Forum towarzyskie »

Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Nie powiedziałam nic na temat: drągów, stylu jazdy ani niczego innego, po prostu stwierdziłam, że nie ładnie wygląda skok na skręconym koniu ciągniętym w dodatku za wodze.  🙄  Owszem, wiele razy zdarzyło mi się zostać, albo widziałam nieudane skoki znajomych, ale nigdy to tak nie wyglądało. Może już jestem przewrażliwiona, ale ostatnio coraz więcej samozwańczych trenerów i specjalistów-od-wszystkiego, więc każdy taki przypadek mnie razi.  😵
PS Na zdjęciu z koniem i lizakiem jest ta sama dziewczyna.
wątek zamknięty
A o przeszkodach chodziło o moją fotkę  😁 Spójrz na link z fejsa, jak prawie spadłam, bo koń stopkę zrobił, i wtedy były to przeszkody treningowe, troche wieśniackie  😁
wątek zamknięty
noen proponowałabym jakąś herbatkę, uspokój się bo jak narazie to tylko Ty tu robisz zamieszanie  😲 spytałam czy to tyły czy przody bo zwyczajnie nie wiedziałam a forum chyba jest od tego, żeby móc o coś zapytać  🙄
Przy okazji, trochę paradoksalnie aczkolwiek dziękuję za odpowiedź, chylę czoła o wszystkowiedząca  😵

W sumie w fotkach z lizakiem żadnego tam kwiatka nie widzę bo tego jest tyle, że już się chyba przyzwyczaiłam 😉
wątek zamknięty
Wiem, że o twoją. Akurat w stopce czy "treningowych" drągach nie widzę nic złego, bo też takie mamy (rok temu w wakacje były śliczne i nowo pomalowane  😍, a potem skończyły w błocie  😤 ). No ale dobra, koniec tematu skoku, zastanawia mnie tylko jedna rzecz: skąd się wzięła ta moda na pisanie wszystkich swoich imion w nazwie profilu na nk, facebooku i tak dalej?  🙄 I w dodatku wpisują nie drugie imię podane w dokumentach, tylko imię od bierzmowania, które tak na prawdę nie jest obowiązującym (chociaż w sumie nie wiem, nie znam się na tych kościelnych sprawach.  👀 ) Albo biorą jakieś dzikie imiona na to bierzmowanie, żeby potem móc się chwalić znajomym czy jak?  🤔wirek: Nie nadążam za swoimi rówieśnikami...
wątek zamknięty
ja miałam tak napisane w profilu  😀, a nie mam ,,dzikiego" imienia, jeśli się lubi to czemu nie, a 3 imię i tak nie jest obowiązującym. Czy to jest forma lansu, czy ja wiem, nigdy tego w taki sposób nie postrzegałam.  🤣
wątek zamknięty
Większość ludzi, których znam wybierała trzecie imię w kategoriach: "ładnie brzmi", "jest fajne", "tak ma na imię moja ulubiona aktorka" etc.  🤔wirek: I potem wychodzi z tego Afrodyta Pelagia Edeldreda Kowalska, co jak dla mnie brzmi co najmniej... dziwnie.  😁
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/horcia137/84884403/siwson.html

