Forum towarzyskie »

matura

Ale w praktyce nie spotkalam sie,zeby wypadaly w ten sam dzien.
Zwykle sa pod koniec miesiaca.

Moona,a czemu musialas dzisiaj zlozyc,termin jest do 30 wrzesnia  😉
Ja w tym roku 3 maturke smigam  😁
Moona,a czemu musialas dzisiaj zlozyc,termin jest do 30 wrzesnia  😉

Bo mnie potem w Krakowie nie będzie.

Spotkałam polonistę, mówię mu, że byłam u pani dyrektor.
Chwilę myśli i pyta: będziesz jeszcze raz maturę zdawać?
Tak.
A z czego?
Z matematyki.
A po co Ci to?
A dla własnej satysfakcji.
Żeby na 100% napisać?
Tak.

😉
ale Moona trzeba złożyć deklarację do 30 września nawet jak się chce wynik poprawić??
Tak wynika.
Tzn jest potem jeszcze dużo czasu na jej zmianę i teoretycznie by można, ale nigdy w życiu na korytarzu swojej szkoły nie widziałam, żeby ten termin był tak podkreślony, więc chyba jednak coś w tym jest, że wszyscy teraz, do 30 września.
Fakt faktem, że nie dopytałam pani dyrektor.
Tak wynika.
Tzn jest potem jeszcze dużo czasu na jej zmianę i teoretycznie by można, ale nigdy w życiu na korytarzu swojej szkoły nie widziałam, żeby ten termin był tak podkreślony, więc chyba jednak coś w tym jest, że wszyscy teraz, do 30 września.
Fakt faktem, że nie dopytałam pani dyrektor.

Moja pani dr. poinformowała moją koleżankę , które mature chce poprawiać że dopiero ma złożyć  deklarację jak już będzie ta ostateczna...
xxagaxx,to ja zle poinformowala,bo na stronach oke jak byk jest napisane,ze pierwsze do 30 wrzesnia,a ostateczne w lutym.
W zeszlym roku zreszta tez tak bylo(mowie tutaj o maturach poprawkowych itp-nie pierwszych w kazdym razie  😉 )
napisałam maila do administratora strony z deklaracjami i odpisali mi, ze deklaracja dla osób poprawiających maturę pojawi się .... (uwaga!!!) 29 września!  😵 Nie wiem jak to zrobię, jakoś nie mam ochoty robić sobie przejażdżki samochodem 100km w jedną strone, po to by złożyć ta durną deklaracje, jak 4 dni wcześniej tak czy siak będę w mieście rodzinnym :/ ehh najwyżej mama będzie musiała za mnie to wypełnić i zanieść :/
ewuś, a one nie sa dostępne w szkołach??

też muszę się z tym uporać 🙄
Ewuś, na tej deklaracji się podpisać osobiście trzeba (no teoretycznie nikt nie sprawdzi, czy to faktycznie Twój podpis, ale jednak...).

Deklaracje jak najbardziej w szkołach są.
Deklaracje sa dostepne w intrernecie na stronie OKE.
U mnie tez nie mieli,ale poszlam do sali inf.i sobie wydrukowalam  😉
O faktycznie, to podam od razu linka: http://www.oke.krakow.pl/inf/filemgmt/visit.php?lid=2281
Dzwoniłam do sekretariatu mojej już na szczęście byłej :P szkoły 🙂 i deklarację mam złożyć dopiero 7 LUTEGO.

Ja pisałam mature 3 lata temu, ale teraz będę pisać dodatkowo biologię, bo jej nie pisałam a mi potrzebna, strasznie sie dziwnie czuję, że znowu będe maturzystką... Co prawda sama matura mnie nie przeraża - ot jeden więcej egzamin w roku, zreszta w porównaniu do egzaminów na studiach będzie przyjemniejszy, ale jakoś tak dziwnie było zanosić deklarację maturalną...
A jak dałam te wstępna deklarację i już nic nie chce zmieniac to i tak 7 lutego musze pójść do szkoły i ją podpisać jeszcze raz ostatecznie?
Nie, jeśli nie przyjdziesz do tego czasu, to ta wstępna staje się deklaracją ostateczną.

No i witamy w gronie ponownych maturzystów 🙂
A ja błogosławię to, że do 7 lutego można zmienić, bo wszystkie przedmioty dodatkowe wpisałam sobie rozszerzone a w niektórych jednak podstawa miała być :zemdlał: ot takie moje roztrzepanie, że z rozpędu tak wpisałam... : P
Ale dodatkowe musza być rozszerzone z tego co wiem, nie mozesz wybrac podstawy w dodatkowych...
Można, inaczej by się chyba nie wpisiwało w delkaracji w dodatkowych przedmiotach jaki poziom ; )
brr, w tym roku zmienili zasady i można.
słuchajcie powiedzcie mi bo pewnie się orientujecie - co teraz TRZEBA zdawać? polski, obcy, matmę i coś jeszcze? "za moich czasów" trzeba bylo 3 przedmioty, ale jak był tylko polski i język to ten trzeci przedmiot się wybierało, a teraz jak jest?? czy oprócz podstawy też coś TRZEBA wybrać? czy te 3 obowiązkowe wystarczą? i jak to jest w końcu z tymi dodatkowymi? oprócz tych trzech można coś jeszcze wziąć na podstawie czy każdy poza tą 3 ma być rozszerzony (jak dawniej?) Aquarius, jesteś pewna że zmienili?
No to ja pisze w tym roku Angielski rozszerzony i WOS podstawowy 😉
Skończyłam z biologią 😉
Breva Wystarczą trzy obowiązkowe 😉
A dodatkowe możesz wybrać sobie poziom 😉
Jak myślę o maturze to mi sie robi niedobrze..
Młoda, dziękuję🙂 a jak się zda podstawowe ale nie zda dodatkowego to maturę się i tak zdaje, tak?
Tak
Młoda też przez to przechodziłam.. ale pomyśl sobie że później już tylko gorzej :P Materiał na koło na studiach to prawie jak matura 🙂

Ale biedne są te roczniki z ta matmą... na co i po co to komu jako obowiązkowe??
Ech i mi się słabo robi na myśl o maturze 🙁 Może nie o samej maturze, a o matmie 🙁
Ja ostatecznie wybrałam rozszerzony język polski, rozszerzony WOS, rozszerzony język angielski i podstawową matmę  😉
Z wosu już zaczęłam powtarzać, z angielskiego tak samo. Nie umiem się tylko jakoś zmobilizować do matmy i polskiego  😉

Swoją drogą, też macie próbną maturę w listopadzie, czy tylko na naszą szkołę spłynął ten zaszczyt?  😁
busch, a gdzie filozofia?
Swoją drogą, też macie próbną maturę w listopadzie, czy tylko na naszą szkołę spłynął ten zaszczyt?  😁

3.11 - próbna matura z matematyki OKE

w okolicach 25.11 - próbne matury Operonowskie 
😎
mnie też słabo jak myślę o maturze. matematyka ?  🤔 polegnę. historia?  😵 od momentu wpisania na deklaracji chęci przystąpienia do matury z tegoż wspaniałego przedmiotu codziennie zastanawiam się czy to nie było mój błąd  🤔wirek: ach no nic, pożyjemy, zobaczymy...
Aquarius - z filozofii będzie olimpiada  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się