Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

lhp, bosko!
Wojenka - ja jakos posiadaczka długich włosów stanowczo odradzam Ci nagłego drastycznego cięcia na krótko! Raczej stopniowo skracaj, szukając odpowiedniej dla Ciebie długości, w której poczujesz się dobrze. Łatwo pisać "ścinaj odrosną  🏇 " A potem czlowiek chodzi zdołowany, że ma masakre na głowie i jakieś piórka a włosy mu odrosną owszem ale za jaki szmat czasu 😉
Baby, wybaczcie, ale nie dam rady wszystkiego tu obejrzeć/przeczytać. Czy jest tu fachowiec od sposobów strzyżenia? w sensie technicznym? Albo jakiś link do książki z technikami strzyżenia?
Bo już nie mam siły - wygląda na to, żeby móc po wizycie u f. zapalać światło tam gdzie lustro - to muszę chyba dokładnie podyktować co i jak f. ma zrobić. Jak z lekarzami (bez obrazy) - najlepiej pójść, gdy się wie na co się choruje i jak to leczyć
Łatwo pisać "ścinaj odrosną  🏇 " A potem czlowiek chodzi zdołowany, że ma masakre na głowie i jakieś piórka a włosy mu odrosną owszem ale za jaki szmat czasu 😉

ja wlasnie tak zrobilam (scielam z dlugich na krotkie) i nie zalowalam, to chyba zalezy od charakteru... nigdy nie chodzilam zdolowana z powodu fryzury (a mialam pewnie z kilkanascie roznych), tak jak mowie to tylko wlosy i nawet niepasujaca fryzure da sie uczesac tak ze bedzie niezle wygladalo (zakladajac ten gorszy wariant)... inaczej pewnie dalej bym chodzila z takimi klakami jak 10 lat temu...
http://ikf.com.pl/

tu można dobrać sobie fryzure, ale trzeba wysłać sms'a i zapłacić.
ja przerabiałam poni fryzury, już skasowałam, ale moze ona zachowała- napiszcie do niej. chyba sama sie przestraszyła ja to zobaczyła  😂
Zalezy od gustu 🙂 Np wg mnie nie pasuje Ci Twoja obecna fryzura 😉 I generalnie nie podobaja mi się taki cięcia ala garnek/ peruka 🙂 Dlatego uważam, że lepiej na wszelki wypadek ścinać po kawałku szczególnie, że Wojenka pisze, że obawia się zmiany 🙂
no coz, gdyby kazdemu podobalo sie to samo swiat bylby nudny  🙂
btw, naturalny skret moich wlosow wyglada tak:

lub tak, po rozczesaniu i lekkim spacyfikowaniu  😉

zazwyczaj nie prostuje calych wlosow z prostej przyczyny mianowicie jest to bardzo czasochlonne  😀 ale nie powiem, efekt mi sie podoba  🙂
lhp, jak dla mnie loczki boskie.. Mając takie pukle w życiu bym ich nie prostowała 😀
lhp - na pierwszym zdjęciu slicznie ! no i zdecydowanie fajniej Ci w ciemnych włoskach niż w blondzie 🙂
lhp, jak dla mnie loczki boskie.. Mając takie pukle w życiu bym ich nie prostowała 😀

zawsze trawa obok bardziej zielona 😉
ale jakbys pewnie miala takie pukle, to by tez Ci sie nudzilo/chcialabys zmian! 😉

