siedzę od 8 godzin. Robię testy z wosu, jeszcze jakąś pracę na wok, bo wychowawca do mnie zadzwonił, teraz jeszcze przeglądam kolejne płyty z debatą, żeby wyłapać jakieś manipulacje, które nadałby się do prezentacji. Muszę to dopracować, bo płytę nieprzekraczalnie jutro oddajemy. Mam dość!!!!
a ja zaraz umre, bo nic nie wiem to jest jakas masakra, teraz moje poprzednie pytanie wydaje mi sie conajmniej glupie xDD i wpadam w obsesje sprawdzania w slowniku kazdego slowka z piosenek/tv itp, ktorego nie znam, bo na pewno beda same takie na maturze i nie zdam 😉 Boze, ide czytac streszczenia lektur
ja stawiam na Chlopow a o list nieformalny modle sie juz od dawna 😉 chociaz formalny formalnym, ale zeby reklamacji nie bylo 🙇 ogarnelam wlasnie Dziady i oficjalnie stwierdzam: WIEM, ZE NIC NIE WIEM 😵
a ja proponuję Potop! i.... o, "Inny świat" też może być [na rozszerzeniu 🙂].... 😁 Ludzie Bezdomni od biedy też mogliby być...
ej, słyszeliście o tej aferze, że jakieś niby przecieki w Wawie były? Wlazłam dzisiaj do domu i babcia do mnie z hasłem " jerunie pierunie! Afera w Warszawie! żebyś tylko dwa razy nie musiała matury pisać!" 😁
Naprawdę, może być wszystko, tylko błagam! Nie "Nad Niemnem", i nie "Potop"! To jedyne lektury, do których końca nie mogłam dobrnąć 😵 Resztę lektur lubię 🙂 Wczoraj zaczęłam powtarzać lektury i mam już 8 powtórzonych 😁
Mam trochę stracha przed biologią, ale nasz nauczyciel nauczył nas kombinować - myślę, że to się mocno przyda na egzaminie. Gdy przeglądam w necie arkusze z biologii, to nagle okazuje się, że większość zadań już robiłam, albo na fakultetach, albo na sprawdzianach w okresie całego LO 🙂 A tak psioczyłam na tego biologa, że jakieś głupie zadania do rozwiązywania daje 🤣
Moja polonistka obstawia: - Nad Niemnem i - jako, że rok Słowackiego - Kordiana Powiedziała też, że raczej Chłopów i Potopu nie powinno być "bo kogo w tych czasach obchodzą 'patriotyczne książki'?"
I o ile Kordiana przeczytałam, tak o Nad Niemnen nie mam zielonego pojęcia 😵 Codziennie, od poniedziałku, mówię sobie - od jutra powtarzam! Ale tak być nie może, bo przyszły tydzień chciałam 'poświęcić' słówkom z angielskiego 😵