Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

A mi coś strzeliło do głowy i mam ochotę obciąć moje długie do tyłka włosy i zrobić sobie boba...ale strasznie się waham i nie wiem co robić. 😉
Nie, nie, nie. To jest tak, że najpierw się będziesz cieszyć z nowej fryzury, a potem strasznie żałować włosów.
Teraz też masz dużo możliwości fajnego podcięcia tak, żeby nie stracić na długości 😉
cavaletti, to może wkleję zdjęcie mojej mordki, doradźcie co mi to takiej twarzy będzie pasowało  😁
karolinaaa, ja pikole  😜 ależ ty masz piękne duże oczy  🙇
A mi coś strzeliło do głowy i mam ochotę obciąć moje długie do tyłka włosy i zrobić sobie boba...ale strasznie się waham i nie wiem co robić. 😉

Ja tak zrobiłam. Ale dawno temu, w piątej klasie podstawówki 😉
Włosy do pasa obcięłam i do dziś noszę krótkie 😉

Ja tak zrobiłam 3 tygodnie temu 🙂 z włosów bardzo długich ścięłam "na chłopaka".
Wcale nie żałuję. Miałam dość. Nie miałam czasu włosów codziennie suszyć, denerwowały mnie, zaczęły się łamać, wypadać...

A teraz jest cudownie 🙂
ale Ty JARA w krótkich wyglądasz świetnie, nie wyobrażam sobie Ciebie w długich  🙂 karolinaaa podetnij do łopatek, ale nie całkiem ! Masz świetne włosy, grzywka Ci pasuje, szkoda ich.

A ja za miesiąc będę mieć mój wymarzony kolor (czyt. naturalny), taki o :

teraz mam całość włosów trochę jaśniejszą, a jak jeszcze przedłużę to już będzie moja wymarzona fryzura  😜
Karolinaaa. Kolor twoich włosów baardzo mi się podoba. Może dlatego że mam podobny ;p Jak dla mnie możesz ściąć włosy do ramion, ale grzywkę mogłabyś lekko "wystylizować" tzn, żeby nie była aż do uszu tak prosta 🙂
Solina, dzięki  😡
Ten pomysł z podcięciem do łopatek w sumie nie głupi...muszę jeszcze się z tym wszystkim chyba przespać, bo zawsze kochałam te włosy jak nic innego w swoim wyglądzie, więc nie wiem co mi odbiło!  😁
Nesca92 też lubię ten kolor, ale nigdy nie miałam na włosach nawet pół grama farby, także czasami wydaje mi się już trochę nudny 😉
tulipan boski kolor, chociaż ten Twój teraz też mi się podoba.
Karolinaaaa, wygladasz jak Audrey Hepburn - jak sie zetniesz beda Rzymskie Wakacje 🙂
Ja mając taki kolor włosów, no, trochę ciemniejszy, postanowiłam nigdy nie malować 🙂 Bo odrosty bd szybko widać na ciemnych włosach, jako taka brunetka podejrzewam, że w blondzie byłoby mi bardzo źle,  a rudy...uwielbiam go na włosach innych, ale u siebie nie przewiduję.^^
tulipan, dziękuję bardzo  :kwiatek:

Karolina ma taką urodę, że jakiej by fryzury nie miała to zawsze będzie dobrze wyglądać.
No więc wszystko fajnie, bok lekko wygolony wygląda super tylko... Jestem ruda 😲 😁
A tak na serio, to jakiś jasnomiedziany + marchewa 😉 ale fryzjerka powiedziała, że się wypłucze bo miałam za jasne włosy i za tydzień kolor już będzie docelowy. Jest zupełnie inaczej, ale fajnie 🙂
Jak dorwę się w domu do kompa to wrzucę foty 🙂
Dodofon, to żeś dowaliła - mnie, osobę mającą 388439284 kompleksów porównałaś do mojego ideału. Aż się uśmiechnęłam lekko pod nosem!  😉
JARA ja chyba też sobie Ciebie nie wyobrażam w długich włosach, podoba mi się Twoja fryzura i tak jakoś do Ciebie idealnie pasuje.

