Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

A kojarzycie taki fakt, że koń nie tyje najpierw na brzuchu, a w innych częściach ciała?

Zależy jeszcze od przypadku i najważniejsze że brzuch rośnie od siana a reszta nie. Więc jeśli koń ma dużo siana, trawy to wcześniej urośnie mu brzuch. Ale to  🚫
wątek zamknięty
A propo's filmu o nastolatkach ... wie ktoś może czy nie ma polskiej wersji(napisy) : D ? Bo mniej wiecej rozumiem ale chcialabym ogarnąć wszystko :" D
wątek zamknięty
Pacia, to tez nie do konca prawda. brzuch moze i sie nieco rozpycha od tresciwych, ale przede wszystkim duzy brzuch swiadczy o tym, ze nie sa wyrobione miesnie w tej partii. a siano to podstawa zywieniowa i jak chce sie konia utuczyc to zaczyna sie od siana do oporu.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Może się nie znam, ale... Co takie coś ma na celu?
wątek zamknięty
... w tym momencie zobaczylam, jak ta lonza wypada z rak jezdzcowi. 😲
wątek zamknięty
Czy ja tam dobrze widzę, czy tam jest TYLKO czarna wodza?  😵 🤔

Wzrok Cię nie myli... w tym przypadku - niestety...
wątek zamknięty

ona che utopić tego konia czy co?
wątek zamknięty

zobaczylam najpierw rozowa linke, stwierdzilam, ze cos jak cyganka. ale zaraz potem zobaczylam czarna linke i nie dojde do tego po co zapinac konia na czarna i na ta druga jednoczesnie. masakra jakas. w dodatku nie ma tam chyba zwyklej wodzy wedzidlowej. daj tego fotobloga, az jestem ciekawa co tam napisane.
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/navarrese/ - zdjęcie z tego photobloga, ale na zdjęciu jest dziewczyna stąd --> http://www.photoblog.pl/suzizz
edit. odpowiedź do komentarza: "czarna wodza a lonza wrazie czego gdybym spadła ponieważ mój koń nie może biegaćpo kontuzji a odwala mu lekko . ;]"
wątek zamknięty
bez sensu, i co? Ona myśli, że jak spada to w razie czego koń jej nie ucieknie bo będzie trzymała za lonże  😁 dobra jest...
wątek zamknięty
Bedzie wyrownywac ujezdzalnie.  🏇
wątek zamknięty
ha! jednak jest wodza wedzidlowa. kolezanka opanowala mityczna sztuke jazdy na trzech wodzach 😀
wątek zamknięty
Są i normalne wodze tylko słabo je widac
wątek zamknięty

ona che utopić tego konia czy co?

Takie cielsko, cud, że ten koń się nie utopił....  👿
wątek zamknięty
ja pier... masakra jakaś przecież widać, że ten koń nie płynie tylko idzie pod wodę, ładna mi to zabawa  🤔
wątek zamknięty
[quote author=mils link=topic=1320.msg1109153#msg1109153 date=1314045683]

zobaczylam najpierw rozowa linke, stwierdzilam, ze cos jak cyganka. ale zaraz potem zobaczylam czarna linke i nie dojde do tego po co zapinac konia na czarna i na ta druga jednoczesnie. masakra jakas. w dodatku nie ma tam chyba zwyklej wodzy wedzidlowej. daj tego fotobloga, az jestem ciekawa co tam napisane.
[/quote]