czy ktos sie orientuje, jak wyglada skup wlosow? gdzie w wawie skupuja wlosy ? i jak to jest cenowo? oplaca sie... ??
wlasnie otoz to jak sie ma krecone wlosy to czasem chce sie miec proste dla odmiany, przynajmniej na jeden dzien  😀 krecone sa bardzo meczace, pusza sie, tym bardziej jak geste... jedyna rada intensywnie nawilzac, na moje dobrze tez dzialaja takie kremy prostujace co naklada sie na mokre wlosy i nie splukuje, podkreslaja skret lokow, paradoksalnie  😉 i ladnie wygladzaja, wlosy nie stercza na wszystkie strony.
wlasnie nastepnym razem chce pofarbowac na jeszcze ciemniejsze, jakis brazik, tak odnosnie koloru  🙂
Ponawiam swoje pytanie kilka postów wyżej - to naprawdę poważna sprawa!
Pandurska Dopiero teraz przeczytałam Twój post - no właśnie mam identyczne doświadczenia! (też tylko dwa razy, i też tłumaczenie, że kręcone - nic nie daje  🙁). A najbardziej mnie wkurza, że f. nawet nie spojrzy na suche! włosy, jak się układają - tylko pomoc bierze od razu do mycia, f. obcina jakby były proste - a potem patrzeć na siebie trudno!
halo skad jestes? wawa?

moja kolezanka znalazla fryzjerke, ktora obciela jej krecone wlosy i jest bbbb zadowolona! 🙂
No u mnie nie obcinali na mokro, tylko jakos się przyjęło, po pierwszej mega świetnej fryzjerce (ktora niestety wyemigrowala),ze krecone najpierw prostują, a potem obcinają. Z tym, że "prekursorka" zrobiła mi świetne cięcie i chyba 6 mies nie zawitalam do salonu, bo mi sie wlosy ukladaly (mam troche dluzsze) i nie wygladaly jak hmm.."trapez" na głowie.
Niestety jej uczennice to juz nie ta bajka. Coś tam widocznie podpatrzyly i tyle. Laska mi tyle wycharatala wlosów (mowila,ze niby cieniuje), ze z mojego dosc gęstego "ogona" zrobił się ogonek mysi, nie wspominając o całym efekcie..heh

Na szczęście mam siebie  i swój wrodzony spryt  😅
Oj mery, gdybym była z W-wy to pewnie w końcu bym sobie poradziła (metodą prób i błędów  :icon_mad🙂. W najbliższym miasteczku co krok to fryzjer(ka) a wszyscy... ech.
Boję się obcinania panicznie (dentysta to przyjemność  :hihi🙂. Moje "ulubione" akcje fryzjerskie:1.Przychodzę do domu i wyglądam riśtiś jak Danusia Wałęsa - komentarz "widzów": "A nie mogłabyś schować głowy pod pachę na kilka dni?". 2. W zakładzie: "Dziewczyny, chodźcie szybko - widziałyście kiedyś zupełnie asymetryczne cięcie?" (to było po tym drugim razie, kiedy byłam zadowolona)
halo- współczuję szczerze. Ja najgorzej wspominam moje pierwsze cięcie, gdy jako niespełna 12letnie dziewczę poszłam ściąc moje długie do pasa loki. babka zrobiła mi na głowie gniazdo i dzieci mnie przezywaly w szkole "szopa". Gdyby ta stara rura wiedziała, co mi robi nożyczkami..heh

I strach przed fryzjerem mam nadal 😉

Najlepiej było w pazdzierniku, kiedy zdecydowalam sie na posiadanie ciemno "miedzianych" włosów.Oczywiście musiałam rozjaśnic moje kłaczęta, bo naturalnie mam c.brązowe. Laska mi tak namieszała farby, ze byłam słomkowo ruda..myslałam,ze ja udusze i pierwszą czynnoscią, jaką zrobiłam był kurs do sklepu kosmetycznego i zakup nieinwazyjnej farby, która tą "kupę" mi przyciemni.

