Ja znów z prośbą o doradztwo - pozostać jeszcze przy rudym (farbowanie co ok 3tyg) czy wrócić do ciemnych/bardzo ciemnych brązów (nie wiem jak będzie z trwałością koloru po ostatnich eksperymentach) rude:
Atutowa raczej nie będzie widoczne ale wszystkie martwe włosy zostaną w tych warkoczykach i po rozplecieniu niektórzy przeżywają szok "o matko łysieję!" a tak naprawde wypadło tyle samo tylko na co dzień tego nie widzimy 😉 jeśli wypada naprawdę dużo to u nasady warkoczyków może być widać cebulki w niektórych miejscach ale nawet jeśli to trzeba by sie naprawdę przyjrzeć.Jeśli są dobrze zaplecione to nic nie będzie wyłazić.Generalnie na pewno jest to jakieś obciążenie dla włosów,więc po rozplecieniu dobrze je odżywić,aby nie były suche ale nie zaobserwowałam jakiś stałych zmian w jakości po pozbyciu się fryzury.Tylko jedna dziewczyna miała loki i po chyba 2 miesiacach warkoczyków włosy na jakiś czas nei chciały sie skręcić z powrotem ale z tego co wiem po jakimś czasie wróciło do normy 🙂
Horciakowa brąz jak na drugim zdjęciu idealny dla Ciebie i ta długość również. Jesteś śliczna i w brązie jest to podkreślone, a ten rudy (sory,ale) psuje totalnie Twoją urodę tzn nie pasuje Ci
Jakich szamponów/odżywek powinnam używać, jeśli masowo wypadają mi włosy?
Chcę zaznaczyć, że farbowałam kilka tyg temu farbą Palette do 28 myć. Nigdy wcześniej tak bardzo mi nie wypadały, a właśnie przeczytałam w Internecie, że większość osób ma ten sam problem po użyciu Palette... Na początku było ok, dopiero jak kolor już trochę zbladł, ze szczotki codziennie rano zdejmuję kłaka. Poza tym cała łazienka we włosach... Kupiłam olejek arganowy, dopiero zacznę go używać. Może coś da, choćby odżywi moje zmatowiałe i ciężkie włosy. Martwi mnie jednak to wypadanie, nie wiem jak mogę to ,,zastopować''...
Mary Army Temat ostatnio był omawiany, nie znaleźliśmy idealnego sposoby ale padły propozycje brania Biotyny, mycia szamponami z Apteczki Babuni z serii wzmacniającej (aktualnie sama używam). Dziewczyny kupiłam odżywkę Gliss Kur Total Repair (nie było tej różowej) nie widzę zbytnio różnicy co do odbudowy i zapach mnie drażni ale prawie nie muszę czesać włosów, od razu są proste. Polecam dla tych co mają problemy z rozczesywaniem po myciu! 😀
Alabamka, I włosy nie robią Ci się jakieś bardziej "oklapłe" czy tłuste?
Ani to, ani to 😉 Ogólnie mam ciężkie włosy i dlatego dość "oklapłe" ale nie wyglądam po odżywce jak ulizana jeśli o to chodzi 🙂 Tłuste też nie są. Już podczas płukania czuć w rękach, że włosy się prostują 😀
Horciakowa, stanowczo najlepiej ci byłow blondzie! Rudy nieee jak dla mnie, już lepiej ten brąz. Ale blond wygrywa.
A ja jutro farbuję moje brązowo-blond włosy (dostały mocno słońcem i mam od góry ciemny brąz a od połowy w dół jasny blond, masakra) tą sławną pianką schwarzkopfa - na któryś brąz, jeszcze się nie zdecydowałam, na który 🙂
Kleik dobrze mówisz :P Ja też używałam Palette i włosy szły z głowy garściami. Seboradin jest bardzo dobry wspomaga porost włosów, wewnętrznie pokrzywka i skrzyp ja zawsze parze dwa naraz w jednym kubku :P a doraźnie bardzo polecam całą serię Joanny Apteczka Babuni. Zbawienne dla włosów są też maski z oleju rycynowego, do którego można dołączyć żółtko jaja - super, polecam
Dzionka, no co Ty! Po pierwsze, kolor włosów, jaki teraz masz jest super modny 😀 Poza tym na Twoim miejscu bym raczej rozjaśniała niż przyciemniała.
Dodofon, moim zdaniem zdecydowanie lepiej było Ci w tej długości, którą miałaś przed doczepieniem. Odniosłam wrażenie, że trochę postarzają Cię te długie włosy.
Alabamka, Hmmm.... To chyba wypróbuję. 😉 Znowu ścięłam włosy, bo miałam dosyć tego niewygodnego plątania. Może tym razem zapuszczanie da radę. 😀iabeł:
Dodofon, Takie doczepiane włosy można normalnie czesać? Któraś koleżanka mówiła, że tylko szczotką o "szerokim rozstawie" zębów. Prawda to? Hm, mnie się tam podobają, ale ja tam zawsze uwielbiam długie włosy. I nie mogę znieść, że chyba długich nie zapuszczę. 👿
No i stało się, mam miedziany brąz 😀 😀 Bardzo mi się podoba, wygląda bardzo naturalnie 🙂 Właśnie czekam na efekt po wyjściu z łazienki mojej przyjaciółki, która farbowała rude tym samy kolorem 🙂
Sankar, normalnie się czesze, mam szczotke specjalna, farbuje się, prostuje, kręci na walki. Jak normalne włosy. Wiesz, są wlosy i włosy - ja poszłam w wersje najdroższa 🙂
Dzięki za rady i komplementy. W sumie jak tak sobie pomyślałam to w brązie czuję się najlepiej i w takim razie w weekend do niego wrócę 🙂 Odnośnie długości to dążę do tej z ostatniej foty, ale po ostatnich rozjaśnianiach i farbowaniach średnio mi idzie.
I jeszcze pytanko - ktoś polecał ostatnio któryś szampon i odżywkę Gliss Kur do zniszczonych włosów, ale nie mogę teraz znaleźć, który to był. Pamięta ktoś? 👀