Dziemiany, koń ma na imię Gandalf chyba. Ale mnie rozbawiła bardziej sygnaturka "Anhelika Mishlanava photography" - nie wiem ile ta dziewczynka ma lat, ale coś około 10-12?
wątek zamknięty
Co do laski która topi konia . Jakbym wyglądała jak ona w życiu bym nie pokazała sie w stroju o_O Aż rzygać sie chce t.t
Jak pływam na siwej ważąc 50 kg i ona czasami zatopi chrapki (oczywiście wypływam na bliską odległość żeby koń bez problemu mógł  dotrzeć do brzegu) to współczuje temu koniowi co ma na sobie z 200 kg o_O 
wątek zamknięty
Ninga - bez przesady, ja też sporo ważę i nie miło mi się czyta Twój post
wątek zamknięty
Nigna
Jakbym wyglądała jak ona w życiu bym nie pokazała sie w stroju o_O Aż rzygać sie chce wiesz już taki  🚫 ale ten cytat mogłaś zachować dla siebie-dobrze że Ty masz to szczęście mieć filigranową figóre i "prawo" do pokazywania się w stroju.

ale co do już pomysłu pływania nie "z koniem" a "na koniu" przy takiej wadze to już jest głupota-ja nawet 50 nie waże a przy pływaniu z czarną starałam sie jej nie obciążać bo miałam pietra.
wątek zamknięty
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam  :kwiatek:
Nie chciałam po prostu mnie poniosło bo laska serio konia męczy t.t
Za obnażaniem sie przy takim wyglądzie nie przepadam , ale to już moja sprawa i faktycznie można to zachować dla siebie ; )

A co do pływania na koniu , jakbym widziała że siwej przeszkadzam to bym zeszła  : ) Ona sama na dużą wodę idzie wiec chyba jej tak nie przeszkadzam aż : D
wątek zamknięty
No to w temacie pływania, jak najbardziej:

Kwiatek w komentarzach: http://www.photoblog.pl/gosiamakosa/101740597

Fotoblog mojej przyjaciółki Gosi Mąkosy. Na zdjęciu mój mężczyzna i jego koń Szogun.
Komentarz:

"ludzie są nie poważni!! to jest chore!! nie wjeżdża się na koniu do wody a już na pewno nie do tak głębokiej!! puknijcie się ludzie w łeb!! robicie krzywdę koniu!! tylko po to żeby zdjęcie było szkoda mi słów na takich ludzi jak wy!!"

Co wy na to?  😁

PS. Dużo innych zdjęć z tej sesji: http://www.gosiamakosa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58

Czy myślicie, że "koniu", któremu się robi krzywdę zachowywałby się też tak:
wątek zamknięty
Julie, Właśnie miałam ochote to napisać 😀
wątek zamknięty
Julie, p. Gosię sobie bardzo cenię i jako fotografa, i jako osobę obcującą z końmi. nie rozumiem osoby która napisała ten komentarz... wiadomo, są konie, które lubią wodę i najchętniej spędzałyby w niej większość dnia. tak jak z dziećmi. po co zabraniać, jak coś sprawia frajdę i nie szkodzi? nie mieści mi się to w głowie.
wątek zamknięty
otwórzcie sobie fbl'a tego gostka co to napisał
wątek zamknięty
Użytkownik konskirastaman nie dodał jeszcze żadnego wpisu
ekhem.
wątek zamknięty
no to musiał usunąć
wątek zamknięty
Julie a na ostatnim dodanym zdjęciu to koń na pewno zdycha ! bo ludzie sa niepowazni, opierać się o zdychającego konia ?! 😀D 😂
wątek zamknięty
Na pokazanych przez Julie zdjęciach ewidentnie widac znęcanie się nad koniem i jestem oburzona że tego rodzaju zdjęcia ukazały się na photoblogu osoby której jestem fanką ❗
wątek zamknięty
Zdycha, albo został zmuszony do leżenia siłą i przemocą, lub też środkami uspokajającymi! 😉

Ehh... no wiecie, dla laika mina konia w wodzie może wyglądać na przerażoną... w końcu nie każdy wie, że koń sobie zatyka chrapy górną wargą jak pływa.
Mnie w pewnym sensie taka reakcja na to zdjęcie wzrusza. Zawsze lepszy jest jakikolwiek, nawet nieprzemyślany, czy błędny objaw emaptii, od braku reakcji na krzywdzenie zwierząt.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.