Ludzie, przesadzacie. Zdjęcia z poprzedniej strony - te skoki. Wy się nigdy nie uczyliście? może mieli zły dzień, może nie dawała sobie rady z koniem, no nie wiem. Nie znacie sytuacji, a objeżdżacie. 🤔wirek: a to tylko zdjęcie, nie wiecie co działo się sekundę temu. Dalej, koń którego wstawił[a?] Demonek, tak samo - koń mógł zakaszleć, wyciągać, czy tak jak w notce - kichać.
I kolejna sprawa - nalot na gllosie, jezu, to tylko zdjęcie, nie znacie jej osobiście,więc nie możecie stwierdzić,że jest pusta etc., bo ma takie zdjęcia. Jeśli jej się podobają, to jaki problem? Wy macie każde zdjęcie idealne? podejrzewam,że nie. Gracie tylko takich świętych.
No i wątek chyba stracił swój sens, zamiast wstawiania kwiatków, jest więcej komentarzy, objeżdżania, chamstwa. Aż przykro się czyta.
feno nie przesadzaj. Kwiatek gllosi to pikuś, przy tym kwiatku.
Chodziło mi o sam fakt wypowiadania się w tym wątku, mimo że klasyfikuje się w 100% jako ,,kwiatek", a zatem hipokryzja aż kłuje w oczy. Zresztą fotoblog wstawiony przez demonkacośtamcośtam to klomb nieco innego gatunku. A wydawało mi się, że to ja jestem w szkole i uczę się czytać ze zrozumieniem.
Niestety na wsiach to częsty proceder. Tylko, ze u nas w PL najczęściej topi się w wiaderkach i zostawia na noc 😵 Na szczęście nie widziałam, znam tylko z opowieści rolników 😤
Oderwałabym ręce, nogi i rzuciła hen daleko do rzeki 👿
pewnie tak ... jak słyszę o takich rzeczach to nóż mi się w kieszeni otwiera 🙁 jeszcze chciała być "fajna" i filmik nagrała, aż trudno mi uwierzyć w to, że niektórzy rodzą się bez rozumu
Notarialna, mi opowiadała znajoma, że zakopała (tak, ona, a mówiła to w taki sposób, jakby sie tym chwaliła 😵 ) szczeniaki, ale suka je odnalazła i odkopała. Podobno dwa z miotu przeżyły, więc zrzucili je do kamieniołomów... Tragedia co sie tutaj dzieje. A przemówisz do rozumu? Oczywiście, że nie, niech sie mnożą dalej. :emot4: Zgłosić też tego nigdzie nie idzie, bo policja ma to gdzieś. A najgorsze jest to, że oni sie nawet nikogo nie zapytają, czy ktoś by szczeniaka wziął. U nas na wsi raczej sporo osób przygarnia psy, więc nie byłoby problemu z rozdaniem psów.
A co z TOZem? oni chyba powinni zareagować. A co do tych ludzi - nic się nie poradzi, brak rozumu. Polska, nie Polska, wieś, miasto.WSZEDZIE tak się dzieje. No, a psów szkoda, bo właśnie mogliby je sprzedać, zysk by nawet mieli...
Mirabelka, Ja dziekuję losowi, że mam moją rudą, bo pewno by skończyła tak samo jak te szczeniaki. Zresztą baba od której wziął ją ojciec podobno chwaliła się, ze to nie pierwszy miot i zapewne skończy tak jak poprzednie. I też z dumą. :/ Szkoda, bo jeden poszedł do bachora, który ciągał go za ogon (sądzę, że będzie miał problemy z oddawaniem moczu w przyszłości), nóżki i głowę. Na szczęście moja jest ze mną. Sterylizacja nie wchodzi w grę, bo przecież lepiej za te 250 zł kupić więcej alkoholu, nie? 😵
Atutowa, To nie Polka. Podobno to jakaś ruska dziewucha.
Naciau, Nie. Doczytałam teraz na demotach i kilku stronach, że podobno pochodzi z Bośni i Hercegowiny.
Bośniacka policja poinformowała, że zidentyfikowała dziewczynę z zamieszczonego w internecie nagrania wideo, na którym widać jak nastolatka topi sześcioro nowo narodzonych szczeniąt, wrzucając je pojedynczo do rzeki.
Zamieszczone w tym tygodniu w sieci nagranie wywołało falę oburzenia internautów z całego świata - pisze agencja Associated Press.
Rodzice nastolatki zostaną wkrótce przesłuchani - podała policja z miasta Bugojno w środkowej części Bośni i Hercegowiny.
Niedawno uchwalona w BiH ustawa o ochronie zwierząt przewiduje grzywnę do 5 tys. euro za okrutne ich traktowanie. wp.pl
Przypadek sprzed kilku godzin. Ktoś pod szkołę wyrzucił dwa szczeniaki (suczki), psy mają jakieś 2 miesiące. Jednego wziął mój sąsiad a drugiego jakaś kobieta z okolicy. Więc jakby chcieli to by szczeniakom dom znaleźli, bo te psy po wyrzuceniu w ciągu kilku godzin znalazły nowy dom. U nas w ogóle jest dużo psów porzucanych. A dlaczego? Szkoła, obok las i boisko. Dzieciaki latają cały czas więc pewnie jakiś psa przygarnie. My sami kilka razy wzięliśmy psy, które ktoś tam zostawił, ale nie mieliśmy warunków (nieogrodzone podwórko, a na przeciwko droga), więc oddaliśmy je rodzinie/znajomym. Przeraża mnie jak rodzic podchodzi do swojego dziecka i mówi, żeby sobie jednego pieska wybrało, bo resztę trzeba zakopać. 😵
Oderwałabym ręce, nogi i rzuciła hen daleko do rzeki 👿
To co ta dziewczyna zrobiła jest nieludzkie i okrutne, aż mnie zmroziło kiedy obejrzałam film. Nie znoszę jednak i nie rozumiem takich komentarzy jak twój - pisząc coś takiego, w czym jesteś lepsza od niej? Wyrwałabym nogi, zabiłabym - to też mnie szokuje, nie tak bardzo jak filmik, ale jednak... 🙄
Widać,że kompletny brak serca.. 🙁 odechciało mi sie do konca oglądac filmu..biedne szczeniaki 🙁 w ogóle nie rozumiem po co dali ten filmik do netu!? zeby sie pochwalic? czy pokazac jakim sie jest idi... ;/;/;/ Wydawało mi sie albo faktycznie ta laska z taką radością je wrzucała do wody... 😲 🙄
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Mimo upomnienia w wątku nadal ciągnie offtop (wcześniej ost. za dublowanie ogł.)[/center]