Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

pamirowa komiczne ustawienie ciała konia? Nie uznałam to jako negatywny kwiatek, tylko pozytywny, coś jak bloopers, "cosik ni wyszło", zwłaszcza, że amazonka sama się z tego zdjęcia śmiała 😉
wątek zamknięty
[quote author=Kinia16322 link=topic=1320.msg1756465#msg1756465 date=1366676456]
to teraz takie modne jest 😁 kon ktory nie umie debowac jest do niczego 😀

i nie musi już umieć nic innego 😉 (no, może kłaść się i dawać łapę...)
i OBOWIĄZKOWO podpis "imię nazwisko photography". No nie wiem czemu ale rozwala mnie to, takie bawienie się 13-latek w "dorosłość"....
[/quote]
Ta ma 16 :P
Też kiedyś zaczęłam podpisywać zdjęcia, głównie dlatego że quniareczki ze stajni zaczynały bawić się w podprowadzanie mi zdjęć z bloga :P
wątek zamknięty
Żeby nie było offa - tak, uczmy konika dębować, potem kończmy każdy trening z płączem, że koń na dwóch nogach łazi...
http://www.photoblog.pl/osmanolandiax3/126005138

Patrząc jak ta dziewczyna siedzi na tym dębującym koniu w myślach mam obraz, jak koń staje jej piona i lecą do tyłu...  😀iabeł:

[quote author=Kinia16322 link=topic=1320.msg1756465#msg1756465 date=1366676456]
to teraz takie modne jest 😁 kon ktory nie umie debowac jest do niczego 😀

i nie musi już umieć nic innego 😉 (no, może kłaść się i dawać łapę...)
[/quote]
mój to umie... uff co za ulga  😁 😁 😁

Ja też kiedyś podpisywałam swoje zdjęcia, z czasem zrozumiałam, że to po prostu głupie 😉 Zwłaszcza, że to totalna amatorszczyzna  😜
wątek zamknięty
też czasem podpisuję-ale swoimi inicjałami,czy nazwą fotobloga,bez przesady,żeby się od razu fotografem mianować 🙂
wątek zamknięty
Ja ostatnio od dziewczynek ze szkolki sie dowiedzialam że mój kon nie jest pro, bo nie umie debowac, klasc sie ani nic.. Kompletnie nie pracuje z koniem. Tylko jakieś glupie treningi mi w głowie. Ani trochę nie pracuję nad więzią ze swoim koniem. ;o
ogólnie wkurza mnie to cale zafascynowanie tak naprawdę niczym.  Dziewczynki te już trochę czasu jeżdżą a nie potrafią wymienic ani jednego czolowego polskiego zawodnika ani konia. Za to wiedzą wszystko o super szalonych "naturalnych" konikach z photobloga. 
wątek zamknięty
Pelen profesjonalizm, ale troche nie ogarniam  🤔 edit: zdjecia z fejsa

[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęć
[/center]
wątek zamknięty
Biedne zwierzęta 🙁
wątek zamknięty
Tacy ludzie powinni sobie rowery sprawić i nie zbliżać się do koni  😫 Co za egoizm  🙄
wątek zamknięty
wydaje mi sie ze to jakas 'szkolka' jest, jedna z tych dziewczyn kojarze sprzed lat, ale watpie ze to ich prywatne konie. tak czy inaczej, tragedia. ;o
wątek zamknięty
😲 Weźcie może do nich napiszcie... Jeszcze z tymi sznurkami skakać. Ale chociaż kaski mają heh ....
Te wędzidła są jakoś przyczepione chociaż do kantarów bo ja nie dowidzę? Czy jak jest luźniejsza wodza to się o zęby obija ?
wątek zamknięty
To nie jest źrebaczek czasami .? ;o
wątek zamknięty
Te konie takie chudziutkie troszkę, no i te sznurki. Hmmm.. chyba trzeba by było pogadać z osobami na zdjęciach   😡

Eh...  klik
No i proszę, zmiloscidokoni na zaklinacza! I to już! .. klik
wątek zamknięty
jak zobaczyłam to zdjęcie to odjechałam  😀
http://www.photoblog.pl/zmiloscidokoni/149136743
wątek zamknięty
Ciekawe co będzie robić z jej źrebakiem.. Zaraz po urodzeniu będzie go kładła, robiła ukłony i inne duperele.. Biedne zwierzę..
wątek zamknięty
Dobre są komentarze:

- "kiedy Lusi się źrebi ? 😀 , to już nie długo ; D "
- "no ^^ już powoli nabiera wymienia 🙂"
wątek zamknięty
Ale to też trochę niefajne dla konia w zaawansowanej ciąży,osobiście dałabym jej już spokój.

