Ja jestem u brata, bo u mnie nie dziła net, bo piorun w sieć trafił, a login i hasło do rekrutacji na pg mam zapisane u siebie... Mam nadzieję, że szybko mi net zwrócą.
ja na awf krakowski też musiałam donosić dokumenty: podanie, ksero świadectwa maturalnego, ksero dowodu osobistego (oba oryginały do wglądu) i oczywiście dowód wpłaty (natomiast na innych uczelniach nie)
Jak już uczelnie zrobiły internetową rekrutację to mogły chociaż dopilnować, żeby wszystko działało i wsadzić to na jakiś porządny, szybki serwer! Podanie do jednej uczelni składałam prawie, że telefonicznie. Ja nie wiem, czy ta szkoła w domyśle sądzi, że papiery tam będą składać tylko absolwenci z jej miasta i okolicy, a z miast i wsi obok już nie, czy mają błędy na stronie, czy co? 🤔 Od momentu dostania świadectwa maturalnego próbowałam wpisać moją miejscowość w bazę danych a tu se ne da, pane havranek. 🤔wirek: Albo inna uczelnia - co człowiek się zaloguje "przepraszamy, serwer przeciążony" czy coś w ten deseń. Ja sie cieszę, że strona UŚ fukcjonuje. 😁
daj spokoj.... własnie o tym pisałam, choc nie napisałam. i tym sposobem przestało mi żależeć choc i tak nie żależało. i już 3 błędy przy rekreutacji, i tym sposobem straciłam 200zł k****
Enii, jak ja składałam na AGH, to na stronie było napisane, że muszę podpisać upoważnienie (było do wydrukowania) na osobę, która ma donieść moje dokumenty (jak już zostanę przyjęta). Musiałam wpisać jej numer dowodu osobistego, podpisywałam się ja i ta osoba.
Mimo tego gościu robił mojemu bratu jakieś problemy, że niby musi być upoważnienie notarialne 🙄 Dał sobie w końcu wytłumaczyć.
Jednak lepiej się wcześniej skontaktować z komisją rekrutacyjną i dopytać jak to wygląda.
Ludzie zgłupiałam całkiem ! zaznaczałam w deklaracji wyrazam zgode na przetwarzanie danych... itp a mi na stronie uczelni pisza że nie mają ich jeszcze a przeciez miały byc od wczoraj juz ... ehhh...nie dość że stres na maturze przed wynikami to jeszcze teraz boje sie że coś popier****** :/
A ja mam pytanie, czy ktoś poprawiał maturę? Wiem tylko tyle, że jak chce poprawiać to mam iść do swojego LO, a wie ktoś może do kiedy? I czy mogę poprawiać tylko ten przedmiot co pisałam? Bo tego, że mogę poziom zmienić to jestem chyba pewna. A mogę sobie zdać przedmiot, którego nie zdawałam na tej swojej maturze?
1. Możesz wypełnić wstępną deklarację tak jak podczas pierwszego wypełniania, ale nie musisz. Ja poszłam pod koniec lutego i nie było problemu. Termin do 30 lutego. 2. Tak, możesz poprawiać tylko jeden przedmiot. Poziom też możesz zmienić. 3. Możesz też dołożyć dodatkowy przedmiot kolejny.
Moona, Skoro ja poprawiałam jeden przedmiot (zdany oczywiście) to dlaczego miałoby być nie możliwe? Zakładam, ze chodzi o przedmioty zdane, ale do poprawienia na wyższą ocenę.
Jak się poprawkę zda gorzej to ten pierwszy wynik się liczy ? A jak się poprawia parę przedmiotów i jeden się poprawi drugi pójdzie gorzej niż za pierwszym razem to co wtedy ? Ten poprawiony można zatrzymać ? a ten niepoprawiony się nie liczy ? Czy trzeba może wybrać albo wyniki z poprzedniej matury albo tej? Ale namieszałam 😉
Dzięki dziewczyny. W takim razie mam dużo czasu żeby się jeszcze namyśleć.
Jak się poprawkę zda gorzej to ten pierwszy wynik się liczy ? A jak się poprawia parę przedmiotów i jeden się poprawi drugi pójdzie gorzej niż za pierwszym razem to co wtedy ? Ten poprawiony można zatrzymać ? a ten niepoprawiony się nie liczy ? Czy trzeba może wybrać albo wyniki z poprzedniej matury albo tej? Ale namieszałam 😉
Jak poprawiasz to dostajesz aneks to wyników i tam masz tylko te lepsze wyniki.
Enii,nie wiem dokladnie o co Ci chodzilo 😉,ale liczy sie LEPSZY wynik
jesteś pewna?? Ja zdałam chemie rozszerzoną na 83 % i się zastanawiam czy sobie za rok nie poprwaić, a przynajmniej spróbować (bo biolę na pewno) tylko się boję ze jak mi gorzej pójdzie to z tym gorszym wynikiem będę barana pod uwagę przy rekrutacji.
Tak czytam sobie forum ork uw i zastanawia mnie pewne zjawisko-mianowicie ludzie, którzy pytają, czy jeśli ostateczny termin wpłat był do 3 lipca, to jak wpłacą 4 czy 5, to system ich weźmie pod uwagę w rekrutacji. Dla mnie to jest fenomen 🤔wirek: To tak jakby spytali- 'Czy jeśli matura jest o 9, to jak przyjdę na 12, to będę mógł ją napisać?'
Nienawidzę rekrutacji, nienawidzę, nienawidzę. przelew na UG jeszcze nie doszedł, poza tym przez 5 dni byłam odcięta od netu przez pierd*** piorun i dopiero dziś po południ usunęli usterkę. Jeśli chcę składać papiery na PG, to muszę jutro do 12 zrobić wpłatę za rekrutację i oddać wszystkie dokumenty na drugi koniec miasta. Nie chce mi się, po prostu mi się nie chce.
Poza faktem, że na głupiej PG obojętnie czy Cię przyjmą czy nie, najpierw musisz złożyć papiery. Na UG składasz papiery jak Cię przyjmą i chcesz tam iść...
Jestem pofrustrowana, bo w dodatku cały czas nie wiem gdzie tak na prawdę chcę iść.
Dzięki dziewczyny. W takim razie mam dużo czasu żeby się jeszcze namyśleć.
[quote author=Enii link=topic=131.msg290959#msg290959 date=1246831916] Jak się poprawkę zda gorzej to ten pierwszy wynik się liczy ? A jak się poprawia parę przedmiotów i jeden się poprawi drugi pójdzie gorzej niż za pierwszym razem to co wtedy ? Ten poprawiony można zatrzymać ? a ten niepoprawiony się nie liczy ? Czy trzeba może wybrać albo wyniki z poprzedniej matury albo tej? Ale namieszałam 😉
Jak poprawiasz to dostajesz aneks to wyników i tam masz tylko te lepsze wyniki. [/quote]