Forum towarzyskie »

matura

Ja za ustny polski wzięłam się w dzień egzaminu.dostałam 90%
Angielski olałam całkowicie.ustny 85% pisemny jakoś tak samo

Lepiej sie ucz chemii i biologii 🤣 Ta wiedza może sie przydać.
czy Mistrz i Malgorzata, Faust, Proces i Boska Komedia sa na podstawie?
bo mam taki ladny spis, ale cos mi nie pasuje...
nie, to rozszerzenie.
a może ktoś wrzucić spis lektur na podstawę? 🙂
z góry dzięki 🙂🙂
Lista lektur na poziom podstawowy: http://zsnr1.limanowa.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=128

dominika, potwierdzam  🙂
ja właśnie zrobiłam sobie dla rozrywki 20 zadań z biologi z genetyki i już mam niestety dosyć !! a jak tam wasze przygotowania ?
siedzę od 8 godzin. Robię testy z wosu, jeszcze jakąś pracę na wok, bo wychowawca do mnie zadzwonił, teraz jeszcze przeglądam kolejne płyty z debatą, żeby wyłapać jakieś manipulacje, które nadałby się do prezentacji. Muszę to dopracować, bo płytę nieprzekraczalnie jutro oddajemy. Mam dość!!!!
Kończę politykę, jutro romans z prawem  😵 Niech na wypracowaniu z historii będą Piastowie- proooooszę  🤔wirek:

EDIT: Przyznawać się, kto ma jakieś przecieki?  😎
ja mam przeciek...
coś mi uszczelka w wannie nie trzyma  👿

przepraszam za tego offa, już nie będę 😁
A ta woda nie układa się czasem w jakieś daty, czy cuś?  😁 Dobry przeciek nie jest zły :P
karolinag4, moja historyczka też tak mówi ;/

Chyba moja prezentacja będzie miała bezkształtny kształt. Ale cóż, raz isę zyje, najwyżej nie zdam.
ale ja pisałam na serio  😁
znowu mam watpliwosci, im blizej do egzaminow tym mam wiekszy metlik w glowie 🙄
matura podstawowa z j.obcych trwa 120min wlaczajac w to listening?
Tak ciri  😉
Umieram ze zmęczenia.
a ja zaraz umre, bo nic nie wiem
to jest jakas masakra, teraz moje poprzednie pytanie wydaje mi sie conajmniej glupie xDD
i wpadam w obsesje sprawdzania w slowniku kazdego slowka z piosenek/tv itp, ktorego nie znam, bo na pewno beda same takie na maturze i nie zdam 😉
Boze, ide czytac streszczenia lektur
ja od jutra zaczynam skladac modly zeby nie bylo listu formalnego na podstawie  🙇

i nadal nic sie nie ucze (dlaczego nie ma tej ikonki glowa w sciane ?!  👿 )
Sigma, to się dobrze składa, bo jutro na zakończeniu roku, słowo przewodnie ma Xiądz. Będzie się modlił o cuda, widząc stan naszej wiedzy  🥂
supcio  😵
jeszcze jakas klatwe na mnie rzuci ze to ile razy bylam wciagu tych 3 lat na religii
On raczej takich zapędów nie ma, a dyro stwierdził, że bez cudu nam się nie uda...
ja od jutra zaczynam skladac modly zeby nie bylo listu formalnego na podstawie  🙇

i nadal nic sie nie ucze (dlaczego nie ma tej ikonki glowa w sciane ?!  👿 )

Ja mam tak samo 😉

Jaką lekturę typujecie że będzie na wypracowaniu ? 😉

Chyba czas się zacząć uczyć... 😁
ja proponuje Antygone, Krola Edypa albo Mendla Gdanskiego hahahahahah
tylko te przeczytalam :P
skoro na próbie z oke był kochanowski i ludzie bezdzomni to ja coś obstawiam nad niemnem, ale sama niewiem czemu
ja stawiam na Chlopow
a o list nieformalny modle sie juz od dawna 😉 chociaz formalny formalnym, ale zeby reklamacji nie bylo 🙇
ogarnelam wlasnie Dziady
i oficjalnie stwierdzam: WIEM, ZE NIC NIE WIEM 😵
a ja proponuję Potop! i.... o, "Inny świat" też może być [na rozszerzeniu 🙂].... 😁 Ludzie Bezdomni od biedy też mogliby być...

ej, słyszeliście o tej aferze, że jakieś niby przecieki w Wawie były? Wlazłam dzisiaj do domu i babcia do mnie z hasłem "
jerunie pierunie! Afera w Warszawie! żebyś tylko dwa razy nie musiała matury pisać!" 😁
Mickiewicz musi być, toż to tradycja!  🤣
Moja polonistka mówi: Nad Niemnem (justyna--), Romantyczność (Moona - Mickiewicz) i Treny 🙂.
Naprawdę, może być wszystko, tylko błagam! Nie "Nad Niemnem", i nie "Potop"! To jedyne lektury, do których końca nie mogłam dobrnąć  😵
Resztę lektur lubię 🙂
Wczoraj zaczęłam powtarzać lektury i mam już 8 powtórzonych 😁

Mam trochę stracha przed biologią, ale nasz nauczyciel nauczył nas kombinować - myślę, że to się mocno przyda na egzaminie. Gdy przeglądam w necie arkusze z biologii, to nagle okazuje się, że większość zadań już robiłam, albo na fakultetach, albo na sprawdzianach w okresie całego LO 🙂 A tak psioczyłam na tego biologa, że jakieś głupie zadania do rozwiązywania daje 🤣
Moja polonistka obstawia:
- Nad Niemnem
i - jako, że rok Słowackiego - Kordiana
Powiedziała też, że raczej Chłopów i Potopu nie powinno być "bo kogo w tych czasach obchodzą 'patriotyczne książki'?"

I o ile Kordiana przeczytałam, tak o Nad Niemnen nie mam zielonego pojęcia  😵
Codziennie, od poniedziałku, mówię sobie - od jutra powtarzam! Ale tak być nie może, bo przyszły tydzień chciałam 'poświęcić' słówkom z angielskiego  😵
nad niemnem z tego co pamiętam nie było nigdy na maturze chyba
pozatym teraz jest kryzys, a w książce praca u podstaw i te sprawy :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się