Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

to w Chicago ......  yhm;/
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Konik się schyla? Zrób mu "mieszanie wędzidłem" 🏇
wątek zamknięty
słodkie, nie ?? 😀
a już całkiem na poważnie - można się załamać...
wątek zamknięty
Stara nie jestem a u mnie w podstawówce czy gimnazjum takiej patologi nie było; o
Co te gnojki maja w głowie ; /

Dzisiaj nam facet od PO opowiadał anegdotkę z życia wziętą. Sytuacja miała miejsce nie dalej jak tydzień temu w tzn. "Gimnazjum na Ciasnej" - placówce oświatowej, do której uczęszcza potomstwo lokalnego kolorytu: mieszkańców rozsypujących się kamienic, którzy od 30 lat nie splamili swego honoru jakąkolwiek uczciwą pracą, złodziejaszków czy też zwykłych "żuli". Chłopcy na zajęciach technicznych montowali jakieś obwody, zostało im trochę kabelków, więc wykombinowali super zabawną sztuczkę. Położyli przewody na metalowym stojaku do map, wetknęli drugi koniec do kontaktu, cały zestaw podstawili koło drzwi... i czekali radośnie, aż kogoś strzeli prąd.  🤔wirek:  W takich miejscach to powinny być te "przeciwdzieciowe" zatyczki na kontakt i pluszowe meble.
wątek zamknięty
http://www.milanos.pl/vid-60939-Siedmioro-uczniow-brutalnie-bije-Azjate.html
może nie tyle kwiatek ale w sumie nie wiem gdzie dodać, jestem w szoku ; o  Stara nie jestem a u mnie w podstawówce czy gimnazjum takiej patologi nie było; o
Co te gnojki maja w głowie ; /

Cisnienie mi sie podnosi jak widze takie filmiki.
Nienawidze mocnych w grupie.
Mam nadzieje że tych zwyrodnialców wyłapią kazdego po kolei i spuszczą taki wpier***** że rodzona matka ich nie pozna.
wątek zamknięty
re-volta trafiła o tu: [url=http://www.photoblog.pl/stajniagolanka/112923401#mnr32204956]http://www.photoblog.pl/stajniagolanka/112923401#mnr32204956[/url]
kurczę, jak dla mnie, przesada /-;
wątek zamknięty
Dzisiaj mam bojowy humor więc wolę się nie wyrażać. Głupie dziewczę i tyle 🤔wirek:
No tak! Pomaganie koniom i ich właścicielom to jeden wielki żart! Hahaha! Boki zrywać!  😵 😵
wątek zamknięty
To forum galopuje jest rozbrajające, właśnie czytam wątek o tym, jak nauczyć konia "kłusa w miejscu" i "przeplatanki" bo tego wymagają od konia w ośrodku do którego dziewczyna chce go wstawić 😁 Dodam, że właścicielka jest na poziomie L 😜
wątek zamknięty
Facella zakładam, że ktoś z forum, prowadził z nią rozmowę w komentarzach, ależ zadziałała mi na nerwy. Sama postanowiłam wtrącić swoje 3 grosze.

Każdego konia da się załadować, to szkoda, że nie było tej profesjonalistki ze mną 2 lata temu i nie widziała do jakiej masakry może doprowadzić koń, a wprowadzanie siłą jeszcze bardziej może zaskutkować wypadkiem.
Przepraszam, ale muszę: ŻAL !
wątek zamknięty
Misskiedis,  nie bądź żyła, podlinkuj 😀 warto się czegoś nauczyć 😀

Facella, olać dzieciaka 🙂 niech będzie wesoła w swoim świecie 😉
wątek zamknięty
A tam zaraz dzieciaka, toż to kobieta z ponad 20 letnim doświadczeniem z końmi, która z tego się utrzymuje  ❗
wątek zamknięty
Facella zakładam, że ktoś z forum, prowadził z nią rozmowę w komentarzach, ależ zadziałała mi na nerwy. Sama postanowiłam wtrącić swoje 3 grosze.

ja (-;
jako małolata pamiętam co nieco z tego, jak moja mama wraz z paroma pomocnikami próbowała zapakować kobyłę do przyczepy... podarte ogłowie nadal gdzieś mamy, po kilku godzinach kobyła "wsiadła", obyło się bez wypadku.

edit: Misskiedis, konikikoniczynka, o kłusie w miejscu, bo tego wymaga ośrodek, już tu było linkowane (-;
wątek zamknięty
Aroid,  żartujesz? oooops... 😉

Misskiedis, znalazłam 😀
http://forum.galopuje.pl/f,klus-w-miejscu-przeplatanka-sztuczki-ujezdzeniowe,70110,50.html
"o ile ciąg - czyli ustępowanie od łydki nie jest b. skomplikowany do nauki (powoli, zaczynasz od stępa, później wyższe chody),"  😁

i inne wesołe temaciki
http://forum.galopuje.pl/f,ustawienie-konia-probowac-czy-odpuscic,71123,0.html

1)  "hej .  😉

kolejna sprawa chce wiedzieć jakie maacie zdanie w tej kwestii , wymagać od konia ustawienia czy jak widać  że koń nie lubi tego odpuścić? "
2) "jednak osobiście uważam że wiem co to ustawienie konia i o co w tym chodzi . "
3) "tak tylko jak koń ma chodzic w ustawieniu czego nie znosi wręcz a jest w 100 % tak samo " dobrze " zrobiony " to nadal nie widze  sensu męczenia go . >.<

Jazda nawet ambitne treningi powinny sprawiac przyjemność ... "
4) "chodzi mi o to że wykonuje tę samą pracę bez " pięknej szyjki i główki "

