Forum konie »

Fiordy, fiording - przybliżenie rasy

Jeszcze trochę swadzimskich fiordów 😉

całkiem uroczo im w tych długich kudłach 😉
Drugie zdjęcie jest przesłodkie!
Ja bym najchętniej zostawiała konie tego typu z takimi długimi grzywaaaami...... Żadnych irokezów, jeno przerywanie, jakby było za grubo😉
Ja akurat wole irokezy u fiordów 🙂
Oprócz Młodzikowa jest w Polsce godna polecenia hodowla? Strona z pierwszego linku działa połowicznie.
Czy gdzieś teraz hodowane są arabofiordy?
szukaj Burza szukaj! Google nie gryzie  :emota2006092:
Też u fiordów wolę irokezy 😀
A to moja fiordka
Tępa_Pała   super koninka 🙂cos wiecej o niej?
Fiordy sa super...ale zdarzają sie naprawde trudne charaktery, a raczej uparte...lubia sobie cos ubzdurac w tej ich małej głowie i nic na to nie poradzisz...
Ale jazda na nich jest boska...galopik mają taki miekki ze nawet mi (zwykłej rekreantce) wspaniale sie go wysiaduje 🙂
mialam przyjemnosc jezdzic na dwoch mieszankach koniko polsko-fiord i angloarabo-fiord zreszta ten drogi stoi na wolicy w Warszawie i jest podobno eksperymentem SGGW generalnie konisko ma ze 160cm jest bulany ma czarna prege lecaca przez grzbiet i pregi na nogach nieststy nie posiadam zadnych zdjec ale uwazam ze fiody sa przecudowne i zdecydowanie pieknie wygladaja z irokezami i uwielbiam jak robia wzorki im na grzywach np:
http://farm1.static.flickr.com/65/209731403_874e9e41cc.jpg?v=0

Alicja_8 koń to ośmio letnia klacz o imieniu Murka. Od strony matki konik polski. Jak będę miała jakieś aktualne zdjęcia to może coś wstawię, bo wszystko starocie.
zdecydowanie pieknie wygladaja z irokezami i uwielbiam jak robia wzorki im na grzywach
Ja właśnie muszę zrobić kobyle podstrzyżyny i zastanawiam się nad jakimś wzorkiem.
armaquesse, szukam szukam.. i nie znajduję 😉
a ja uwielbiam wzorki na grzywach fiordów 😜

fiordy pingwinki 😉

http://www.allbreedpedigree.com/basia12
Oto fiordka, o której pisałam na poprzedniej stronie 😉
Strucelka, rozjeżdża sie forum którymś zdjęciem.
Burza jak otwieram stronę to rozjeżdża mi się zdjęciami Lov, ale jak chwilę odczekasz to się zmniejszają 😉
Rozjeżdża się pierwsze foto pod napisem fiordy pingwinki. Na bank 😉
Znów moja fiordka.

Wiem, ma za duży brzuszek ale pracujemy nad tym.

A tu pod koleżanką
Tępa_Pała, ależ ona jest pękata! 🙂 za to cudna buzia 🙂
Burza teraz? 😡

Tępa_Pała brzuszek ma pokaźny, ale bardzo urodziwa dziewoja z niej 🙂 Próbowałaś kiedyś kombinować jakieś wzorki z grzywą? 🙂
JUż super 🙂
Strucelka nie, ale właśnie się nad wzorkami zastanawiam. Teraz jej trochę podrosła więc pewnie coś będę na dniach kombinować.
No a że pękata to prawda. W sumie to stoi tylko o trawie i wodzie a brzuszek pokaźny i tak jest. Teraz zacznę z nią więcej pracować to pewnie coś zrzuci. A trochę tego sadełka jest na niej.
Tępa_Pała, może to głupio zabrzmi ale sprawdzałaś ją na źrebność, może ją coś 'zdybało'?
U ogiera była jakoś w kwietniu i źrebna jest. No ale po trzech miesiącach to kobyły raczej takiego brzucha nie mają. Kurcze nie wiem, wydaje mi się że ma robaki i już u weterynarza zamówiłam środek na odrobaczanie. Tylko zawsze mi się wydawało, że konie przy tym chudną a nie pęcznieją.
Fakt trochę wcześnie, ale może zmieniła jej się gospodarka hormonalna czy coś, wiadomo. Może odrobaczenie pomoże.
[quote author=Tępa_Pała link=topic=1322.msg305166#msg305166 date=1248634843]
W sumie to stoi tylko o trawie i wodzie a brzuszek pokaźny i tak jest.
[/quote]

oj w zupełności trawa wystarczy 😉
daj foty Twojego dzieła jak skończysz 😉

przepraszam ale dla mnie ta grzywa to jakiś fenomen 😜
pisać jak będzie się rozjeżdżać
Obiecałam zdjęcia grzywy, więc wstawiam.
Przed:

I po:

Trochę nie wyszło tak jak chciałam no ale to nasz pierwszy raz. Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej. Zastanawiam się jeszcze czy trochę całej grzywy jej nie skrócić...
Tępa_Pała dla mnie rewelacja 😜
Strucelka, teraz drugie zdjęcie! Pilnuj 😉

Tępa_Pała, śmiesznie 🙂
Przeczytalam ten watek wzdluz i w szerz,jednak poza stadniny w Mlodzikowie(gdzie mojej maile sa kompletnie olewane),nie znalazlam,zadnej informacji o dzialajacych stadninach.

Chcialam kupic fiorda z hodowli najlepiej bezstajennej,ale cos ciezko jest  🤔

Bede wdzieczna za wszellkie inf  :kwiatek:
http://www.fiordciopan.com może tu?
http://fiordy.republika.pl/

Jest jeszcze jedna prywatna stadninka , ale w tej chwili nie mogę znaleźć linka.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się