notka - no tak, człowiek to g.. wart, ważne, żeby wielkiemu "szportowcowi" za wielkie pieniądze nic się nie stało  🤔
wątek zamknięty
nie chodzi raczej o konia w kwestii sportowiec, a przyjaciel!
i nie rozumiem co w tym dziwnego.
wątek zamknięty
Meise , kojarze ta laske , jest strasznie bogota  🥂 i powiem,ze kon naprawde za wieeelka kase rodzicow
wątek zamknięty
Pomijając kwestię szportowca. Nie znam dziewczyny jednak dla mnie również to nie jest dziwne. Człowiek wie, że może się (nawet) zabić skacząc i podejmuje ryzyko. Koń wielkiego wyboru nie ma i jak sobie zrobi krzywdę to nie 'na własne życzenie'.
wątek zamknięty
Ja tez bym się najpierw martwiła o swojego konia dopiero potem, i na pewno mniej, o człowieka który na nim siedział, bo dla mnie ten wypadek dużo niebezpieczniej wyglądał dla konie. Ale oceniam to z perspektywy właścicielki konia, który byle puknięciem może sobie zrobić krzywdę i nawet wtedy się martwię  😜 Na szczęście skacze czysto  😜 czym wyżej tym lepiej.
Ale może jestem:  🤔wirek:
wątek zamknięty
Naciau dobrze wiedzieć że jestem taaaka bogata i mam taaakie drogie konie  🤣
och jak ja kocham jak ktoś mnie ocenia nie znając mnie  😉
btw to ten wypadek był na własne życzenie jeźdźca, ale to taki szczególik  🙂
a jako włascicielka martwie się o swojego konia, a nie o znajomego któremu grzecznościowo go pożyczyłam...
ale dzięki temu nauczyłam się że dobry zwyczaj nie pożyczaj 😀iabeł:
zapomniałam dodać, ze nie życzę sobie dodawania linka do mojego fbl na forum publicznym ani nigdzie indziej  🤬

1 edytuj posty.
2. mozesz sobie nie zyczyc. linki kazdy moze wstawiac gdzie chce.
wątek zamknięty
edytuj posty  A ten wątek jest do wstawiania kwiatków, ale ja w tym linku z twojego fbl nie widzę
wątek zamknięty
horcia137, wstawiając cokolwiek do internetu musisz liczyć się z tym, że inni będą to komentować. Jak nie chcesz komentarzy, zlikwiduj fotobloga i po sprawie 😉
I edytuj posty  🤬
wątek zamknięty
Gdzie tu kwiatek? większość ludzi mających swoje konie sportowe czy nie, w razie upadku, czy jakiej kolwiek innej niebezpiecznej sytuacji, to bardziej martwi sie o konia niż o siebie. Ja tak robię i nie widzę w tym nic złego.
wątek zamknięty
oczywiście, tutaj nie chodziło mi o to czy koń jest wart 100 tys czy 3, czy jest przyjacielem, koniem rodzinnym, czy maszyną do wygrywania, czy czymkolwiek innym.. może pozwoliłam sobie na za dużo ironii, ale dla mnie życie człowieka jest zawsze przed życiem zwierzęcia, kropka.
jak taka sytuacja może być na własne życzenie? jeździec popełnił błąd = jest wypadek, chyba nie zrobił tego specjalnie?
choćbym nie wiem jak kochała i dbała o swojego "konisia", po takiej akcji pierwsze co robię, to podbiegam do kolegi/koleżanki, która spadła i pytam się czy wszystko w porządku, dopiero potem zajmuję się koniem... i o TAKĄ sytuację ciężko kogokolwiek obwiniać, bo takie rzeczy się zdarzają..  ale ja pewnie jakaś dziwna jestem - na końskim forum, a o ludzi się troszczy  😂

