bajaderka-zorro pierwsze zdjęcie to wg mnie nie jest kwiatek, choć te następne... skakanie przez takie przeszkody pozostawia wiele do życzenia, ale przynajmniej kreatywność rozwija 😀
jestemzlasu "podobno jak będę tak dalej pracować jak pracuję, to będzie ze mnie dobry ujeżdżeniowiec." i 'koń się po klacie nie gryzie' Najgorsze w tym wszystkim jest to, że takich niemyślących osób jest na pęczki.
tylko pytam czy ktoś może zna, byłam ostatnio na Partyniacach i dostałam wstrząsu jak zobaczyłam co dziewczyna wyprawia z koniem i jej koleżanka (podejrzewam że młodsza) prowadzi jej trening, dlatego pytam, sorry jak robię offa.
Facella piłę mu taką w mordzie robiła, że aż mnie buzia bolała, robiła nawet wtedy gdy koń był w prawidłowym ustawieniu, zirytowało mnie też to kiedy koń zaczął zadzierać głowę górę, a ta młodsza do niej "ukaraj go, on nie może tak robic" - nic dziwnego, że koń zadzierał głowę kiedy nawet za prawidłowe ustawienie był karany piłą w ryju!! Mam nawet zdjęcia.
właśnie, rodzice kupili, a dziewczyna ma samowole, robi co jej się podoba a jazdy prowadzi jej młodsza koleżanka, MASAKRA!! 🤬 😵 nie mogłam po prostu patrzeć na to co ona robi, dawno nie widziałam, żeby ktoś robił taką piłę i tak szarpał konia 🤦 potem dodam kilka fot.