Forum towarzyskie »

pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

Notarialna, pokaż się w bobie 🙂
Dzionka, Jak zdobędę jakieś wyjściowe foto to się pokażę, bo nie mam żadnych 🙁
A ja mając dosyć moich przyklapniętych włosów zrobiłam sobie "styling" (nie mam pojęcia dlaczego to się tak idiotycznie nazywa) i jestem bardzo zadowolona. Mam burzę włosów na głowie, ale nie loki, bo to nie zakręca włosów i nie niszczy tak jak trwała  😅
Naboo, poka poka!
Robię dzisiaj eksperyment. Moje z natury puszące się włosy umyję szamponem do włosów cienkich i delikatnych.
Jestem ciekawa efektu 😁
Znów zastanawiam się nad ścięciem, za dużo problemów sprawiają mi długie włosy.
Krótkie czy długie?
Naboo, ile dałaś? Od jakiegoś czasu marzyły mi się kręcone włosy i myślałam o trwałej, ale zrezygnowałam na rzecz boba.
Nie mam pojęcia jak szampon dodający objętości może sprawić, że włosy są wygładzone 🤔wirek:
Włosy są miękkie, nie puszą się i mam na całej głowie piękne fale/loki (a nie tylko z tyłu, jak to zazwyczaj było!). Jestem zadowolona  😉
ktoś uzywa mask do włosów Mila Dolce Placenta?
doradzicie cos na suche wlosy? od dluzszego czasu po umyciu sa masakrycznie splatane i ledwo je rozczesuje...
uzywam maski loreal intense repair od prawie 2 miesiecy juz ale to niewiele pomaga 🙁 dzieki niej daje rade wlosy rozplatac i rozczesac, ale po umyciu - zanim naloze maske jest znow masakra.. lepiej bylo tylko jak nalozylam maske na noc w duzej ilosci i dopiero rano splukalam, ale to tez nie na dlugo.
szampon najpierw mialam clear, potem ziaja do suchych wlosow (po nim wlosy jeszcze gorzej wyschly wiec go nawet do konca nie zuzylam) i teraz timotei.
zaczynam watpic w szanse na poprawe a nigdy nie mialam takich problemow  🤔
magda, spróbuj szamponu i odżywki Wella Pro Series, z różowym napisem repair 😉

używam już jakiś czas i jestem zadowolona 😉
gdzie szampon kupie? odzywki nie bede zmieniac, raczej chodzi mi o szampon albo jakies kuracje
magda, wszędzie, w każdej drogerii.
swoje kupowałam w rossmanie 😉  jak skończysz swoją odżywkę to tej też spróbuj. Najpierw odkryłam odżywkę i po niej był super efekt, dopiero niedawno kupiłam szampon do tego. 😉
ta lorealowa starcza mi na pol roku-rok wiec niepredko sie skonczy 😉 a koszt ponizej 60zl wiec na pewno sie oplaca 🙂
Mega po prostu mega nabłyszczacz do włosów z firmy Marion w spray'u (kolor zółty opakowania) kosztuje chyba jakieś 8zł ale takie cuda robi z włosami 😉 i do tego ślicznie pachnie.
Zgadza się, spray super nabłyszcza i zmiękcza włosy. Zapach jest dla mnie zbyt przytłaczający, ale co kto lubi 😉
Notarialna, 80 zł, ale to nie robi loków.

Gillian, musiałby mi ktoś fotkę ustrzelić 🙂
Naboo, przyjedź, zrobię Ci foto 🙂
wybiorę się wkrótce  🙂
Nie wiecie może jaka farba pokryje mi słomkowy odcień odrostów? Mam włosy w kolorze platynowy blond, a odrosty nie chcą za bardzo łapac i mam taki 2 cm żółty odrost. Na fryzjera to mi raczej szkoda kasy, bo tu gdzie mieszkam fryzjer kosztuje od 300 zł w górę 😵
joanna - ale spalisz włosy. poszukaj fioletowego szamponu rewitalizującego kolor, fajnie pomaga na żółte włosy
gdzie w Warszawie dostanę ten nabłyszczacz Marion?
zastanawiam się nad ścięciem tych włosów. . .

tylko nie wiem na jaką długość 🙁 strasznie się męczę z nimi, i ostatnio zaczęły mi wypadać. .  .
nie wiem czy to nie przypadkiem przez  jedzenie takich  rzeczy jak KFC czy zupki chińskie. .  .i brak mi jakiś witamin ?  bo ostatnio jestem uzależniona od tego 🙁
Agaleon masz tak piękne włosy, że aż szkoda za dużo ściąć 😉
ja bym podcieła zniszczone końce, zmieniła zywienie i wprowadziła coś wzmacniającego włosy (np tonik i tabletki revalid)
Agaleon- piekne masz wlosy, jak juz musisz podciąc to ciachnij tylko koncówki.

Dziewczyny, a domowe maseczki, odzywki na włosy? Mi wypadają garściami (przez własną głupote..) i slyszalam że z jajek jest jakaś dobra maska? Mozecie coś polecić?
yga,

bardzo dobrze sprawdza się pokrzywa 🙂

Niestety jest kłopot z jej kupieniem, ale można nazbierać, wysuszyć na słońcu i zrobić zapas na cały rok.

Przed myciem włosów liście, a nawet całe rośliny trzeba zaparzyć, wystudzić, a po myciu spłukać tą wodą z pokrzywy. Efekt super 🙂
Mam ten sam problem Yga. Ja sama próbuję włosy odratować odżywkami GlissKur. Co ja poradzę, że nie znoszę tych ziołowych zapachów kosmetyków. W tamtym roku bawiłam się w naftę, ale efekty były niewielkie, chociaż niektórzy są tą naftą zachwyceni.
yga, tylko nie z jajek, koleżanka wyczytała o rewelacyjnej maseczce z jajek- efekt był taki że kilka dni tego ustrojstwa nie mogła wypłukać z włosów + smród niesamowity
a możecie polecić jakieś zabiegi regeneracyjne robione w salonie fryzjerskim? tylko nie jakieś masakrycznie drogie :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się