Ja bardzo chciałabym się pojawić. Są takie widoki, ale dużo zależy od ceny, nie chcę wywalić kilku stów na bilety na torwar. Ale miło by było spotkać voltowe towarzycho 😉
Mnie się niestety Torwar znów pokrywa ze zjazdem i znów zjazd odpuszczam 😁 Raz jak nie przyjdę , uczelnia tak jak i rok temu się nie zawaliła tak i w tym się nie zawali 😁 Czekam oczywiście na powtórkę z sobotniego półfinału z ubiegłego roku , kiedy Siwy wygrał 😀
wkurzający jest brak jakichkolwiek informacji. Come on, to w sumie już tylko 2 miesiące, a nic nie wiadomo ani o biletach ani o cenach ani o programie... dziwnie tak.
Ja pewnie też się zjawię, choć na chwilkę bo 3 dni napewno tam nie spędzę 😉 Ale tak sobie myślę, że z roku na rok coraz mniej się tymi zawodami "podniecam". Jakoś mnie to przestało bawić czy co...sama nie wiem. Ale pewnie przyjdę na jeden dzień, o ile bilety nie będą drogie.
Muffinka, kazdy sie coraz mniej podnieca bo impreza jest coraz slabsza. coraz mniej ciekawe konkursy, coraz dluzsze przerwy i glupsze "przerywniki". coraz drozsze bilety. co rok chca od nas wiekszej kasy, za to sami nic nie ulepszaja... ja w zeszlym roku (poza darmowym 1 dniem) zbojkotowalam torwar i bardzo mi z tym dobrze.
Anaa, w tej chwili niewiele wiedzą sami organizatorzy, jak również osoby, które będą pracować przy formalnościach związanych np. z sędziowaniem. Póki co wiadomo tyle, że impreza się odbędzie 🤣
A co do formy to zgadzam się, ubiegłoroczne zawody osiągnęły dno. Byłam tylko na dwa popołudnia, nie mam czasu, żeby kwitnąć na korytarzach podczas przerw...
Rewir ja to samo- wszystko zależy od ceny, ale mam nadzieję, że się uda. Wiem, że będzie pokaz wyższej szkoły jazdy Cabriola, która jako pierwsza w Polsce nauczyła swojego konia robić kapriole.
a ja się zastanawiam jak to będzie wyglądało od strony nagłośnienia i rozreklamowania imprezy, kiedy nie ma dużego, atrakcyjnego dla mediów organizatora (Sygnity& Toyota). bo przeciez dzieki nim było ogromne wsparcie w masowych mediach. przychodzili ludzie niekoniecznie blisko związani z jeździectwem, np. rodziny z dziećmi, bo zobaczyły reklamę lub zapowiedź w Gazecie Wyborczej i chciały obejrzeć wysoko skaczące konie, ale też pokazy agility, kaskaderów, celebrities.
ciekawa jestem, czy nowy organizator ma taką siłę przebicia i pieniądze na reklamę, że zapewni imprezie dobre wsparcie w mediach. może o imprezie wiedzieć będą tylko osoby zainteresowane tematem i przyjdzie np. o 30% mniej ludzi? przestanie to być impreza masowa? może zostanie zmieniona formuła i będą same zawody bez dodatkowych atrakcji?
plusem tak dużego i bogatego organizatora jest to, że chwali się tym, że jest taki fajny, bo wspiera tak piękny sport jak jeździectwo, robi to w mediach masowych co przekłada się na wzrost zainteresowania tym sportem. minusem - nudnawe przerywniki, kiepska organizacja, pop-kulturalny charakter imprezy. no i puste sektory VIP, zapełnione tylko na Grand Prix, ale i tak w niewielkim stopniu - bo te VIPy wolały szwedzki stół i drinki na korytarzu 😉
anyway - napewno nie będzie tyle product placementu i gwiazd "jeżdżących konno od małego" nie potrafiących zapanować nad koniem czy wręcz prowadzonych przez kogoś.
