Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Jeśli Was to bawi to w takim razie cały natural jest dla Was czymś śmiesznym.
Ten prezentowany w twoim wydaniu jak najbardziej TAK  😁
Dawno takiego kabaretu nie czytałam. Ta dramatyczna rola ,,ratuję konia przed nim samym, przed strachem nad 30 cm przeszkodą" to nic innego jak kompromitująca groteska.

wątek zamknięty
Ciekawe czy gdyby koń się bał skakania przez np. samochody to też by młodej kazała skakać żeby ta przełamała swój strach 😁
wątek zamknięty
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,11961.0.html
graceee, może w tym wątku wystartujesz?
Dawno nic się nie działo ciekawego.  😉
wątek zamknięty
Tania nie podpuszczaj , bo znowu się posypią moderowane  😁
wątek zamknięty
Tania nie podpuszczaj , bo znowu się posypią moderowane   😁

"Twardym trza być a nie miętkim"  😁
Tutaj to OT, a we wskazanym wątku prawdziwa arena. Idę po popcorn.
wątek zamknięty
rozgrzewka  musi być 🙂 ciekawe czy się skusi  😎
wątek zamknięty
[quote author=zabeczka17 link=topic=1320.msg1808104#msg1808104 date=1371808459]

[/quote]

popcorn dzisiaj można spokojnie na słońcu zrobić  😁
wątek zamknięty
Pracując naturalnie z końmi czasem trzeba się z nimi utożsamiać.

Utożsam się wiec proszę, że swoim koniem i idź poskacz sobie to czego się boisz. Daj już nam spokój ze swoimi teoriami. Po prostu zrób coś dla świata i się nie odzywaj.
Amen
wątek zamknięty
jedna tylko uwaga do cierpi1enie-moje dziecko prowadziło kucyka moja sprawa,ja je wychowuje i ja decyduje co mu wolno co nie,jak ci się nie podoba twój problem.naślij na mnie opieke społeczną albo inna instytucje bo zła matka jestem 😀 nie tobie dano prawo decydować o wszystkim w życiu innych bo tobie chyba się naprawdę coś pomyliło.co ty bóg jesteś?a co do oprowadzanek napisz skargę do pana dyrektora bo to dorosły facet i to na jego prośbę byłam,więc jemu się wyżal jaki to jest nieodpowiedzialny.przestań się wpier...w czyjeś sprawy!idealna matka,koniara itp.może trzeba ci pomnik postawić?mnie wyzywasz od bezmózgów a ty to chyba znowu wszystkie rozumy pozjadałaś.śmieszą mnie tacy ludzie jak ty.siedzą przed kompem i chcą wszystkich uczyć.ty babo nie masz nic innego do roboty?no tak koń w pensjonacie a dziecko pewno z opiekunka ha ha.miłego dnia życzę wszystkim przydupasom tej o to pani bo ci co maja inne zdanie zaraz są gnębieni,i miłego tym którzy są normalni 😀 bo cierpi1enie ma z normalnością chyba kłopot :kwiatek:
wątek zamknięty
Miyako,potwierdzam,my na próbę rozbiliśmy jajko na asfalcie 😀
A dla mnie to dziwne,że koń musi walczyć o przetrwanie z człowiekiem 🤔wirek: mój tam normalnie sobie żyje-żre,biega czasem a jak sobie pobiega to i kupę zrobi..napije się potem i żre dalej 😎 i jakoś nie potrzebuje do tego żadnych 7 gier czy innych..nie wiem co tam jeszcze robisz tymi końmi.A i puszczam luzem w terenie i jakoś nie zwiewa i pod siodłem chodzi i nawet-ku wielkiemu uznaniu rolnika który mi siano przywiózł ostatnio-daje nogi,wszystkie 4! 😁. Więc droga graceee,może warto się zastanowić dlaczego ten koń miałby "przetrwać z człowiekiem"?Zamiast normalnie sobie żyć w spokoju..Wyobraź sobie,że mój koń nie musiał skakać w wieku 1,5 roku żeby normalnie funkcjonować..
wątek zamknięty
kubusiowa daj już spokój, święta też nie jesteś.
Dla mnie oprowadzanie dzieci bez posiadania odpowiednich uprawnień jest kwiatkiem. Dlaczego aby uczyć ludzi w szkółkach osoba musi mieć uprawnienia instruktora, a do oprowadzania dzieci na kucyku już nie? Jaka to różnica? Niebezpieczeństwo jest takie samo, bo każdy koń może się spłoszyć, wyrwać a dziecko spaść. I odpowiedzialność w tym momencie powinien ponosić oprowadzający, bo skoro zgadza sie na oprowadzanie dzieci na swoim koniu, to powinien mieć do tego uprawnienia. A jeśli nie ma, no cóż, mądre to wtedy nie jest.
wątek zamknięty
Lacuna, nie skakał, nie skakał, ale uraz psychiczny ma na pewno do dziś 😁

