, najważniejszy konkurs przegapiłam 👿 😵 ale cieszę się bardzo, że M.Kiecoń wygrał, bardzo podobały mi się jego przejazdy na Urbane ze wszystkich dni 😅 Zdjęcia wyszły mi okropne, dopiero dziś Anaa mi pomogła i coś wykrzesiłam z zaprzęgów i pokazu (za co bardzo jej dziękować 🙇 :kwiatek🙂
zawody zorganizowane sporo lepiej niż w poprzednich latach- dało się bez problemu wytrzymać. fenomenalnie dobre rozwiązanie loży vip i foyer. pokazy też przyjemny. generalnie in plus zawody bardzo. tlyko finał dużej rundy jakoś tak średnio emocjonująco ustawiony.
a Mściwek na dekoracje nie podpiął popręgu i jak dał Urbance pogalopować to zjechał po boku łącznie z siodłem 😉
Aktorzy rozbawili publiczność swoimi niemrawymi umiejętnościami jeździeckimi - to były takie pony games na dwóch kucach connemara Duch i Duszka chyba od p. Basi Niemczewskiej. Nie wytykając palcyma ale Jolanta Fajkowska to pewnie siedziała w swoim życiu na koniu - ale chyba wirtualnym.
caroline domysiłam się, że to voltopirki siedzą. Poznałam tak na szybko wśród nich: * Ciebie * Koniczkę * Sierrę
Mi sie tez zawody podobały 🙂 A Mściwój był dobry na sam koniec jak rypnął z konia 😁
Jeśli chodzi o komentowanie, to dzisiaj za mną siedziały bachorki i non stop gadały 😵 W ogóle nie mozna było się skoncentrować na oglądaniu.
A jeśli chodzi o komentarze P. Kleszcza, to rzeczywiście momentami były powalające. "A oto przed nami 2-letni, yyyy 12-letni koń" 😉 "Oto nasz wspaniały koń-jeździec" i o co mu chodziło 🤔 👀
Miałam jeszcze do niedawna kilka takich "kfiatków" ale zapomniałam 😡
tych dwoch panow co siedzialo za abre, edytka i za mna- to bym rozstrzelala.. nie dosc, ze sie niespecjalnie znali- to jeszcze ich pozniejsze zarty i komentarze a propos kobiet ( w stylu poluzniania smyczy etc.) to po prostu zal bylo sie juz odzywac. jedynie mozna bylo w pysk strzelic- ale jak matka nie wychowala to co poradzic.
mi sie ogolnie podobalo. co do ujezdzenia- generalnie uwazam, ze randon jest lepszym koniem, lepiej sie rusza, ma niebotycznie lepszy piaff i pasaz- ale jesli mam porownywac dosiad katarzyny a michala- to tutaj nie mam watpliwosci- katarzyna siedzi jak struna, ma po prostu 'zelazny' dosiad. zal bledow michala, ale trudno. taki juz jest sport 😉
z "kfiatków" to wczoraj parę usłyszałam, siedziały koło mnie trzy osoby: mama z córką i chyba jej chłopak, który chyba jakieś pojęcie miał o koniach, bo kupił sprzęt itp. Mama tekstem: - dlaczego tak temu koniowi podkowy lecą? (chodziło o piasek spod kopyt 🤔wirek🙂 chłopak: - bo on ma taką wadę 😵
albo jednemu koniowi na "dzień dobry" spadły obydwa kalosze, a mama: - dziwne, że ten koń się nie wystraszył! 😁
czasem mam takie mysli, ze wszystkie miejsca w sektorach powinny byc scisle rejestrowane przez kamery- i wszelkich gwizdzacych, fleszujacych- powinno sie focic i zrobic pozniej wystawe prac pod jakims krwistym tytulem lub jak an meczach- dozywotni zakaz wstepu. tak wiem- z wystawa to marzenia. ochrona wizerunku etc 😉
a zauważyliście (-łyście?), że komentatorzy - facet po polsku i babka po angielsku czasem zupełnie inaczej czytali imiona koni? 😉 często facet omijał jakieś litery, lub przeciwnie - dodawał jak mu było wygodnie 😉
jak sie czepiamy to ja dorzuce swoje dwa grosze - mnie strasznei razilo w konkursie "gwiazd" (poza samym konkursem i "gwiazdami" 😁 ) to, że jeśli to miało słuzyc promocji jeździectwa to gdzie byly KASKI ?? to samo rowery - gdzie KASKI ?
