opolanka, i naprawdę jesteś w stanie to stwierdzić po komórkowym zdjęciu robionym pod kątem? 🙄 Wystarczyło, że drgnęła mi lekko ręka przy robieniu zdjęcia albo koń jakoś niefortunnie stanął. Mam napisać oficjalne oświadczenie, że mój koń nie ma przerośniętych kopyt, że od lat zajmuje się nim dobry kowal i że to tylko nieprofesjonalne zdjęcie, robione telefonem w dość kiepskich warunkach oświetleniowych, które raczej nie jest zbyt wartościowym materiałem diagnostycznym? Z całą pewnością widząc tego konia na żywo nie zauważyłabym krzywo zrobionych kopyt. 🤔wirek:
Altiria, nie jestem w stanie. ja zwróciłam uwagę na to kopyto i tyle. może dlatego, że mojemu koniowi podobnie jak na tym zdjęciu rosną kopyta - tj. jedno rośnie nieco szybciej, drugie nieco wolniej, a w dodatku ma tendencję płetwowatą. I tyle. Nie ma co się rzucać.
Najpierw stwierdzasz, a potem mówisz, że nie jesteś w stanie. 😉 'Rzucam się', bo nie podoba mi się, jak ktoś prowadzi bezsensowne dywagacje na mój temat. 😉
Nie lubie cytować samej siebie, ale nie stwierdziłam, tylko napisałam, że MOIM ZDANIEM. Różni się to nieco od STWIERDZAM FAKT.
Co do tych kopyt to moim zdaniem prawe przednie jest zbyt długie w stosunku do pozostałych, taka płetwa. Ale nie musi być przerośnięte, wystarczy, że kowal źle werkuje i już. Ale też bym się skłaniała do tego, że gorsze rzeczy juz były.
I nadal uważam, że NA TYM ZDJĘCIU to kopyto odbiega od pozostałych i wygląda na zbyt długie w stosunku do pozostałych. i mojego konia tez tak się zdarza, co również napisałam wyżej. Wiec nie uważam, że to sprawa do TOZu.
Może się trochę czepiam, ale niefajnie wygląda mi to, co ten koń ma na łbie, a raczej rozmieszczenie tego sprzętu Link do pbl: http://www.photoblog.pl/luckyhorseshoe3/138734636/11-notka.html Jakby ktoś kojarzył, to też ta sama osoba, która w tym wątku prowadziła z nami okropnie zaciętą kłótnię, paręnaście kart temu, panna Karolina 😉
Panna Karolina zacięcie walczy w sprawie Skaryszewa,kłóci się często z Izą (pampera) i z różnymi osobami,kłótnie dotyczą ofc ich pracy z koniem,a sama ma niedopasowane siodło i podogonie kupuje od zeszłego roku...
Może się trochę czepiam, ale niefajnie wygląda mi to, co ten koń ma na łbie, a raczej rozmieszczenie tego sprzętu Link do pbl: http://www.photoblog.pl/luckyhorseshoe3/138734636/11-notka.html Jakby ktoś kojarzył, to też ta sama osoba, która w tym wątku prowadziła z nami okropnie zaciętą kłótnię, paręnaście kart temu, panna Karolina 😉
Ten koń ma kantar pod ogłowiem i lonża jest podpięta do kółka kantara, którego zazwyczaj używa się do przyczepiania uwiązu. Kantar przekręcił się (co widać). Dlatego wolę przypinać lonżę do bocznego kółka. Ale siodło faktycznie dziwnie leży.
zabeczka17 - po części się zgadzam, a z drugiej strony boję się założyć komplet dopasowany kolorystycznie (a czasem lubię i bluzkę :hihi🙂 bo powiedzą, że jestem szmatoholik albo szalona qniareczka 😜 a nie powiem, jak jest ładna pogoda to lubię ładnie wyglądać i humor mam lepszy jak ładnie wyglądamy i wszystko jakoś się tak fajnie dopełnia 🙂
Dla mnie szmatoholizm to bardzo przyjemne hobby (jak każde inne) pod warunkiem, że sprzęt pod którym prezentowane są szmatki jest dopasowany. Sytuacja gdzie dana osoba kupuje najnowszy czaprak za 300 zł, przy czym siodło ma ,,fruwające" jest dla mnie totalną beznadzieją. Coś jak kupić najnowsze Levisy i nosić je z wystającymi pękniętymi plecami. żenua. Za to uwielbiam wypindrzone koniury, wyniuniane do granic możliwości, z pięknymi koreczkami, warkoczami, z fajnymi szmatkami, gdzie całość ( sprzęt i szmaty) elegancko się zgrywa. To są czesto bardzo fajne zestawy modowe i skoro właścicielkę stać na inwestowanie w kolejną sezonową ,,szmatoholikową chorobę" to nie widzę w tym nic złego.
