Forum towarzyskie »

Odchudzanie - wszystko o ...

Ramires, dieta Dukana, zwana protalem, oparta na produktach bogatych w białko.
Dla mnie dieta ideał po pierwsze ze względu na smak, bo uwielbiam nabiał, ryby i owoce morza, mięso też mi nie przeszkadza. A po drugie - jest polecana przy niedoczyności tarczycy.

Querido, u mnie decyzja zapadła. Od poniedziałku stablizuję już. Kiedyś najwyżej znowu podejdę do kolejnych kilogramów, a na razie te 12 kg wystarczy. Nie mam złudzeń, że będę mieć kiedykolwiek idealną figurę, bo znam swoją budowę i uwarunkowania genetyczne. To skoro i tak jestem kobietą "o krągłych kształtach" to niech to będzie proporcjonalnie.
Robisz A6W? Ja tego w ogóle nie mogę zaczaić. Co jest serią, co jest cyklem. W jakiej kolejności wykonywać. Ale efekty ponoć są bardzo dobre.  
Kalkulator BMI wypluwa mi, że znajduję się na granicy niedowagi i wagi prawidłowej (dokładnie to 19.4). Nie wyobrażam sobie jednak przytyć kilka kg, już teraz mam gdzieniegdzie za dużo tłuszczyku, ani też schudnąć. Teraz czuję się dobrze z moją wagą.
Także mam pytanie - możliwe jest wyrzeźbienie ciała, zastąpienia tłuszczu mięśniami bez dużego skoku wagi ?

Kiedyś wykonywałam a6w. Doszłam bodajże do 10 dnia, fakt, efekty były. Jednak po ćwiczeniach byłam wykończona. Tyle że nie bolał mnie mocno brzuch, a kark. Ćwiczenia wykonywałam normalnie na ziemi, na twardym, dość ubitym dywanie. Skończyłam między innymi z tego powodu. Przyznam też, że brakowało mi zapału. 😉
Ascaia, robię robię 😉
Co prawda mięśni widać raczej za bardzo u mnie nie będzie ze względu na zbyt dużą ilość tłuszczyku 😉 ale i tak czuję, że się wzmocniły..

A wykonuje się prosto. Cykl to cała 6 ćwiczeń zrobionych po 1 razie jedno po drugim (tu masz fajnie wszystko zobrazowane i opisane: http://4.bp.blogspot.com/_1z9aoPbmYaI/S_u8CmBcrLI/AAAAAAAAAMo/uCeIYxtUNfc/s640/a6w+-+aerobiczna+6+weidera+-+%C4%87wiczenia.jpg)

A seria to ilość cykli przypadająca na dany dzień.. Czyli np. pierwszego dnia masz 1 serię po 6 cykli/powtórzeń a więc robisz 6 razy te 6 ćwiczeń. Gdy masz 2 serie po 6 cykli to najpierw robisz 6 x 6 ćwiczeń a potem drugi raz 6x 6.
Teraz rozumiesz?? 😉

maracuja, ja dziś właśnie 10 dzień a6W zaliczyłam i póki co twardo się trzymam 😉
Zaczynam widzieć i czuć efekty. Wytrzymałość mięśni wzrasta a i rzeźba powolutku się poprawia 🙂
Mnie osobiście kark nie boli.. Jak już to odcinek lędźwiowy kręgosłupa ale to przez jeździectwo i boli przy wielu różnych czynnościach..
😤 3kg mam spowrotem, mimo jedzenia jak wcześniej.

nienawidzę hormonów!  😤 😤
wistra - wiem co czujesz .. ehh

u mnie - -5kg i waga stoi od 2 dni 🙂 piję 3 filiżanki zielonej herbaty i 2 czerwonej dziennie i jakoś lepiej się czuję ze sobą 🙂
Ja od dzisiaj na "białej diecie" 😉
Jeżeli uprawia się jakieś sporty a w tym czasie odchudza, to wzrost wagi jest niczym innym jak ważącymi więcej mięśniami. Pamiętajcie że waga nie jest wyznacznikiem odchudzania a centymetry. Czasem można ważyć tydzień tyle samo a w pasie czy biodrach zgubić 1 centymetr  😉
Jeżeli uprawia się jakieś sporty a w tym czasie odchudza, to wzrost wagi jest niczym innym jak ważącymi więcej mięśniami. Pamiętajcie że waga nie jest wyznacznikiem odchudzania a centymetry. Czasem można ważyć tydzień tyle samo a w pasie czy biodrach zgubić 1 centymetr  😉

Calkiem swiete slowa!  :kwiatek: ja mam straszliwa mase miesniowa, w tej chwili waze 69,5kg 😁 😜 i kazdy sie dziwi jak to ujawniam, bo zupelnie nie wygladam  😅 niestety jak sie jest troche? hmmm... dobrze po 30. to ciezko te miesnie zgubic  👿