wg. mnie to jest nieodpowiedzialne. więc mam kolejne "gwiazdy" na czarnej liście 😎
chociaz to i tak lepsze niż popis naszych skoczków w zeszłym roku w konkursie kon-samochod - skoki sto-cos-tam centymetrów w czapeczkach z daszkiem 🤔wirek:
dozywotni zakaz wstepu mowilam- zrobic czarna liste tych osob, ktore uporczywie robia zdjecia z lampa blyskowa, mimo upomnien albo wlasnie przeszkadzaja w przejazdach.
jak tak czytam, to wszyscy bylismy otoczeni takimi 'specjalistami', ktorych komentarze powalaly na lopatki.
az chyba w przyszlym roku kupie miejsca jeszcze za soba i przed soba, unikne wtedy dziwnych komentarzy o blocie, czy trzymaniu kobiety na smyczy.
mysle, ze szybciutko by nauczylo- bo na meczach pilki noznej po wprowadzeniu sadow, wysokich kar oraz dozywotnich zakazow udzialu w meczach- jest cisza i spokoj. ludzie to dziwny gatune- nie da rady po dobroci. ja slyszalam rozmowe dwoch panow organizatorow, ktorzy mysleli czy nie wprowadzic calkowitego zakazu uzywania aparatow foto. mysle, ze jak tak dalej pojdzie, to sie w koncu doczekamy takiego zapisu i koniec.
ciska- ehh, trzeba bylo podejsc do nas. faktycznie, tycjan ma pelno energii- a schody wszelkie kocha miloscia ogromna. najlepszy byl jego pomysl, ze swojego konika spusci na dol po tym murku 😵 dzisiaj na szczescie moja mama z nim zostala 😉
zgadzam sie w calosci ze zdaniem caroline a propos kaskow na glowie- co to za promocja bezpieczenstwa..? a ten aktor (??) w czarnym plaszczu i kapeluszu co tak wczoraj poganial 'elegancko' swojego konia to jakis przerost formy nad trescia i niespelnione ambicje..kosmos.. ja nie wiem co to w ogole za gwaizdy byly.. 3/4 kompletne anonimy jak dla mnie.
kto mnie oswieci dlaczego karolina ferenstein krasko nie startowala w GP?
az chyba w przyszlym roku kupie miejsca jeszcze za soba i przed soba, unikne wtedy dziwnych komentarzy o blocie, czy trzymaniu kobiety na smyczy.
aaaa, to żeś pojechała Edytka teraz 😂 dobry pomysł 😜
Każdy chyba uważa, że "pokaz gwiazd" był beznadziejny... Za to Sierra świetnie dzisiaj demonstrowała jak jedna aktorka poganiała swojego konika wodzami 😎
dzisiaj razem z Ciską byłyśmy świadkami sytuacji jak kobieta machała reklamówką i przekładała ją za barierke podczas gdy zawodnik najeżdżał na przeszkodę stojącą tuż obok niej. Koń oczywiście odmówił skoku. Po czym pani z niewinną minką spytała nas "mam nadzieję, że to nie przeze mnie".... brak komentarza ;/
Ja juz tez wrocilam, emocji przez 2 dni bylo od groma. Kibicowalam goraco Rapcewiczowi, bo pomijajac poziom, to jedyny facet byl w stawce dresiazy, i to w dodatku calkiem fajny 😉 Organizacja super, sprawna i szybka, pokazy tez ciekawe. Wynudzilam sie na "gwiazdach", fryzach i koniach iberyjskich, ale to nie moje klimaty po prostu. Najbardziej zaangazowana uczuciowo oczywiscie bylam w skokach. Zaskoczyla mnie Ferenstein, na plus. Milo bylo ogladac piekna jazde estonczyka Pilla, no i lza mi sie zakrecila w oku na Mazurku Dabrowskiego.
Nasturcja-Renata, czy to ty bylas z panem z broda?
FirstLight nie, nie ja 🙂 Ale jeśli masz na myśli sektor S, rząd III to ja siedziałam obok tej Pani od Pana z brodą (zrozumiałaś coś 👀 ) Obok mnie siedział mój narzeczony w granatowej bluzie z kapturem 🙂