Forum towarzyskie »

matura

W takim razie zadzwonię jutro do szkoły i zapytam. Sprawa wygląda tak, że średnio mi się teraz widzi jechac do domu więc i tak jej tej zgody nie napiszę..

Dzięki za odpowiedzi. :kwiatek: Ja dopiero jutro odbiorę papiery z uczelni i boję się, że nie wyrobię się ze wszystkim.  🙄 a miałam tyyyyle czasu..
Ej, to jutro po północy już można na wyniki czekać?
No właśnie ,czy one od razu będą przekazane do bazy uczelni? Tzn na swoim koncie rejestracji będę mogła też sprawdzić?
Z tego co wiem to owszem, wyniki będą jutro po północy.

Tej opłaty rekrutacyjnej nie trzeba było jeszcze wnosić? Na UG jest coś takiego, że można było zapłacić za wybraną liczbę kierunków, ale chyba nie trzeba było koniecznie tego robić, można po wynikach?
feno, można. Ich obchodzi tylko to, żeby dotarło na czas.
Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką i już kompletnie nic nie wiem. Jak to jest czy po wynikach matur, rejestracji muszę złożyć kopie swoich dokumentów do wszystkich wybranych przeze mnie uczelni jeszcze przed wynikami rekrutacji? czy mam czekać na wyniki rekrutacji i papiery złożyć tylko tam, gdzie się dostałam?
Wyniki w internecie? 👀 Na stronie szkoły czy jak?
W internecie - na stronie OKE, pod który podlega Twój region.
To super. Będę wiedzieć pierwsza od mamy, a tak się bałam tego, że to ona pierwsza je zobaczy. 😁
Ech, to ja się dowiem dopiero popołudniu bo nie dostaliśmy haseł...
hasłem jest Twój pesel  🙂
Pesel to login chyba? A hasła mieli dawać w szkołach podobno
Ej, ja nic nie wiem o żadnej rejestracji w internecie!! Nie mam ani hasła, ani loginu... 🙁
gryglodor, No właśnie ja też nie (; dlatego też będę musiała sobie poczekać (:
ale tam wyniki i tak będą później, to nam dali tylko po to, żeby sprawdzić czy dobrze wprowadzili dane w hermesie, ja mam tę kartkę przed sobą, ale nie wiem które to hasło a który to login  🤔
U nas jak rozdawali kartki z kodami to wszystko jest podpisane. Login to nr. pesel a hasło podane odzielnie 😉
A no to klops, bo u nas nic nie dawali, nawet nie wspomnieli o takim czymś. No niestety, będę musiała przeboleć to, że moja mama będzie pierwsza. 🙁 😀
U nas te kartki z hasłami dali razem ze świadectwem. Logowałam się już jakiś czas temu żeby sprawdzić czy wszystko ok - loginem jest PESEL, a hasłem kilka małych i wielkich liter (takie losowe, bez sensu żadnego).
Dobrze wiedzieć, nam też nikt nie rozdawał żadnych haseł, a jednak wolałabym sobie sprawdzić te wyniki w domu, zanim pojadę do szkoły i spotkam mnóstwo osób, które będą wypytywać "jak poszło, jak poszło" 🙁
Gdzie to w ogóle się sprawdza? Ja to pierwszy raz o tym słyszę, ale moje liceum ogólnie było zacofane 😁
Gdzie to w ogóle się sprawdza?

W internecie - na stronie OKE, pod który podlega Twój region.
Chciałam tylko dodać, że żadnych wyników w internecie nie będzie. Informacja pewna. 😉 Takie plotki sa co roku, co roku dementowane. Niestety wyniki w szkółce w piątek.
lenalena hah no co ty gadasz? co roku sa na stronie CKE
co roku? no to czemu pierwsze o tym słyszę, a maturę mam już rok za sobą? dlaczego w szkołach nie ma o tym info, w tv, w gazetach? myślałam, że to jakaś nowość. nam rok temu nikt haseł nie dawał i normalnie w szkole były wyniki.
ja też pisałam rok temu i wyniki miałam w internecie  😎
my dostawalismy loginy i hasła sporo przed zakonczeniem szkoly. w tym roku poprawialam mature i mozna bylo isc po ta karteczke z haslem do dyrektora/sekretartiatu i po prostu odebrac.
Nie każda szkoła się tym zajmuje, moja na przykład nie dawała takiej możliwości  😤

Proszę wytłumaczcie czarno na białym jak to jest przy składaniu papierów - z kopiami/oryginałami dokumentów?
Nie jest tak, że deklarując się na daną uczelnię muszę złożyć w niej oryginał? I załóżmy, że uczelnia, która ma mój oryginał nie jest moją top1 i okazuje się, że dostałam się na tą wymarzoną ale z którejś z kolejnych list. Co wtedy? W te 2 dni lecieć po te papiery na uczelnie na której są i przenosić na tą na którą się dostałam z kolejnych list? Swoją drogą jak uczelnie dokładnie po przeciwnych stronach kraju to ciężko to widzę..  🙄

Dobrze rozumuję?  :kwiatek:
Nasza nauczycielka dzwoniła do cke/oke i powiedzieli jej że żadnych wyników w necie nie ma, że co roku tak ktoś wymyśla. No chyba jej nie zrobili w konia??  🙄    Ja pisałam w zeszłym roku i w tym poprawiałam chemie- nic nikt nie widział w internecie. Czy ktoś z Was na własne oczy widział wyniki przed terminem w siei?? Mogę prosić jakiś link do podstrony oke gdzie to ma być?? Teraz zgłupiałam, mówiła nam babka że to na 100% ściema.
Ale chodzi Ci, że nie ma wcale czy że nie ma przed 29.06? Nam powiedzieli że będą jutro po południu  🤔wirek:
Zawsze słyszałam, że nie ma wcale. Szukam i nigdzie na stronie oke Gdańsk nie ma zakładki wyniki, czy jestem ślepa? I gdzieś widziałam w necie komunikat dyrektora że tych wyników tam nie ma, będą w szkole.
edit: Znalazłam: w zakładce serwis oke dla ucznia, jest logowanie, to o to chodzi? Czemu dwa lata mnie okłamywali 😵 🤔  nie mam ani loginu ani hasła.
edit2: wyniki będą, dzwoniłam do szkoły, dali mi login. Przepraszam za błąd, babka nam może kit wciskała, że dzwoniła. Sorry  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się