brrr..
lhp, ta lokowana rudość jest mindblowing :crazy:
Pandurska Może my wspólne geny mamy  🤔 Gdyby nie ta fryzjerka nr 2 do dziś nie wiedziałabym, że potrzebuję 2x! dłuższego czasu działania farby, żeby płowe rudości nie wychodziły (i max popielatych odcieni).
We wtorek idę do fryzjera  😎. Fryzura wybrana,mam nadzieję,że będzie mi w niej dobrze  😀.
Ja byłam w poniedziałek u fryzjerki i jestem zachwycona 😜
Byłam u innej niż zwykle, bo tamta miała długie terminy, a włosy wołały o pomstę do nieba, ale w tym samym salonie fryzjerskim.
Włosy ścięła super, grzywkę trochę mniej, ale nie była w stanie zrozumieć jak tą grzywkę ma ściąć. Ostatecznie i tak jest dobrze 🙂
Z długości bardzo mało ścięte, tylko porządnie wycieniowane. A niedługo trzeba zrobić też farbę 🙄
Ihp-dla mne w loczkach wygladasz najlepiej!!!Bo loczki są debeściarskie!!!  😀iabeł:
I też mam tak,ze jak idę do mojego fryzjera,to zawsze wychodzę gładka,ale w życiu bym nie zamieniła swoich fal i loków na proste druty  :emota2006092:  Szlag by mnie trafił przy samym ich układaniu!A tak-wstaję-palcami bziuuum,wgniatam odrobine wosku lub olejku (coby je odświeżyć nieco) i gotowe! 🏇
No i przy kręconych włosach odrosty nie rzucają się tak w oczy!  😁
Czy używacie w lecie jakiejś specjalnej ochrony przeciwsłonecznej? Jakoś nieszczególnie zależy mi, żeby słońce zniszczyło mi włosy  🤔
Czy używacie w lecie jakiejś specjalnej ochrony przeciwsłonecznej? Jakoś nieszczególnie zależy mi, żeby słońce zniszczyło mi włosy  🤔

Tak 🙂
Warto zaopatrzyć się w kosmetyki chroniące włosy przed szkodliwym działaniem promieni UV, wodą chlorowaną czy wodą morską.Ja latem uzywam kosmetyków KERASTASE z serii SOLEIL.
Mają dużą ofertę,ale ja na razie wybrałam ekran ochronny,serum po słońcu i maskę "aktywna ochrona UV"
A ten ekran ochronny to jaki? Pierwsze słyszę  😡
Podlinkujesz?
potrzebuje jakiegos natchnienia na letnia fryzurke...

mam juz dosc i chce sciac moje dlugie klaki!
No wiesz... w długich włosach siedzi wiedźma 😉
to nie obcinam, bo to cala ja  😂
Mnie też potrzebne jest natchnienie.. Ostatnio ścięłam juz włosy z takich do ramion na takie "za ucho" ale trochę juz odrosły i przestały mi się układac więc idę we wtorek znów je podciąć.. No i chciałabym coś zmienić.. A kryteria mam takie:

- fryzurka z grzywką
-banalnie łatwa do ułożenia, bo raz że średnio mi to wychodzi a dwa,ze myjąc głowę z rana przed pracą, mam mało czasu
-dobra do cienkich i lichych włosów (rudych)
-chętnie jakiś "artystyczny nieład/bałagan"

Macie jakieś pomysły? 🙂

edit:

Póki co podobają mi się:

-fajna ale chyba jednak ciut za krótka

[img]http://3.bp.blogspot.com/_NO2UOMMYKZ0/SKk8z7SM7xI/AAAAAAAAA18/j5aS1F3nvG4/s400/Rihanna+Short+Hair+-+Pixie+Cut.jpg[/img]
a ja potrzebuje takich, co da sie je zwiazac, bo nie zniose etapu "brzydkiego kaczatka" czyli ni to krotkie ni dlugie...

aaaaaaaaaaa  👿
A ten ekran ochronny to jaki? Pierwsze słyszę  😡
Podlinkujesz?

Pewnie (mozna dostać nawet na allegro)  🙂
Proszę:

http://www.allegro.pl/item653250890_kerastase_soleil_ekran_ochronny_orginal.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się