[quote author=Naboo link=topic=1358.msg1127525#msg1127525 date=1315688652] A ja mając dosyć moich przyklapniętych włosów zrobiłam sobie "styling" (nie mam pojęcia dlaczego to się tak idiotycznie nazywa) i jestem bardzo zadowolona. Mam burzę włosów na głowie, ale nie loki, bo to nie zakręca włosów i nie niszczy tak jak trwała 😅
naboo foto miało być! 🙂 [/quote]
obiecane zdjęcia. Przepraszam za jakość, ale nic innego nie wymyślę. włosy nie są układane
korsik, chyba tylko gumka do wlosow i koki :/ mam to samo i najczęściej jednak je związuję. próbowałam milion różnych mazideł i nic nie znalazłam co by dało jakiś super efekt. Teraz mam odżywkę Wella Pro Series jakąś i jedno z tych psikadeł bez spłukiwania Gliss Kura chyba Satin Relax i jakiś efekt jest, ale to jeszcze nie to.
co polecicie na puszące się włosy, które w trakcie wysychania potrafią powiększyć swoją objętość ok 10 razy 😵 😵
Miałam ten sam problem przed zrobieniem dredów.Zaplatałam po prostu warkocz zaraz po umyciu i były fale,żadne kosmetyki nie dawały efektów a próbowałam chyba wszystkiego 🙄 chociaż to: sprawiało,że włosy nie były sianowate.Nadal lokowały się niemiłosiernie i zwiększały objętość ale chociaż nie wyglądały jak jakaś strzecha.
Potraficie polecić dobrego fryzjera w Poznaniu? Potrzebuje kogoś kreatywnego kto nie zrobi ze mnie dziwoląga ale dobierze jakąś fajną fryzurkę. Nie chcę ścinać długich włosów ale planuję coś grzywkopodobnego i trochę się boję iść do pierwszej lepszej 'Pani Krysi' 😉
Potraficie polecić dobrego fryzjera w Poznaniu? Potrzebuje kogoś kreatywnego kto nie zrobi ze mnie dziwoląga ale dobierze jakąś fajną fryzurkę. Nie chcę ścinać długich włosów ale planuję coś grzywkopodobnego i trochę się boję iść do pierwszej lepszej 'Pani Krysi' 😉 TUPET - taki zakład w okolicy akademików akademii rolniczej 🙂
Kuurcze, nie zauważyłam wcześniej odpowiedzi Dodofon 🙁 i zapisałam się dzisiaj do La Grand przy rynku, no ciekawa jestem co tam mi jutro wykombinują. A może ma ktoś jakiś pomysł co pasuje do takiego kształtu twarzy?
Potraficie polecić dobrego fryzjera w Poznaniu? Potrzebuje kogoś kreatywnego kto nie zrobi ze mnie dziwoląga ale dobierze jakąś fajną fryzurkę. Nie chcę ścinać długich włosów ale planuję coś grzywkopodobnego i trochę się boję iść do pierwszej lepszej 'Pani Krysi' wink
Ramires, ja jestem bardzo zadowolona z Angelo Rivieri w Andersii. Super tną i nie jest jakoś strasznie drogo, ceny nie są z tych najniższych, ale do przeżycia. 🙂
Dziewczęta poszukuję fryzjera w Warszawie. Jest ich tylu, że się pogubiłam. Moze któraś z Was ma sprawdzonego. Moje wlosy maja odpoczynek od farb wszelakich dlatego chcialabym im zafundowac porządne cięcie, przy czym nie chciałabym także zbankrutować🙂 Help🙂
Strucelka a chcesz zostawić długie czy skrócić mocno? Mi się podoba ta fryzurka Rihanny ale osobiście nie przetestuje chyba nigdy wygolenia, bo boje się tego odrastania 🙄 Zresztą mi by chyba nawet taka fryzura nie pasowała
Strucelka, Ja testowałam.... 😎 Ale to było 5 lat temu i obecnie uważam, że wygolenie jednego boku źle wygląda. Co innego wygolenie boków łącznie z tyłem. O, tak mi się podoba:
Ale, co tam kto lubi. Takie fryzury są chyba teraz w modzie. Taaa, największym minusem jest odrastanie. Musiałabyś się przygotować na wizyty u fryzjera co chwilę. Puki włosy odrastają z tyłu, a reszta włosów jest długa, to się to da fajnie zakryć, ale w kucyk nie zepniesz, bo to straszlistwo z tyłu wystaje i źle wygląda. Odrastanie boku jest jeszcze gorsze. Przy sytuacjach przejściowych trzeba albo się czesać "na Hitlera" albo zaopatrzyć się w spinki. Albo chodzić w czapce. Albo się po prostu nie przejmować 🙂
Zastanawiam się nad bokiem, ale tylko ciut nad lewym uchem i w 'opadający' sposób do tyłu przeciągnąć. No nic, pójdę do fryzjerki i spytam o opinię, ufam jej bo zawsze dobrze mi doradza 🙂 Muszę też w końcu trochę ocieplić mój blond, bo już mi się ciut znudził 😁
Hmmm. Po namyśle stwierdzam, że to mogłoby być całkiem całkiem. Myślałam, że chcesz wygolić duży bok. 🙂 A planujesz tylko golić czy walnąć jeszcze jakiś wzorek?
Sankaritarina nie nie, wzorek no way 😁 po prostu za uchem wygolone, na szerokość ok. pół palca, a na długość... na jak najdłuższego 'jeżyka' 😁 umówiłam się na za tydzień, zobaczymy co powie fryzjerka 😀
Golenie głowy najlepiej wygląda na niefarbowych włosach. Odrost, zwłaszcza jasny wygląda nieciekawie.
Zaraz po ścięciu. Ja mam dwa boki wygolone, jeden bardziej (ten poniższy), a drugi tak ledwo ledwo. Chciałabym tak pół głowy ogolić, ale niestety .. praca. Więc mam wygolone tylko boki, coś na kształt pseudo irokeza.
A tak wygląda teraz. Niestety ja ubolewam na swoim kształtem głowy i tym, że rośnie mi taki "czubek" tuż przy samej szyji, który powoduje, że włosy mi sterczą 😀 Tylko jeden bok mam zafarbowany na czarno, a drugi na rudo i jest mało widonczy.
JARA, Dobre kolory! No, to ja miałam mniej-więcej tak pół głowy wygolone. I zostawione długie włosy wiązane w kuca albo warkocza. Odrastanie było straszne! Przynajmniej dla mnie.
Strucelka, Ufff, tyle fajnie, że bez wzoru. 😉 Jak się zdecydujesz, to się pochwal 🙂