Forum towarzyskie »

Allegro

kotlet, bardziej chodzi mi o uniknięcie ostrzeżenia od Allegro. Po opisaniu całej sytuacji nie powinni dać żadnego ostrzeżenia, bo pewnie sprzedający będzie na tyle bezczelny, że zażąda jeszcze zwrotu prowizji z powodu odmówienia zakupu. Poza tym tutaj nie chodzi o zawyżanie kosztów, a o wprowadzane w błąd.

Kiedyś napisałam do Allegro w jaki sposób mogę zgłosić zawyżanie kosztów dostawy. Do tej pory nie dostałam nawet odpowiedzi, a było to kilka miesięcy temu.
Dramka: eee po co im skan  😲 ? Ja bym się bała takie coś wysyłać....
Kurczak: Mi kiedyś allegro odpowiedziało na maila po miesiącu... mało tego odpowiedz była taka że przekierują sprawę do innego działu no i tam już była cisza.
A ja właśnie czekam na przesyłkę z Allegro. Towar zakupiłam 11.12 i od razu zrobiłam przelew, który powinien być u sprzedawcy na koncie 12.12. Wysłałam dwa maile z prośbą o informację czy paczka została już wysłana, bo kurierem powinna być u mnie już w zeszłym tygodniu. Na pierwszą wiadomość nie dostałam żadnej odpowiedzi, na drugą dzisiaj już tak, że pieniądze nie dotarły na ich konto. To gdzie niby są? Lewitują sobie? Wysłałam dowód wpłaty mailem i od tamtej pory nie mogę się dodzwonić do sprzedawcy, dwa telefony wyłączone. Wściekam się, bo jutro idą na urlop i jeśli nie wyślą paczki dzisiaj, to dostanę ją dopiero po nowym roku, a bardzo zależało mi, żeby była jeszcze przed świętami.
no dobra, robostir doszedł tym nieszczęsnym listem. Cały i działający.

za to kupiłam tablet, też na allegro, wszystko git. Przyszedł szybciutko.
Okazało się, że ma gwarancję owszem, zgodną z opisem, ale w UK. Włączyłam go na godzinkę, stwierdziłam, że to nie to i chcę zwrócić.
I co? I mają problem, bo śmiałam włączyć tablet i uruchomić przez to dysk.
Ale się wyszkolę, huhu.

no, kasy po 14 dniach brak, piszę wezwanie do zapłaty.
Może ktoś mi pomoże , jak ktoś mi wpłacił pieniądze przez PayU i przyszło mi że mam uzupełnić dane do przelewu .  Nie wiem o co chodzi z tymi wypłatami ,, Automatycznie "  ,, Na żądanie "  .  Pomocy , dziękuję
Automatycznie - kasa z PayU przelewana jest automatycznie, najczęściej dobę po jej wpłaceniu przez kupującego
Na żądanie - kasa przelewana jest na żądanie Kupującego - czyli np zbierasz sobie kilka aukcji i dopiero dajesz zlecenie przelewu z PayU na swoje konto.
_Gaga bardzo dziękuję  :kwiatek: 
Też potrzebuję pomocy, bo nie wiem co robi 🙁(
W grudniu kupiłam naklejkę na ścianę  http://allegro.pl/naklejki-drzewo-drzewko-xxxl-2-5-m2-nowosc-d-i2905647598.html

od użytkownika allegro  baby_beds

Naklejka za 200zł nadaje się na śmietnik, góra drzewa cała odpadła, dół się odkleja prawie wszędzie - zwierzęta, konar, trwa na dole. Wygląda to fatalnie i podklejanie nic nie daje :/ Niestety po naklejce zostaje wielki ślad na całą ścianę, więc ściany do powtórnego malowania, kolejne 300zł do wydania, plus czas na ponowne malowanie, którego już nie ma, bo ściany muszą być pomalowanie co najmniej 8 tygodni przed narodzinami dziecka, by dobrze się wywietrzyły (malowane w listopadzie i dalej śmierdzi farbą).
Łącznie wyjdzie koszt straty prawie 800zł, bo 200zł naklejka i 2razy 300zł za farbę, bo malowanie 300zł nas wyniosło i teraz kolejne trzeba robić od nowa.  😤 Chce mi się płakać 🙁

Napisałam do nich już kilka emaili, pierwszy był po tygodniu, kiedy zaczęło się wszystko odklejać. Pytałam czy jest jakiś klej, którym można to podkleić, by się nie odklejało, zero odpowiedzi.
Dziś napisałam kolejny ostrzejszy email z udokumentowanymi zdjęciami.