to do watrusi: tylko tu chodzi o to, że na koniu siedzi jak przypuszczam kolega/koleżanka, a nie sama właścicielka, która może cenić życie konia nad swoje, jak najbardziej.. heh
wątek zamknięty
Meise, kiedyś w terenie spadam z konia tak, że przez dłuższą chwilę nie mogłam się ruszyć. Koleżanka, z którą byłam, zostwiła mnie i pojechała łapać konia. Gdyby wtedy coś mi się stało i tak by mi nie pomogła w tym szczerym polu. Oszczędziła mi za to dłuuugiego spaceru na własnych nogach 😉  Trochę wiecej dystansu.
wątek zamknięty
ja i tak jestem przeczulona. x lat temu była u nas na podkarpaciu sytuacja, że mężczyzna spadł, powiedział, że się dobrze czuje, więc wszyscy olali temat, wrócili do stajni, a facet usiadł pod stajnią i zmarł..
życie i zdrowie człowieka na pierwszym miejscu i wszyscy więksi i mniejsi instruktorzy i trenerzy od zawsze mi to powtarzali.
no, każdy sam dobiera znajomych i przyjaciół, ja wiem, że w razie czego mogę u swoich liczyć na pomocną dłoń, a nie jeszcze dodatkowo na buta, choćby mentalnego  😉 bo nikt nie jest doskonały.
wątek zamknięty
Ja miałam podobną sytuację,ale było nas trzech jak spadlam reszta pojechała łapać konia,potem dopiero do mnie,bo mogło by się stać tak że kon by wpadł pod auto bo niedaleko ulica była  🤔
wątek zamknięty
Meise, nie rozumiem co ma wspólnego posiadanie przyjaciół z troską o konia, którego wpakował w przeszkodę znajomy. Dla mnie oczywiste jest, że bardziej martwi mnie koń. Bo nikt mi go nie zwróci, nie odkupi.  Zresztą nawet nie wiem jak to ująć w słowa... :/
wątek zamknięty
a czy ja stwierdziłam, że konia pal licho? troska o jeźdźca nie wyklucza w kolejności troski o konia, poza tym specjalnie chyba nie wpakował.
zresztą każdy ma swoją opinię, którą i tak często życie weryfikuje.
wątek zamknięty
Meise ale z tego co widzę, nie ma pod zdjęciem informacji, że "pal licho" jeźdźca, niech się połamie, ważne, że koń cały. Dziewczyna tylko napisała, że martwiłą się o konia a nie sądzę, żeby było to jednoznaczne z tym, że w dupie ma znajomego, który na koniu siedział 🙄 Nie doszukujmy się na siłę drugiego dna...
wątek zamknięty
w komentarzach odpisała komuś, że szkoda, że nic mu się nie stało.
dobra, nie będę nikogo na siłę uwrażliwiać/przekonywać, każdy i tak sam sobie to oceni  😉
wątek zamknięty
No jeśli tak, to już rzeczywiście inna sprawa, komentarzy nie czytałam...
wątek zamknięty
a szkoda, bo napisała także, że mówiła gościowi żeby się nie ścigał i nie urywał fouli. Więc wcale się nie dziwię, że się wnerwiła.
wątek zamknięty
ja też kwiatka nie widzę

też koń byłby dla mnie ważniejszy niż człowiek (jeśli chodzi o mojego konia)

blankowe- nie nasyłaj na ten wątek właścicieli fotobloga, krucjatę prowadzisz? 🙄
To że do Ciebie się przyczepili, bo nie masz papierów, ani sama świetnie nie jeździsz a wozisz dzieci, o czymś świadczy. Teraz za każdym dodanym tu linkiem będziesz chodzić po właścicielach i mówić, że ich fotoblog jest tutaj dodany? 🤔 
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/xx2zwariowana2xx/
Koleżanka którą już kiedyś przedstawiałam jeździ kono!

I taka pikantniejsza nota.
http://www.photoblog.pl/xx2zwariowana2xx/83612222
wątek zamknięty
Cierp1enie, osoby, które tu są obgadywane mają prawo wiedzieć, że się o nich gada,
Polska wolny kraj skoro Wy możecie obgadywać ludzi za plecami, ja mogę im o tym mówić.
wątek zamknięty
Obgadywanie a zwrócenie uwagi na temat złego obsługiwania konia czy tym podobne  ma swoją różnicę.
Przykro to pisac ale wiele osób które zostały ,, obgadane" na tym wątku niejednokrotnie nie miały pojecia na temat opieki nad koniem czy  różnicy na temat robienia mu z pyska sajgonu a pracą z wędzidłem.
Taka jest prawda. Wymieniłam tylko przykłady.

I uważam że jeśli komuś się to nie podoba może :
a) zmienić swoje zachowanie i dokształcić sie w sferze hipicznej- to by było najfajniejsze,
b) zablokować  swóją stronę hasełkiem
c) zamknąc fotoblog.

To jest wolny kraj i jeśli ktoś na fotoblogu zamiecza fotki jak zajeżdża 2 latka ja mam prawo o tym pisać czy jak to wolisz ,,obgadywać"( to także przykład). 

wątek zamknięty
ale zwyczajne czepianie sie wyśmiewanie, ironie, drwiny kpina a przy tym z zestawieniem fotek które wcale nie były kwiatkami to jak nazwiesz?
nadmieniam że było to tu dosyć nagminne, a cały wątek powoli tracił na znaczeniu 🤔wirek:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.