Pamirowa, nawet do nauki w szkółce nie trzeba mieć uprawnień 😉
wątek zamknięty
A dla mnie to dziwne,że koń musi walczyć o przetrwanie z człowiekiem 🤔wirek: mój tam normalnie sobie żyje-żre,biega czasem a jak sobie pobiega to i kupę zrobi..napije się potem i żre dalej 😎 i jakoś nie potrzebuje do tego żadnych 7 gier czy innych..nie wiem co tam jeszcze robisz tymi końmi.A i puszczam luzem w terenie i jakoś nie zwiewa i pod siodłem chodzi i nawet-ku wielkiemu uznaniu rolnika który mi siano przywiózł ostatnio-daje nogi,wszystkie 4! 😁. Więc droga graceee,może warto się zastanowić dlaczego ten koń miałby "przetrwać z człowiekiem"?Zamiast normalnie sobie żyć w spokoju..Wyobraź sobie,że mój koń nie musiał skakać w wieku 1,5 roku żeby normalnie funkcjonować..

te słowa były metaforą, ale ludzie płytcy nie potrafią głęboko myśleć... Nie będę poruszać tematów na wątkach, które nie są godne uwagi... Gdyby tu się nie pojawił temat o mnie, mnie też by tu nie było.  Pamirowa słusznie zauważyła, to co tu piszecie do mnie i tak nie trafi... Tacy ludzie jak Wy nie mają u mnie autorytetu, więc tak szczerze mam gdzieś Waszą opinię 🙂 Krytykować jest łatwiej, niż przyznać rację. 😉)
wątek zamknięty
graceee już to raz napisałam... idź się mądrzyć gdzie indziej... bo rzeczywiście grochem o ścianę
wątek zamknięty
Jeeezuniu. Jeszcze jeden post o tym koniu i umrę..  😵
wątek zamknięty
No to jak masz takie głębokie myśli to może zacznij wiersze pisać..Tam przynajmniej wiadomo,że nic nie wiadomo 😁
Sonkowa,masz rację ja wypadam z tematu bo to się robi już niesmaczne.I tak nie dotrze i tak,szkoda mi moich płytkich myśli."Tylko koni żal..." (że się tak do poezji odniosę)
wątek zamknięty
[quote author=Tania link=topic=1320.msg1808113#msg1808113 date=1371809008]
[quote author=zabeczka17 link=topic=1320.msg1808104#msg1808104 date=1371808459]

[/quote]

popcorn dzisiaj można spokojnie na słońcu zrobić  😁
[/quote]

Będzie jak najbardziej NATURALNY 😁
wątek zamknięty
  Pamirowa słusznie zauważyła, to co tu piszecie do mnie i tak nie trafi