zabeczka17 - tym bardziej, że w jeździectwie ważny jest wygląd bo jest to sport w którym powinno wyglądać się ładnie i czysto z artykułu wynika, że ktoś kto ma w posiadaniu komplet to nie umie jeździć, nie dba o konia i chce zatuszować swoje błędu bądź się popisać i poszpanować. Czyli nie można już dobrze jeździć i ładnie wyglądać... 🙄
zabeczka17 - tym bardziej, że w jeździectwie ważny jest wygląd bo jest to sport w którym powinno wyglądać się ładnie i czysto z artykułu wynika, że ktoś kto ma w posiadaniu komplet to nie umie jeździć, nie dba o konia i chce zatuszować swoje błędu bądź się popisać i poszpanować. Czyli nie można już dobrze jeździć i ładnie wyglądać... 🙄
Bo trzeba w gnojobiegach jeździć, porwanych pantalonach i brudnej, wyciągniętej bluzie z gałązką zamiast bacika. Czaprak poprzecierany (jak i siodło) i ochraniacze ledwo trzymające się na nogach 😂 Ciekawe, jaki strój preferuje na zawody 😁
Ja jedynie te sznurki zbieram na siatki na siano... Przeraził mnie fakt, że ona chciała jeździć na takich "wodzach" 🤔
A ja wam powiem ze na jednej z imprez końskich widziałam taką parkę ( zwariowany arab i jego pańcia) z wodzami od snopowiązałki. Mam też zdjęcia, jak znajdę to wkleję. hehe to był dopiero ,,kfiatuszek" roku 🙂 Najgorsze, że laska wpadła w patologiczne towarzystwo jeźdźców i nie przejmowała się tym kompletnie. No ale cóż, było z czego sie pośmiać.
Jeżeli można wyrazić swoje zdanie ,to Karolina pisała że siodlo jest nie dopasowane . Kompletnie nie rozumiem ,jak bardzo zalazla wam za skórę i co takiego musiała zrobić że tak za przeproszeniem jezdzicie po niej? 🤔 Ten wątek coraz bardziej mi sie nie podoba , widać że większość osob czepia sie dla samego czepiania a tu przecież nie o to chodzi 🙂
Ineczka W życiu jak koniekocham nie puściłabym tak dziecka samego. Na oklep, bez kasku, to się prosi o wypadek 🤔 Edit: mikusiowaaaa Ale przepraszam, kto po niej jeździ? Bo trochę to dziwnie zabrzmiało. Tylko zwrócono uwagę na źle dopasowane siodło i sprzęt na łbie konia, nic więcej, spokojnie. Swoją drogą, zaleźć za skórę też miała czym, więc teraz ma konsekwencje poniekąd. Jak nie wiesz z jakich przyczyn, to wystarczy cofnąć się parę kart wstecz, czy odwiedzić photobloga pampery i zaznajomić się z komentarzami pod paroma jej zdjęciami, pooglądać stare notki Karoliny, jest tego multum 😉
Jeżeli można wyrazić swoje zdanie ,to Karolina pisała że siodlo jest nie dopasowane . Kompletnie nie rozumiem ,jak bardzo zalazla wam za skórę i co takiego musiała zrobić że tak za przeproszeniem jezdzicie po niej? 🤔 Ten wątek coraz bardziej mi sie nie podoba , widać że większość osob czepia sie dla samego czepiania a tu przecież nie o to chodzi 🙂
to już tym bardziej skoro to wie,to dlaczego takiego używa?
zabeczka17 aż mnie ręce zabolały... 🤔 No ale cóż, każdy ma swój świat i swoje kredki. 😜 Ineczka Kuc piękny ! 😍 No a dziecko... ja się pytam, gdzie są rodzice ?!