subaru2009- i tu jest właśnie problem sprawa została zgłaszana 4 razy w ciągu 3 lat ( ostatni raz w zeszłym roku chyba jakoś w sierpni) tyle, że w tedy tamte konie stały w temp. 36 stopni bo to otwarte pole ) bez picia przyczepione bolcami do ziemi. Właściciel za każdym razem dostawał upomnienie. Fakt chodzili tam Ci ludzie i robili zdjęcia koni, kopyt itd. niestety właścicielowi nie można tych koni zabrać ponieważ jest HANDLARZEM i to jest jego praca konie mają 'dach nad głową' jedzenie ( w postaci spleśniałego siana ) w lecie faktycznie mają trawę. dostają wodę ale tylko raz dziennie w zimie i 2 razy w lcie gdzie są takie upały ( w sensie codziennie ). Pisałam z pewną dziewczyną na Facebooku bo miała zdjęcia padniętej tam klaczy. Ręce i nogi opadają. 🙁 Nie da się nic zrobić.
Jak tak patrzę na zdjęcia wstawione przez iskierkową to dochodzę do wniosku, że takich ludzi jak ten wielki chłopak na małym kucyku też powinno się zgłaszać. To już przecież prawie też znęcanie się nad zwierzakiem 😫
Jak tak patrzę na zdjęcia wstawione przez iskierkową to dochodzę do wniosku, że takich ludzi jak ten wielki chłopak na małym kucyku też powinno się zgłaszać. To już przecież prawie też znęcanie się nad zwierzakiem 😫
Ta sama dziewczyna (która opublikowała na fb te zdjęcia) wyzwała mnie,bo siodło na jej kuca,również wspominana tutaj Lalka powinno mieć 17,5 cali,16 to za mało! A chciałam delikatnie przemówić,pomóc i uświadomić,że nie tak,ale inaczej... Pozwolę sobie wspomnieć,że moja Siwa jest dosyć większa od jej klaczy,a 15" na nią to max. 🙁
Hihi,nie powiem-kreatywne,ktoś faktycznie traktuje konia jak swoje dziecko 😁 Tylko zastanawia mnie,czy te trampki to nie jakiś nowy,wesoły model butów 🙂
jeszcze tylko brakuje znaczka "converse" 😀 http://kwejk.pl/obrazek/1743381/lol.html grrr.... normalnie mnie piekli, kiedy widzę takie obrazki, a jeszcze bardziej się we mnie gotuje kiedy widzę, że ludziom się takie rzeczy podobają i to udostępniają 😤
lovesunrise , racja 😀 Ale chodziło mi o to, ze ten dialog jest sam w sobie po prostu straszny. Dwie pierwszy osoby, to jakieś zwierzęta nie ludzie. Ich postraszyć na śmierć 🙄
mnie najbardziej przeraziła wypowiedź drugiej osoby... I tak myślę, że z takim zachowaniem należałoby coś robić, bo krok po kroku, do psychopaty... takie teksty po prostu nie są normalne moim zdaniem 🤔wirek:
[EDIT]: Mnie jednak najbardziej przeraża ilość lajków pod tą wypowiedzią 😲
Ale takie już jest dzisiejsze społeczeństwo,ale cóż trzeba przyznać, źe nam się to "podoba",lubimy patrzec na idiotów albo na tych, ktńrym coś nie idzie,chociaż ubolewamy nad ich głupotą. Troche to dziwne 😉