a na bardzo sianowate wlosy, olejek rycynowy do odzywki- szampon ma detergenty, wiec olejek tak sie nie trzyma wlosow, po dodaniu do odzywki jest lepiej, ale jak komus sie przetluszczaja to niebardzo.
a ja wczoraj obcięłam, wszystko tak samo jak zwykle tylko po raz pierwszy w życiu mam grzywkę na drugą strone. Zawsze mi mówiono że mi nie wolno bo mam wicherek, a tu o! Tylko że teraz bez przerwy mam ochotę ją na drugą strone dać, ale z obu stron wygląda dobrze 🏇
Gdzie poleciłybyście zapisanie się w Warszawie na zrobienie fryzury na wesele koleżanki -tzn raczej żadnych udziwnień, to nie "wiejskie wesele" tylko klasyczny kok, lub coś z klasą i trwałego ?
kilka stron temu wstawiałam zdjęcie swoich włosów - nie uwierzyłam w nie teraz, kolor się niesamowicie sprał! ale chyba na lepsze 😉 wyszedł fajny kasztan z rudością i bursztynem. niedługo pójdę na ustabilizowanie tego co mam na głowie
Ada ja mam dokładnie taki efekt, kiedy kręcę na cienkiej lokówce grube pasma włosów (głowę dzielę na 4-5). Mi gruba w ogóle nie łapała loków 👿
Na głowie mam krótką fryzurę. Grzywka na bok, tył krótki, że kitki zrobić nawet nie mogę. 😁 Boki skrócone, trochę tylko nachodzą na uszy, bo już odrastają kłaczyska. Grzywka "gruba" i długa, ładnie się wyprofilowała. Najczęstsza odzywka w pracy do mnie?
"Czy może mi Pan powiedzieć...?" 😵
Rozumiem, że kobieta jak ma krótkie włosy to zaraz klasyfikowana jako chłop jest? 👀
Dziewczyny, mogłybyście mi coś doradzić? Nigdy nie farbowałam włosów, nigdy też nie ścinałam ich w jakiś drastyczny sposób (w zasadzie albo tylko podcinam końcówki albo cieniuję, żeby było ich mniej).
Taką mają długość:
Tutaj dobrze widać ich fakturę. U góry są praktycznie proste ewentualnie lekko falowane, na dole mam już prawie loki :/. Wydaje mi się, że to z powodu ich ciężkości, gęstości i tego, że ich bardzo dużo jest:
A tutaj kolor, bo kamerka oczywiście nie oddaje dobrze:
Głównym problemem, co zresztą widać to szybkie niszczenie, końcówki bardzo szybko się rozdwajają. Może to dlatego, że rosną też baaaardzo szybko. I teraz co? Farbować? Szczerze mówiąc to dla mnie najbardziej oddalona opcja, po prostu szkoda mi ich trochę. Ściąć? Ale jak? Błagam pomóżcie 🙇
Mia, nie farbować, nie ścinać, absolutnie nie ruszać. Końcówki i tak się będą rozdwajać (to raczej nie zależy od tego, że włosy rosną bardzo szybko- moja koleżanka też szybko "zarasta", a mimo to włosy ma piękne, chociaż bardzo często rozjaśniane- jest blondynką), jeśli nie będziesz o nie dbała- nawilżenie, odżywki, maski itd. A kręcą się dlatego, bo już taką masz fakturę włosa, ale na ostatnim zdjęciu wygląda to obłędnie 😀 Zazdroszczę!
Także jestem za tym, aby ich nie farbować. Ścinać również, podobają mi się takie jakie są. Ja jestem blondynką, raz tylko przefarbowałam włosy i to szamponem... Skończyło się tak, że teraz to jestem bardzo ciemną blondynką. 😁
Scottie,Być.,kujka, Okej, dziewczyny, przekonałyście mnie dzięki 🙂:kwiatek:. W takim razie nie ruszam ich, tylko poszukam jakiś lepszych odżywek, bo mimo tych, których teraz używam dalej się rozdwajają :/
ja z odżywek polecam nową serię VaX czyli BIOVAX, kupuje się je w aptece, są polecane osobom po chemioterapii. Do wyboru różne opcje- maski, szampony, spray'e; do włosów blond, ciemnych, farbowanych, słabych, wypadających... sama używam do ciemnych zniszczonych włosów ze skłonnością do wypadania no i po trzech tygodniach jest naprawdę ogromna różnica, błyszczą się, śladowe ilości na szczotce🙂
Mia, moim zdaniem powinnaś reguarnie podcinać końcowki. Przy zapuszczaniu powinno się je podcinać co 3 miesiace, jeżeli nie zapuszczasz co miesiac 1cm. Co do koloru, raczej bym nie farbowała jeżeli w rzeczywistości ,kolor jest taki jak na ostatnim zdjęciu. Mozna ewentualnie wzmocnić go farbowaniem ton w ton, nie niszczy to włosów (wykonane u dobrego fryzjera),a fajnie pogłebia kolor. Dalej, co do końcówek , dobre sa wszelkiego rodzaju serum , tylko należy wybrac takie najlepsze,by nie przeciążyć włosów np.kryształki z Alfaparf ,fenomenalne. Z odżywek najlepsze są z serii gliskur (nie wiem jak to sie pisze 😡 ) , fajne sa tez wszelkiego rodzaju mleczne np, latte, mila ,do dostania w hurtowniach fryzjerskich za grosze (1litr za ok20zł).
Kejsa, o dziękuję bardzo! To nie są przypadkiem takie w białych opakowaniach? Z literami w różnych kolorach(w zależności od typu)? Jeżeli tak to moja mama chyba je stosuje 🙂 rosek0, staram się je podcinać regularnie, bo też właśnie gdzieś wyczytałam o tym 3 miesięcznym terminie. Ale jak już mówiłam, one na prawdę szybko się niszczą, szczególnie te nieszczęsne końcówki :/ Co do koloru to są zdecydowanie takie jak na ostatnim zdjęciu, kamerka zrobiła z nich jakieś siano 😁
tak, chyba myślimy o tych samych🙂 moja ma różowe litery, mamy zielone🙂 ja mam bardzo podobne włosy do Twoich, z tym że nie rosną jakoś szybko, ale też kręcą się od połowy;/ i czasem puszą, używam jedwabiu, gliss kur liquid silk gloss spruhkur w sprayu no i w dobrych finansowych czasach Keraste serii dla falowanych suchych włosów i tylko po niej były cudowne, fale na całej długości, sprężyste i błyszczące... ale cena mnie zabiła.
a i jeszcze, Mia moim włosom pomogło cieniowanie, ale nie takie tylko z przodu, ale po całej szerokości włosów, od czubka głowy mam takie stopniowane, przez co się równo kręcą🙂