galopeem, Jesteś niestety, w takim wieku, gdzie się na wszystkich fuka, prycha i broni się swoich racji zażarcie i mocno, niezależnie od sytuacji 😉 Ale spoko, to minie. 🙂 Ten temat faktycznie był głupi, ja zachowałam się niemiło, bo już na początku zapragnęłam się wykłucać z kimś kto prawdopodobnie lepiej zna się na koniach niż ja, więc za to teraz serio przepraszam... a, inna sprawa jest, że jestem tu nowa i nie wiedziałam jak tu jest.. wink Zakończmy już może ten temat i zostawmy to, a ja i tak przez najbliższy czas pewnie nie dodam, żadnego wątku więc spokój ! ;D Brawo! Będą z Ciebie ludzie 😉
z resztą, ja tam osobiście się cieszę, że revolta jest jaka jest, że "góra" działa, voltopiry działają i inni tacy "chamscy ludzie 😉 bo przynajmniej po prostu jest porządek. Na kilku innych, tak samo hmm, dużych forach jest misz masz, pełno bezsensownych tematów, dziesiątki takich samych tematów, zero konkretów i jeszcze wyszukiwarka coś nie teges, nic nie można znaleźć.
Ten watek to nic, byly o wiele ciekawsze. Z jednej glupoty watek zostal pociagniety przez dobrych kilkadziesiat stron. Wszyscy sie doskonale bawili placzac i pokladajac sie ze smiechu i nikt nie pamietal od czego sie zaczelo.
Na starej wolcie... Coś o waleniu walenia? ; )
galopeem, dziwne, że mnie nie zjedli jeszcze po żadnym poście, nawet pierwszym... Ani drugim, ani trzecim, itd...
sory nie czytałam tego co powyżej dopiero zaczynam jeździć i moj instruktor posadził mnie po paru jazdach w siodle na konia bez siodła właśnie po to żeby poprawić moj dosiad i równowagę dla mnie to nie były łatwe lekcje... dla konia żadne lekcje ze mną nie są łatwe (zdaje sobie z tego sprawę)
galopeem, ale teraz nikt do Ciebie nie pisze, szukamy starych wątków żeby Ci podlinkować żebyś się mogła pośmiać i żebyś zobaczyła że tu są naprawde fajni ludzie i nikt nie chce Ci zrobić krzywdy, uśmiechnij się i nie obrażaj To nie jest miejsce na fochy pozdrawiam
O waleniu przewija się w dwóch czy trzech tematach, ale "tego" nie znalazłam...
Szit, nie chce mi się wszystkiego teraz czytać... Czy to nie było w wątku "Wasze NICKI" albo "podział ludzi (voltowiczów)" czy jakoś tak? Bo w tych dwóch jest najwięcej o waleniu bynajmniej nie z zadu 😎
vookowa klasyfikacja for: Humm. Volta zawsze była "Forum Typu /b/" tzn takim, na którym się gryźli, kopali, kłócili. Na czym polega to z tymi typami forum?
Pada pytanie: "Wziąłem takie Iks i zakałapućkałem je na niebiesko, zg. z instrukcją ale nadal jest miękkie"
Odpowiedzi na forum typu /a/: "Wiesz, może powinieneś zapytać Jadzi?" "Może troszkę za mało zakałapućkałeś? Spróbuj jeszcze raz, słabiej" "A co to jest Iks?" "Ja zakałapućkałem i działało. Spróbuj mocniej" "A skąd masz instrukcję? Ja też chcę!" "Wpadnij na wątek z przywitaniami i przedstaw się nam, bo tak od razu przechodzisz do rzeczy, tajemniczy nieznajomy." Wynik: "Zakałapućkałem i mocniej i słabiej i nawet raz na pomarańczowo ale dalej nic"
Odpowiedzi na forum typu /b/: "Użyj Google" "Spadaj, na Google o tym nie ma!" "Hahaha, w instrukcji pisali że kałapućkać? Co za idioci!" "Racja, tę instrukcję to pisało stado łysych małp. Zamiast kałapućkać, trzeba nawiercić trzy otworki na górze i zaraz zmięknie" "Czekam aż się zabijesz idioto, z trzema otworkami to się urwie. Robi się jeden-dwa otworki." "Ja używam trzech od pięciu lat i trzyma jak stal, a mięciutkie jak poduszka." "Ja tam wolę igrek i działa od kopa bez żadnych otworków, jak kogo nie stać to niech idzie krowy doić a nie zaśmieca forum" "Spadaj igrekowy patałachu do dzieciarni na /a/ bo igrek jest dla idiotów, którzy mają za dużo forsy i nie potrafią nawiercić trzech otworków." "To do tego jest instrukcja? Wyślij to się pośmiejemy!" "Co za kretyn. Jakby w instrukcji pisało "wyskocz przez okno" to być wyskoczył? Jasne że nawiercić otworki. Najlepiej dwa, na jednym słabo mięknie, na trzech jak za duże to może się urwać. A instrukcją to sobie możesz podetrzeć." Wynik: "Nawierciłem dwa otworki i działa jak trzeba"
A tak w ogóle... Taki mały off... Co to jest oklep? Słyszałam o jeździe na oklep, ale skoro tu jest porównanie do siodła... Czy oklep to sprzęt jeździecki?
I dalej juz mi sie nie chce szukac. Dobrej zabawy zycze ! Niestety te najlepsze (gumofilce, quoniara, walenie) najwyrazniej przepadly wraz zze zniszczeniem archiwum. 🙁
z tematami na votlahorse moze byc problem bo czesc po prostu poprzepadała i czesc uzytkownikow zadała usunięcia swoich postów. bywało ostro 😁
szczególnie wspominam akcję wszywania koniom jąder. kastracja odbiera im ich dume i uprzedzenie!
Oczywiste jest, że wole w siodle jeździć i nie męczyć konia, ale czasem jazda na oklep, np kiedy mam zamiar chociaż chwilę stępować czy coś takiego
zadajesz wiec pytanie: na oklep czy w siodle? czy czy lubicie pobujac sie na oklep? bo to pierwsze to jakbys pytała: czy lubicie jeździć na wstecznym? lub lubicie miec siedzenia w aucie położone na maksa? lub wolicie samochodem jeździć czy w nim spac? tak, czy siak, zakładanie takiego tematu toleruje sie ma gronie, nie tu. btw, co rozumiesz jako praca z koniem i jaki sens ma "praca" z koniem na oklep?
cieciorka Ja pamiętam- było czadowo 😁. Mam sentyment do tego tematu, bo po tym moim poście o dumie i uprzedzeniu właśnie zaczęłam udzielać się na volcie 😁 Jakoś mnie to tak zmotywowało 😎 W ogóle cały voltowy temat "Złote Rady Koniarzy" to był zbiór perełek.
Widzę, że wątek miał nieciekawy start i umarł w butach... Ja osobiście na oklep nie miałam przyjemności, ale mam w planach . Moja córa (lat 5 ) natomiastzaczynała od jazdy w siodle najpierw na kucu później na koniu. Nie powiem, super jej to idzie. Mieliśmy natomiast problem z więzią między dzieckiem a koniem. Krótko mówiąc Mała bała się połozyć na koniu. Zapadła decyzja ze strony instruktora że posadzimy Ją na oklep na początek na kuca. Niebo a ziemia. 😅 Póki sama nie przełamie sie na jazde na oklep nie bedę komentowała. Natomiast córa chce teraz jeździć tylko na oklep 🏇