Tutaj akurat nie ma sie za bardzo czym szczycić   😁 😎
wątek zamknięty
Cierp1enie czy ty masz jakiś problem egzystencjalny, niespełnione ambicje, problemy w domu, że tak się wyżywasz na każdym? Widzę Twoje negatywne nastawienie niemalże przy każdym poruszonym temacie, a treść Twoich wypowiedzi aż gryzie w oczy. Nie mam pojęcia ile masz lat, ale Twoje komentarze świadczą o tym, że nie jesteś dojrzałą osobą, nawet gdybyś właśnie teraz była w okresie przekwitania. Może zamiast oczerniać ludzi różnymi wyzwiskami, walnij głową w ścianę. Dystansu trochę, bo zachowujesz się jak jakaś niewychowana małolata... Forum to nie najlepsze miejsce do wyładowywania emocji. Nie myślałaś nad tym, że kiedyś swoim słowami rzuconymi na wiatr możesz spowodować w kimś uraz do końca życia? Nie każdy ma tak silną psychikę jak Ty. I zrozum, że każdy ma prawo popełnić błąd i nie należy go wrzucać do jednego worka, a tym bardziej obrażać. Każdy z wiekiem dojrzewa, każdy w końcu zrozumie swoje zachowanie. Ciekawe jak Ty byś poczuła się gdyby ktoś wyzwał Cię od bez mózgów i gorszych... A może tak nazywali Cię rodzice gdy byłaś mała? Przez Twoje rażące wypowiedzi człowiek od razu nabiera dystansu i nikt nie bierze tego co piszesz na poważnie... Masz tu tylko uznanie jako, że jesteś jedną z najbardziej i najdłużej udzielającą się osobą, bo odkąd obserwuję ten wątek to Ciebie pamiętam najbardziej...

1i 2 - Tak, ty też się tak zachowujesz. Niedorośle, niczym niewychowana małolata i zapewniam, że Cierp1enie zachowuje się o STOKROĆ lepiej od Ciebie, bynajmniej na forum.
3 - Oj uwierz, że ty też go możesz spowodować, szkoda tylko, że nie słowami.
4 - Sztuką jest właśnie ten błąd umieć zrozumieć, poprawić się, wysłuchać innych, nieprawdaż?  😉 Przecież musisz coś o tym wiedzieć skoro TAK BARDZO ciągnie Cię do dyskusji.  😉

Ten post rozłożył mnie na łopatki.  😁 Miałam się nie wypowiadać, ale to produkt idealnie nadający się do tego wątku  😁  Swoją drogą, Graceee, już parę razy nas zapewniałaś że tu nie da się z nikim dyskutować i nie będziesz się już wypowiadać. Właśnie widać.
wątek zamknięty
[quote author=lacuna link=topic=1320.msg1808190#msg1808190 date=1371812919]

te słowa były metaforą, ale ludzie płytcy nie potrafią głęboko myśleć... Nie będę poruszać tematów na wątkach, które nie są godne uwagi... Gdyby tu się nie pojawił temat o mnie, mnie też by tu nie było.  Pamirowa słusznie zauważyła, to co tu piszecie do mnie i tak nie trafi... Tacy ludzie jak Wy nie mają u mnie autorytetu, więc tak szczerze mam gdzieś Waszą opinię 🙂 Krytykować jest łatwiej, niż przyznać rację. 😉)
[/quote]

Ale że niby w czym miały byśmy Ci przyznać rację? To tylko Ty uważasz, że jesteś tak doświadczona i mądra, że we wszystkim masz rację.
wątek zamknięty
Wcale się nie zdziwię, jak za kilka lat wpadnie tu Graceee z apelem o pomoc pieniężną na leczenie konika któremu "zepsuły się" nogi/ kręgosłup. A wtedy ktoś wyciągnie tę dyskusję i Graceee zostanie popędzona zamiast otrzymać pomoc 🙄
wątek zamknięty
jedna tylko uwaga do cierpi1enie-moje dziecko prowadziło kucyka moja sprawa,ja je wychowuje i ja decyduje co mu wolno co nie,jak ci się nie podoba twój problem.naślij na mnie opieke społeczną albo inna instytucje bo zła matka jestem 😀 nie tobie dano prawo decydować o wszystkim w życiu innych bo tobie chyba się naprawdę coś pomyliło.co ty bóg jesteś?a co do oprowadzanek napisz skargę do pana dyrektora bo to dorosły facet i to na jego prośbę byłam,więc jemu się wyżal jaki to jest nieodpowiedzialny.przestań się wpier...w czyjeś sprawy!idealna matka,koniara itp.może trzeba ci pomnik postawić?mnie wyzywasz od bezmózgów a ty to chyba znowu wszystkie rozumy pozjadałaś.śmieszą mnie tacy ludzie jak ty.siedzą przed kompem i chcą wszystkich uczyć.ty babo nie masz nic innego do roboty?no tak koń w pensjonacie a dziecko pewno z opiekunka ha ha.miłego dnia życzę wszystkim przydupasom tej o to pani bo ci co maja inne zdanie zaraz są gnębieni,i miłego tym którzy są normalni 😀 bo cierpi1enie ma z normalnością chyba kłopot :kwiatek:

to raczej ty masz problem z normalnością i po drugie z czytaniem
to nie ja pisałam o twoim dziecku co prowadzi konia, nie mój interes czy koń poturbuje ci dziecko i czy wyląduje w szpitalu, robisz jak uważasz, choc sama sie chwalilas ze twoja corka jezdzi na ogierze i bez kasku (udowadniasz tylko to o czym juz dawno sie przekonalam)
pisalam o tobie i o dzieciach z przedszkola, wiec zanim cos napiszesz to przeczytaj jeszcze raz
wątek zamknięty
Ale czad.  🤔 Samonapędzająca się trollandia.. 😁 😵
wątek zamknięty
Cierp1enie, Wrzuć na luz. Po co się ciskasz do takiej małolaty? Pokaż żeś mądrzejsza i odpuść te przepychanki słowne, bo na ten moment to wygląda na "ty jesteś gorsza ode mnie!, NIE BO TY" 😁
wątek zamknięty
Noti - ona starsza ode mnie  😉
wątek zamknięty
Wcale się nie zdziwię, jak za kilka lat wpadnie tu Graceee z apelem o pomoc pieniężną na leczenie konika któremu "zepsuły się" nogi/ kręgosłup. A wtedy ktoś wyciągnie tę dyskusję i Graceee zostanie popędzona zamiast otrzymać pomoc 🙄

Bez przesady co? Bo co za dużo to nie zdrowo...

1. Jaki kręgosłup? Nie zakładaj z góry, że bd na niej jeździć zza źrebaka, bo mam zamiar wsiąść na nią dopiero jak ukończy 4 , ewentualnie 3 lata
2. Zapewniam Was, że takiej sytuacji nie będzie.
3. A nawet jeśli to jak po pomoc, to na pewno nie do Was... Suminie by mnie gryzło jeżeli miałabym od Was wziąć jakąś pomoc. Utrzymuję tylko z uczciwymi ludźmi.
wątek zamknięty
Z kabaretu:
- Jak koń kłusuje po lesie?
- No normalnie, rozkłada wnyki i kłusuje.;
...
- Konie jedzą ludzi.
- Jak to konie jedzą ludzi?
- No normalnie, to są konibale.
wątek zamknięty
subaru2009 czepiasz się mnie, sama jesteś/byłaś nie lepsza: 🏇  🤬

http://www.photoblog.pl/subaru2009/43596788/shock.html

http://www.photoblog.pl/subaru2009/44182363/skoczek.html

http://www.photoblog.pl/subaru2009/43624605

Źrebak zdecydowanie młodszy od Grace i o jego stawy już bez obaw? 
wątek zamknięty
Zdjęcie jest z 2009 r. Policz sobie ile lat temu to było.
Jak widać dziewczyna zmądrzała.  Czego po tobie nie widać.
Może zakończysz w końcu ten offtop, bo to zaczęło się robić nudne.  😵
wątek zamknięty
Co nie zmienia faktu, że koń jest dorosły i stawy ma już zjechane  😂 przez dziewczynę która czyta poradniki jeździeckie dotyczące ujeżdżania młodych koni xdddd  🤔wirek: 🤔wirek: 🤔wirek:

nawet jeśli zmądrzała to nie powinna robić mi takiej wielkiej afery skoro sama ma coś na sumieniu  🏇
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.