A TWÓJ KOŃ? CZY LUBI MIEĆ PIĘKNĄ SZYJKĘ I GŁÓWKĘ? ;p (slogan jak z reklamy mi wyszedł ;p )

http://forum.galopuje.pl/f,kon-mnie-jednoznacznie-wozi,57156,0.html
hehe...dobre 😀
wątek zamknięty
Kłus w miejscu (piaf) to bardzo trudny element! Koń musi być doskonale przygotowany do tego!
Ja z moim koniem powooli zbliżamy się do etapu, kiedy bedziemy się tego uczyć.
Ćwiczenie, które bardzo dobrze do tego przygotowuje, są piruety w kłusie.
Na prawdę, bardzo fajna sprawa, pomaga również na wiele innych rzeczy (koniowi koleżanki, np. pozwoliło schudnąć).

Także jeśli chcecie rozpocząć piaffy, wasz koń  musi perfekt wykonywać piruety w kłusie. 🙂
😵 😁 😁 😁

EDIT: "Jeśli będzie ćwiczenie dobrze wykonane, to niepowinien. Koniecznie ochraniacze musi mieć koń, a najlepiej owijki i parasolki na kopyta, , żeby sam sobie nie pokaleczył nóżek."
Czy to jest nowa nazwa kaloszy, czy mnie się zdaje?  😎
wątek zamknięty
Na prawdę, bardzo fajna sprawa, pomaga również na wiele innych rzeczy (koniowi koleżanki, np. pozwoliło schudnąć).

Od jutra robimy z kobyłem piruety w kłusie. W końcu schudniemy!!!  😎
wątek zamknięty
może walnę kwiatek, ale czy piruet w kłusie jest w ogóle fizycznie możliwy?
wątek zamknięty
Hmm... Na forum Gallopuje.pl wszystko jest możliwe  😎
Moim skromnym zdaniem, nie  😉
wątek zamknięty
już sobie zaczynałam wyobrażać nie wiadomo co, ręka, noga, mózg na ścianie... trzeba się spytać na galopuje, jak się robi takie coś. nie nadaję się na re-voltę, skoro tego nie wiem, przepraszam.
wątek zamknięty
te posty z parasolkami na kopyta to ironia ludzi mających z tego ubaw jak my 😀

kurcze, to ten kłus w miejscu jest taki łatwy? idę siodłać konia! ;p
aż założyłam konto na galopuje.pl, żeby zobaczyć zdjęcia dziewczynki z treningu...a tam nic, tylko plecy dziewczynki na koniku polskim...buuu ;(

Mozii, nie? pamiętam olimpiadę sprzed 12 lat i tam, chyba Anky na Bonfire robiła piruet w piaffie - więc jest możliwy piruet w kłusie 🙂
wątek zamknięty
aż założyłam konto na galopuje.pl,

ja też, ja też!
jak zobaczycie, że Facella zakłada jakieś bezsensowne wątki, to wiedzcie, że coś się dzieje. będę się nabijać.
wątek zamknięty
:jogin: :jogin: Galopuje.pl to od dzisiaj moje guru  🙇
Wypróbuję te piruety w kłusie, tylko ciekawe co mój koń na to  😁 😁 Nie no, żartuję  😂

konikikoniczynka Jeśli o takim piruecie mówimy, to jak najbardziej możliwe  😉 W zasadzie już teraz na każdych zawodach GP w ujeżdżeniu robią piruety w piaffie. Ale przypuszczam, że na galopuje.pl do aż tak wysokiej szkoły jazdy nie doszli. Na razie są na etapie samego piaffu  😁
wątek zamknięty
ta, jasssne, nie zdziw się..Mozii, , to, że Ty nie umiesz to nie znaczy, że inni też nie ;p tam się rozpoczyna od tego, że robisz piruet w piaffie (czyli w kłusie, tyle, ze w miejscu) a potem dopiero piaff. HA! zazdrościsz ;p no przyznaj się... 🙂 ;p

bardziej mnie ciekawi, co to może być za ośrodek ;D albo taka ściema, żeby ktoś powiedział, jak to zrobić, hehehe...
wątek zamknięty
To jak kochane, do zobaczenia na forum galopuje.pl  😁

Let's have some fun!!!  😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł:
wątek zamknięty
a może to wszystko dzięki parasolkom na kopyta? 
Mozii czepiasz się one są wszystkie mistrzyniami w ujeżdżeniu, skokach itd.  🙇
Czyli od dzisiaj na egzaminy uczę sie z tego forum, wyrzucam wszystkie książki, olewam trenerów i instruktorów, a co tam  😁
wątek zamknięty
Mozii, no proszę Cię, oni na etapie samego piaffu ? .... Co Ty wiesz o życiu jeździeckim...  Przecież to mistrzynie są ! 😀 

re-volta trafiła o tu: [url=http://www.photoblog.pl/stajniagolanka/112923401#mnr32204956]http://www.photoblog.pl/stajniagolanka/112923401#mnr32204956[/url]
kurczę, jak dla mnie, przesada /-;

Może i przesada, ale w sumie, to właśnie reagujesz tak samo, jak one, gdy my wstawiamy je tutaj : >
wątek zamknięty
może i reaguję, tylko nam się chyba jeszcze nie zdarzyło uważać chęć pomocy i pomoc za śmieszną...
wątek zamknięty
Facella, No w sumie racja : )
wątek zamknięty
wtrącając się - tak reklamuje się pewna śląska stajnia 😵
KLIK
wątek zamknięty
calore, Chyba nie skorzystałabym 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.