Mam problem z rekrutacją na wete w Olsztynie. Muszę podac numer matury żeby cokolwiek zrobić dalej. Czyli mam czekać aż do wyników żeby się tam zarejestrować?
Wam też nie działa ten system rekrutacyjny na wete we Wrocławiu. Cały czas mi wyskakuje że jest obciążony. 😵
edit. Tak teraz zwrócilam uwagę na to, że wszędzie są do wydruku kwitki do przelewu. Bardzo źle będzie jeśli porobiłam przelewy internetowe? 😵 Jak zaczęłam się teraz rejestrować to stwierdziłam, że jestem za głupia do tej rejestracji a na studia się wybieram.. 😵 Nie mam pojęcia jak to zrobić. numeru matury jeszcze nie znam, prawda?
Sonkowa, numer świadectwa maturalnego dostaniesz wraz z owym świadectwem 27.06., więc o to się nie martw. Poczekaj do wyniku i wtedy się zarejestruj. Na UM we Wrocławiu też były druczki do przelewu, ale równie dobrze można było zapłacić przez internet. Miałam identyczne myśli przy rekrutacji, szczególnie na PWR.
A tak na dobrą sprawę, to gdzie on-line się sprawdza te wyniki matur? Bo nam dali loginy i hasła i tyle w temacie 😁. 27.06 o 23.59 czy tak naprawdę 26.06 w nocy 0.00? O ile wyraziłam dobrze to co mam na myśli. Jeden dzień, ale przecież dla mnie to ogromna różnica 😜...
A mnie znów rekrutacja w Wawie przerosła. Kiedy próbuję się zalogować, pojawia się taki komunikat: Błąd przy połączeniu z bazą danych Spróbuj jeszcze raz za kilka minut Jeśli sytuacja się powtórzy skontaktuj się z administratorem !!! 😵 i tak od tygodnia.
No to skontaktuj się z administratorem, tak jak każą. Nie mam tych loginów i już widzę, jak będę pierdolca dostawać, czekając na swoje wyniki i czytając o waszych wrażeniach już "po" 😀iabeł:
Nic straconego! Przebiegnij się jutro do szkoły, do sekretariatu i odbierz je. Chyba obowiązkiem szkoły jest je wydać maturzystom. U mnie można je odbierać do końca roku szkolnego, do końca czerwca.
Ale ja o nie pytałam już dawno, w trakcie matur. Nikt nic nie wiedział i wciąż pewnie nie wie. Biegać tam nie będę, nie chcę mieć z tą szkołą już nic wspólnego i szkoda mi na nią czasu. Wolę wtedy pojechać do stajni.
U nas nie ma żadnych loginów, ani nic. Jestem z wielkopolskiego. Ja dopiero będę świrować, gdyż brat odbiera mi wyniki, a w tym czasie będę w pracy, w której (teoretycznie) nie można mieć telefonu
Dziewczyny, jak to jest z tymi studiami? Założyłam konto np na UW i chciałam wybrać kierunki studiów, ale najpierw trzeba mieć wyniki. Ale znowuż koleżanka mi mówi, że rekrutacja trwa do dwudziestego-któregoś czerwca. No to jak to możliwe? Zakładanie konta jest do tego czasu, a potem wybieranie kierunków? Czemu niektórzy już opłacają opłaty rekrutacyjne, a na innych uczelniach nic nie można ruszyć? 😵
Heval, i właśnie tu cały ból . Zakładasz (przynajmniej na dużej większości uczelni) konta, bez poznania wyników, ale już decydujesz, na jakie kierunki. Kiedy bedą wyniki, po prostu się znowu logujesz, wpisujesz wyniki i oni już mają punkty, żeby robić listy. Oczywiście opłaty też PRZED wynikami się wysyła, jakby inaczej 😉 Jak za 1 razem składałam na lek, to hm... składałam na 3 uczelnie, do tego na farmację asekuracyjnie w 2 miejsca i na wetę. W sumie 6(?) kierunków do opłacenia miałam. I każdy bezzwrotny.
Heval na UW nie koncza rejestracji na pewno przed wynikami z drugiej strony wcale wynikow nie musisz wpisywac zeby na dany kierunek sie zapisac - wybierasz przedmioty maturalne i tyle. Wyniki uzupelniasz pozniej :p Przynajmniej ja tak zrobilam.
Na Wrocławski rejestracja zamyka się 22.06., do tego czasu trzeba wybrać kierunki i za nie zapłacić. Wyniki wpisuje się później, po zaksięgowaniu opłat.
Gniadata, naprawdę? U mnie jest komunikat, że nie mogę wybrać kierunku bez uzupełnienia danych, gdzie zaznaczam przedmioty i wyskakują mi okienka na wyniki. :/
Interbeta, no właśnie tak o tym myślałam, ale coś mi się nie zgadzało. To muszę się sprężyć z zapisaniem.
Fatalita, dzięki! Facella, to u nas chyba lepiej, ale muszę się z tym ogarnąć, żeby się nie pogubić.
naprawdę trzeba się rejestrować już teraz? ja miałam zamiar tego nie ruszać do wyników, nie zapłacę teraz kilkuset złotych żeby potem się okazało że nie wstrzeliłam się w klucz i mam 30% z biologii, a złożyłam na same biologiczne kierunki -.- już pomijam kwestię niepewności czy zdałam polski
Złożyłam już papiery, opłaciłam rekrutację i też boję się tylko polskiego podstawowego. Co ja tam napisałam za... felieton 😜. A jak obleję podstawę a zdam rozszerzenie to mam maturę, czy nie 👀? Ah te klucze- zdecydowanie nie otwierają mi zbyt wielu perspektyw 😁.
Pozostaje jeszcze te 10 dni poczekać, gdybym wierzyła w Boga mogłabym się chociaż pomodlić a tak... 😁 Jak nie zdam matury to będę musiała szybko wydać książkę, żeby uratować twarz 😜.
Gniadata, naprawdę? U mnie jest komunikat, że nie mogę wybrać kierunku bez uzupełnienia danych, gdzie zaznaczam przedmioty i wyskakują mi okienka na wyniki. :/
Naprawde naprawde 🙂 ja w tych okienkach nic nie wpisalam, tylko przedmioty zaznaczylam - to wszystko mozna uzupelnic potem.