Do kwiatkowych zaliczam komentarze na fotoblogu pampery,a bo cwał....  😎

edit:nie bijcie,że filmik-natrafiłam na niego na facebooku,uwaga-drastyczny:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W2xx9N3b0wo
No i najbardziej rozbrajają mnie ogłoszenia stajennych dziewczynek,które chcą kupić to czy tamto,albo zainteresowane piszą-przykład mój:mam na sprzedaż derkę ortalionową z wypełnieniem,jedna pisze do mnie zainteresowana.Nawiązuje się krótka rozmowa-dziewczyna dowiaduje się ceny i twierdzi,że uwaga cytuję "co ja odwalam,za 160zł derka",jak chce,to znajdzie dziesięć razy tańszą i w ogóle,nie każdego stać.  😵 Błagam,jak nie każdego stać,to trudno,nie każdy rozdaje sprzęt za darmo,za ile mam jej sprzedać,może tak jak proponowała,czyli za 40zł-to raz,a dwa-trzeba mieć tupet,żeby tak komuś pisać...To też swoistego rodzaju kwiatek-bezczelność i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem-bo się okazało,że jej polarowa derka wystarczy,a ja chcę sprzedać inną.  😵
wątek zamknięty
Ja uwielbiam jak na fejsbuku dodają mnie do jakiś śmiesznych grup żebym polubiła ich komentarz czy zdjęcie, bo chcą wygrać czaprak/derke dla biednych koni.  🤣 Po co im jedzenie. Ważne że ladny sprzęt będą miały.!
wątek zamknięty
iskierkowa, weszłam i szybko wyszłam. Nie mam ochoty tego oglądać.. Ciekawi mnie co tam jest, ale nie mam odwagi po prostu..
wątek zamknięty
hszonszcz W wielkim skrócie mówiąc (bo też nie znam się za bardzo na tym) koń dostaje pukawką w czoło i pada. Niezbyt przyjemne, jednak wnioskując po wyglądzie konia z filmiku - Zapewne był na coś chory. Cóż, wiele innych kończy gorzej...
wątek zamknięty
Autor napisał komentarz: ,,Nikt nie zapytał dlaczego został ten koń zabity. Lepiej żeby się męczył. Konie są zabijane tylko wtedy gdy naprawdę jest taka potrzeba. On był chory i nie dało się go wyleczyć."

Tylko czemu go nie uśpili?
wątek zamknięty
Koń na chorego nie wyglądał :/
wątek zamknięty
Może nowotwór w jakimś poważnym, nie rokującym stadium, nie dający do tej pory zewnętrznych objawów, może mózgu powodujący nadmiar energii, agresję?
wątek zamknięty
ekuss a szczerze jaka różnica? Strzał zabije od razu i zastrzyk zabije od razu. Może konia trzeba było dobić szybko i nie było czasu na dostarczenie odpowiedniego preparatu.
wątek zamknięty
Jak nie było czasu, koń stał na własnych nogach o własnych siłach...
Zastrzyk z morbitalu działa szybciej od tego strzału na filmie. Zdecydowanie szybciej.
wątek zamknięty
Mnie tylko zastanawia jedno-kto zabija CHOREGO konia w rzeźni? Nie wiem,może tak się robi,ale nie spotkałam się z tym
wątek zamknięty
otóż to, tak się nie robi.
wątek zamknięty
Usunęli filmik..
wątek zamknięty
Jak nie było czasu, koń stał na własnych nogach o własnych siłach...
Zastrzyk z morbitalu działa szybciej od tego strzału na filmie. Zdecydowanie szybciej.

tak? widzialas usypianego morbitalem konia? zdecydowanie bym wolala, zeby kon odchodzil od strzalu w glowe niz od morbitalu. a dodatkowo zastanow sie, zanim odpowiesz, dlaczego do morbitalu zwierzeta sie mocno premedykuje i dlaczego tak scisle sa okreslone drogi i sposoby podania tego srodka.
Mnie tylko zastanawia jedno-kto zabija CHOREGO konia w rzeźni? Nie wiem,może tak się robi,ale nie spotkałam się z tym

otóż to, tak się nie robi.

ciekawe. uboj stanitarny- to uboj zwierzat, chorych np zakaznie, ktore jak najszybciej trzeba ubic. uboj z koniecznosci to uboj zwierzat np z polamanymi nogami, miednica itp. takich ktore nie rokuja w zaden sposob. wykonuje sie to normalnie w ubojni, choc nie kazda przeprowadza uboj stanitarny.
wątek zamknięty
Byłam przy usypianiu konia. Szybko to to nie bylo. Niestety.
wątek zamknięty
Ja też nie zauważyłam żeby koń tak szybko odszedł po zastrzyku. Ale ja nie będę dyskutować na temat metod uboju. Ale co do przyczyn to nie przesadzajcie,nie każdą chorobę widać z zewnątrz. Nie można wszystkiego zobaczyć na filmiku. Dobrze że skasowali. Kwiatkiem jest że coś takiego znalazło się w sieci,bo jaki w tym cel? Dobrze że ja nie ogląda5am tego filmiku.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.