Edytka pochwale sie, pod warunkiem, ze go wczesniej nie wyciagne (strasznie mnie wkurza). A zdjec nie wstawiam, bo ich nie mam... nie wygląda tak ładnie jak cleavage, nie ma sie czym chwalic 😉
wyslalam maila do equisportu zeby dowiedziec sie czegos wiecej. pod koniec przyszlego tygodnia wszystkie informacje beda dostepne na stronie www.sielanka.pl 😉
a tak ciezko przeczytac kilka postwo wyzej? 🙄 ... z organizatorem, czyli w tym przypadku Stowarzyszeniem na Rzecz Promocji Sportów Konnych EQUISPORT ... kiedy nie ma dużego, atrakcyjnego dla mediów organizatora (Sygnity& Toyota)
edytka, wdech-wydech 😁 jeszcze nie raz padnie tutaj miliard idiotycznych pytan na ktore odpowiedzi juz sie znajduja, jeszcze kilkadziesiat osob sie wpisze ze bedzie albo i nie albo w polowie albo w jednej trzeciej osobowosci albo jedna noga a druga nie albo jednym posladkiem a drugim moze tez ale jak tylko ceny beda w granicach rozsadku bo jak nie beda to drugi posladek zostanie definitywnie w domu chyba ze no nie wiem ze bedzie kupa znajomych to sie wtedy zastanowie albo 🍴
stad nie trawie tego watku juz drugi rok- w sensie zakladania go na konskim na 3 miesiace przed startem zawodow, bo tworzy sie tysiac stron wpisow i nikomu sie nie chce szukac konkretow wsrod 10 stron watku gdzie wlasnie wpisuja sie ludziki ze beda albo i nie. jakby kogokolwiek to w sumie obchodzilo 😎
http://dressage.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=738&Itemid=50 CDI-W Warsaw Schedule wtorek, 17 luty 2009 Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z propozycjami rozgrywanych, podczas tradycyjnej imprezy, na warszawskim Torwarze zawodów CDI-W, Finał Pucharu Świata Ligi Europy Centralnej, które odbędą się w dniach 20.- 21. marca. Prawdopodobnie zobaczymy 3 polskich zawodników. zobacz szczegółowe propozycje
wstępny grafik: Pierwszy dzień (20.03.2009, piatek) - Konkurs Nr 1 - FEI Grand Prix, kwalifikacyjny, planowane rozpoczęcie o godz. 8😲0 Drugi dzień (21.03.2009) - Konkurs Nr 2 - FEI Grand Prix Freestyle, startuje pierwszych 15 zawodników konkursu nr 1, planowane rozpoczęcie o godz. 15😲0
przepisane z linku powyzej - tam tez wszelkie szczegóły 😉
ta informcja juz od jakiegos czasu wisi na stronie sielanki 😉 dalej tylko nie ma informacji o biletach. dziwne, bo rok temu biletu kupilam juz na poczatku lutego...
zen swoim postem chyba wybitnie zniechecilas wszystkich do zadawania pytan i wysylania wiadomosci 'bede, nie bede, moze, w 10%, 50%, 90%, itd' 😁
pytam z ciekawości bo kiedyś chciałam się w to bawić, a nigdy nie znalazłam informacji co? kto? gdzie? kiedy? 🙄. w tym roku pojawię się jako zawodnik nieczynny niestety, bo po własnej kontuzji wsiądę na początku marca :emot4:
Christine mnie w wolontariat 2 lata temu wciągnęła koleżanka , ale to był wolontariat taki w sumie stojąco-siedzący , bo przebywałam w strefie zamkniętej dla "zwykłych śmiertelników" na informacji 😉 Na parkurowym nie byłam na Torwarze . Rok temu wolontariatu już nie było , a przynajmniej nie potrzebowali do takiej jak ta co ja byłam roboty .