Przykre, bo lokator jeszcze się nie urodził, a już trzeba od nowa malować pokój.

Tak wyglądała po przyklejeniu, a kolejne po tygodniu, jak zaczęła się odklejać (wtedy wysłałam emaila z prośbą o nazwę jakiegoś kleju), po 2 tygodniach zielona liściasta część wisiała już na samym końcu, więc pewnie 2 dni i całkiem by odpadła, mimo że górę podkleiłam 2 sowami, które były dodatkowe w zestawie.
Dziś zrobiłam świeże zdjęcia, już w stanie bardzo złym, ale jeszcze są na aparacie.
taki urok tych naklejek , nic ci nie poradza chyba , ja mam z ikea bambusy i też się odklejają , ale jak jakiś czlonek rodziny przechodzi obok to poprawia dłonia i git
Moja siostra ma takie naklejki już ze dwa lata w dziecięcym pokoju i nic a nic się nie odkleja. Niestety to zależy zarówno od jakości kleju jak i farby, na którą to jest naklejone. Na niektórych się nie trzyma. U siostry w drugim pokoju jest jakaś inna farba na ścianach i tam te same naklejki już się nie chcą trzymać.
Od farby i pewnie od ściany 😉 Czy blok jest ocieplony, czy ściana szczytowa, czy wilgoć jest itd itd
To jest ściana działowa, farba dekoral kolor niezapominajka. Wilgoci brak.
Dziwne jest to, że inne naklejki z tego samego szablonu się trzymają, a ta duża nie.
Zostało mi kilka motylków z tej serii i nakleiłam też u Julki w pokoju, no i tam się trzymają i nic nie odkleja.
Julka na 100% ma zmywalną farbę, ale innej firmy - bekersa (nie wiem jak się pisze)
Jutro wstawię w jakim stanie jest obecnie, ale jeszcze kilka dni i cała odpadnie, podklejanie ręką nic nie da, bo po paru sekundach jest jak było.

Koleżanka poleciła mi ten klej http://www.biuroservis.pl/Klej_w_sprayu_TESA_TS1019-385.html będziemy coś działać.
Sama chciałam kupić duża naklejkę na ścianę, ale teraz nie mam pewności czy będzie się trzymała.

Hmm może to zależy czy ściany były też gruntowane przed malowaniem??
niee, nie był
kolor był naniesiony na białe ściany, tak jak i w innych pokojach.

W kuchni mam naklejoną naklejkę na całej długości, ma 3 lata i nawet milimetr się nie odkleił.
Cierp1enie, może być tak, że do tej farby się kleić nie chce i już - małe się trzymają, bo po prostu nie mają zbyt dużego ciężaru. Spróbuj z tym klejem bo i tak masz już ścianę do malowania...
Ale to jest dziwne ... może naklejka jakaś wadliwa? Bo ja mam naklejkę taką pod kontakt naklejoną na farbę dekoral i uwaga na tapetę! I nic się nie odkleja trzyma się już 4 miesiąc...
ja mam naklejkę chińską, nie dość ze ładna to i się trzyma, od września jeszcze nic nie poprawiałam nawet
A może za wcześnie po malowaniu była naklejona naklejka? bo gdzieś czytałam, że farby te zmywalne, swoją trwałość osiągają dopiero po miesiącu. Nie wiem czy to prawda, ale może coś w tym jest?
No, sprawa złożona u rzecznika praw konsumenta.
30 dni czekam na rezultat. Obym dostała tę kasę spowrotem
wistra, kiedyś słyszałam, że jeżeli telefon był włączony mając w sobie kartę sim, to nie można już o nim powiedzieć, że jest nowy. Nie wiem ile w tym prawdy i czy w jakikolwiek sposób ma się to do laptopów, ale może warto sprawdzić? Ciekawe co rzecznik odpisze.