Jestem tego żywym przykładem.. Niby wiem, że na wagę nie powinnam patrzeć skoro centymetry lecą ale jakoś stare nawyki ciężko wyplenić 😉

Ja w ciągu jakichś 3-4 tygodni zgubiłam:

- pod biustem 2 cm
- w biuście 2 cm 🙁
- w pępku 😉 - 7,5 cm
- w biodrach (na wysokości kości miednicy? ) - 4 cm
- udo - 3 cm

😅 😅 😅
Qu. - Gratuluję  :kwiatek:
???- A ile masz wzrostu?  😎
Dziękuję Presja  🙂

Ja śmigam teraz na trening do Niku.. Pobolewają mnie ciut kolana więc chyba dziś zamiast bieżni skuszę się na "narciarza" 😉
Do zobaczenia później dziewczęta..
Ja już minęłam magiczne -10 kg, ale ciesze się najbardziej z tego że wszystko to co nie dawno było obcisłe, lata sobie po mnie. Ja od września albo października zapisuje się na basen. Kiedyś jak pływałam parę lat temu(dobrych parę lat) to miałam brzuszek jak marzenie. Tak więc mówicie dziewczyny że na wiosnę w nagrodę spotykamy się na zakupy 😎??

???- A ile masz wzrostu?  😎

mialam 167, mam 166  😎 BMI mi pokazuje nadwage, ale ja sie nie przejmuje  😀 wygladam jak KOBIETA  😅 a dzokejem juz nie bede  😁

edit zaraz jakies zdjecie wstawie jak znajde odpowiednie  😜

edit 2 do modow: zdjecie o wymiarach 800x600!!!!  😁

a tak starsza pani wyglada:

edit 3...przynajmniej zmarszczek nie widac  😜

A. wyglądasz jak prawdziwa kobieta!! facet nie pies na kości nie poleci - podobno   😁
😀iabeł: a pewnie!  😁 juz mam dosyc bycia suchotnica, 52kg  😜
??? - ślicznie wyglądasz
??? - ślicznie wyglądasz

bardzo dziekuje  :kwiatek: staram sie jak moge!  😁
Pff, a ja mam małą niedowagę, mimo to chce chudnąć jeszcze 4 kg, a przede wszystkim pozbyć sie tego cholernego tłuszczu, który sam napewno waży pare kilo 😀iabeł:
Gllosia tluszcz wazy bardzo mało.
Ćwicz,a nie odchudzaj sie tłuszcz zniknie  😎
dokładnie tak 🙂
jak ktoś ma niedowagę to ja oddam zbędne kilogramy  😁
Nie dziekuje bardzo za kilogramy, boędzie sie 😉

Kurczę no.. ćwiczę codziennie a efektów ani widu ani slychu  🤔
a ja od wczoraj zaczęłam chodzić na siłownię- nie po to żeby schudnąć, ale po to żeby spalić tłuszczyk. Ktoś ma jakieś dobre ćwiczenia poza bieżnią i rowerkiem? 😉
ja mam swietne - wioselka  😁 ale juz przestalam bo zaczynalam wygladac jak Pudzian  😜
Ja mam siłke w domu 😎 Tylko bierznia mi sie marzy 😀
Ćwiczyłam dużo na ręce, ale przestałam, bo zrobiły mi sie buły, a nie chcę wyglądać jak kulturystka 😁
Od kiedy pracuję w stajni i jeżdżę na 2-3 koniach za nic nie wychodzi mi chudnięcie, albowiem żyję na drożdżówkach i jogurtach oraz kanapkach z almette z ogórkiem. Wychodzę z domu o 8, a wracam wieczorem zbyt styrana, żeby iść na siłkę. Coś za coś  👀
jak ja pracowalam w stajni to wazylam 52kg  😁 zapiernicz od 6 do 12  😜
Czy na forum jest oddzielny temat o ćwiczeniach czy mogę tutaj?
Potrzebuję ćwiczeń na wewnętrzną stronę ud, najlepiej jakby się udało uaktywnić także te niższe partie mięśni w okolicy kolan. I jeszcze ćwiczenia na klatkę piersiową (tak dostałam teraz kompleksów w drugą stronę 😉  )
Na uda to ja też poproszę, chociaż kremy tez robią swoję 😅
ja od 6 dni z Dukanem i - 5 kg  😅
i w miarę możliwości codziennie kilka kilometrów rowerkiem 😉
zastanawiam się jeszcze nad A6W.
jeszcze trochę mi zostało, ale to łatwiejsze niż myślałam 😀
mam nadzieję, że szybko pójdzie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się