Strucelka czekam na foty  😀

edit
[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/10/fafbf62e1430f9d90e2956a7320f7c3d.png?1319825918[/img] hahaha, tak w temacie.
Uwaga, trzymajcie się krzeseł 😂
Tak było:

a tak jest 🙂 kolor w piątek, zaraz po farbowaniu:

tak wczoraj, wersja 1 warkocz i rozpuszczone włosy lub cały warkocz

a tak już dzisiaj 😉

Zobaczymy co będzie za tydzień 😁
Strucelka, Ożesz Ty, modelka! 😀 😉
Świetnie wygląda wersja lekkiego wygolenia z warkoczem! Ekstra. Choć nie wiem czy nie jestem stronnicza, bo uwielbiam warkocze w każdej postaci. 🙂 Tak mocno kolor zszedł? Czy po prostu zdjęcie "z dzisiaj" przekłamuje?

karolinaaa, Tia, coś jest w tym obrazku. 😉 Też żałowałam, że ścięłam włosy za łopatki do boba. Pocieszam się tym, że nie miałam wyboru, bo moje włosy były zniszczone, rozdwojone na wszystkie możliwe sposoby i sianowate.
Sankaritarina 😡 :kwiatek:
Kolor tak zszedł, ale takie było zamierzenie i w planie jest, że zejdzie jeszcze 🙂 ma być blond złocisty, zobaczymy za tydzień co z tego wyjdzie 😉
Strucelka , ale dawaj rudy ! Wygladasz przefantastycznie w rudym!
Co was teraz wszystkie wzięło na farbowanie na rudo?
strucelka - off, ale widze, że masz taką samą rudą marynarke  😎 Z Bershki prawda ?
obie Ciebie nie wyobrażam w długich włosach

Z lewej  😎

Z lewej  😎

Szalona 15stka

Ahhh.. kiedyś byłam młoda i piękna  😁

Dobry byłby wątek o tym jak zmieniliśmy się przez lata, ze zdjęciami z dzieciństwa  😁
tulipan tak 😉 i bardzo ją lubię, na równi z granatową z Zary 😉

JARA u mnie to faza przejściowa, aczkolwiek całkiem mi się podoba 😉

crazy :kwiatek: :kwiatek: rudy zawsze dodaje trochę charakterku 😁 choć wolę brąz lub blond 😉
Strucelka, jak dla mnie bomba! jak sobie radzisz z zaplataniem tego warkoczyka? sama czy ktoś Ci robi?
przez Was znowu mi chodzi rudy po głowie (jeszcze nie dosłownie)  🤔wirek:
Gillian  :kwiatek:  mama mi plotła i to pierwszy raz 🙂 instruowałam ją, bo umiem robić ale samemu sobie jest ciężko 😁
jakich włosów potrzeba do takiej fryzury?

dobrze myślę że moje cienkie i wolno rosnące się nie nadadzą?
Strucelka - ja mam ruda i granatowa i obie bardzo lubie  😉
JARA - ja myśle, że taki wątek cieszyłby się dużą popularnością  😎
A ja dzisiaj rano się przefarbowałam... Miała wyjść czekolada wyszedł jakiś bardzo ciemny brąz z miedziano-bordowymi refleksami :c Mam nadzieję, że po kilku myciach będzie OK. Bo jak nie, to się mocno zdenerwuję.
mad nadają się KAŻDE o ile tylko są wystarczająco długie(żeby móc przedłużyć wystarczy mieś ok 5cm swoich) i pójdzie się do kompetentnej osoby która się tym zajmuje.Widziałam naprawdę niezłe cuda robione z kiepskich włosów o ile tylko chwyta się profesjonalista z pasją 😉
lacuna dziękuję  :kwiatek:
Podcięłam sobie i mocno wycieniowałam włosy, do tego zafarbowałam na miedziany blond. Chyba mi się podoba, wreszcie nie mam takich długich zniszczonych strąków przy twarzy. Trochę mi tylko długości szkoda, bo jednak sporo krótsze są i znów miesiące zapuszczania przede mną 🙁
Razem ze mną w salonie były dwie babki przedłużające sobie włosy. Efekt naprawdę niesamowity, jednej synek nie poznał, bo weszła do salonu z ciemnymi krótkimi włosami a wyszła jako blondynka z włosami za łopatki 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się