Jakiś czas temu sprzedałam na Allegro dwie pary butów. Podczas pakowania coś pomyliłam i wysłałam jednej osobie dwa lewe, a drugiej dwa prawe buty. Po otrzymaniu informacji o tym, oczywiście przyznałam się do błędu, poprosiłam o wysyłkę złych butów, oraz o numer konta do zwrotu pieniędzy za wysyłkę (dobre buty miałam odesłać, oczywiście również na mój koszt). Z jedną osobą nie miałam zupełnie żadnych problemów. Wszystko odbyło się sprawnie i w miłej atmosferze, natomiast druga doprowadziła mnie do szału. Buty wysłała po prawie trzech tygodniach od otrzymania paczki. Mogłam odmówić jej przyjęcia, ale postanowiłam pójść klientowi na rękę, bo w końcu wina leżała po mojej stronie. Poprosiłam o wysłanie paczki ekonomicznej, wysłał droższą, bo mu się nagle po trzech tygodniach zaczęło spieszyć, napisałam wyraźnie na jaki adres proszę wysłać buty, oczywiście wysłał na inny, a teraz twierdzi, że to wszystko to moja wina, że on wszystkich maili nie czyta, bo prowadzi dużą firmę itd. Jak widzicie nie tylko ze sprzedającymi są problemy, klienci potrafią być równie uciążliwi.
Odpisał mi sprzedawca z allegro, bym wysłała zdjęcia, bo tak nie może być. Wysłałam i czekam na odpowiedź, trzymajcie kciuki. Tylko w sumie nie wiem na co, może jakiś klej przyślą, oby tak, bo żal mi się z nią rozstawać.
Wkleję wam jeszcze jak wyglądała naklejka 2 dni temu jak robiłam fotki.
A ja miałam taki numer.
Kupiłam u sprzedającego gry komputerowe dziecku pod choinkę.
Kasę przelałam przez pay-u. Po kilku dniach zwrot kasy przez pay-u z komentarzem, że "sprzedający zwraca kasę i jako powód podaje- brak towaru".
Do tego ani słowa przepraszam, ani be ani me. Telefonów nie odbierał.
Jakbym nie zauważyła maila, że dostaję zwrot kasy, to bym jak idiotka czekała na prezent dla dziecka.
No dobra...było, minęło.
Wystawiłam negatywa, oczywiście dostałam odwetowca.

Dzisiaj jakiś tam mail z allegro przyszedł. Dobrze, że nie wywaliłam a przeczytałam.
Otóż sprzedający wystąpił do serwisu allegro o zwrot prowizji. Jako powód podał- uwaga, uwaga- :brak odebrania towaru przez kupującego".  🤔  I do tego komentarz z allegro, że jeśli nie napiszę wyjaśnienia, to mogę dostać ostrzeżenie. 3 ostrzeżenia równa się ban konta.  🤔
No OCZYWIŚCIE że napisałam wyjaśnienie.

Ale ostrzeżenie- nie wywalać maili, nawet jeśli się wydają zawiadomieniem o wystawieniu jakiegoś komentarza przez kogoś tam, czy czymś równie mało istotnym. Patrzeć co przychodzi, żeby się nie zdziwić.
Kurczak - jest decyzja sądu, że windows może zostać włączony. Karty sim do tabletu nie wkładałam.
Ale sprawa idzie do sądu jednak  😉
wistra,  w takim razie życzę powodzenia i walcz o swoje 😉
tunrida - mam podobny przypadek, siostra zamowila listwe magnetczna do nozy, postepowanie to samo - zwrot pieniedzy z opisem brak towaru i ani be ani me ani przepraszam ani pocaluj mnie w dupe. siostra wystawila negatyw, wczoraj gosciu zadzwonil i telefonicznie straszyl ja pozwem cywilnym za komenatrz na allegro  🤔
jeżeli cena minimalna w mojej aukcji została przekroczona, a aukcje mam zakończona i w zakładkach mojego konta mam ją jako sprzedane tzn. że kupujący z najwyższą ofertą wygrał i kupił przedmiot?
tak🙂
Kupiłam w zeszłym roku pewną rzecz, która ma rok gwarancji. Popsuła się i chciałam ją zareklamować, ale... nie mogę odnaleźć już w rzeczach "kupionych" użytkownika, by napisać do Niego maila. Jak mam znaleźć teraz tą rzecz przeze mnie kupioną? Przez archiwum...ale jak?
akkzi, równie dobrze po komentarzach 😉  ja tak szukam,  o ile sprzedający to firma i sprzedaje to samo lub  rzeczy podobne. równie dobrze możesz przeszukać maila - o ile nie kasujesz wiadomości z allegro. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się