Swoją drogą chciałam tylko napisać, że bardzo przyda się osobom startującym część kursu o sędziowaniu ujeżdżenia. Bardzo ciekawe wnioski można było wyciągnąć.
we czwartek hala jest caly dzien zamknieta? jak warunki na dworze? i czy mozecie mi napisac jak sie jedzie nad morze tak dokladnie? albo lepiej z mapka z googli 😉 no i ile czasu dojazd zabiera?
Wedle kartki na drzwiach w dniach 5-8 hala zamknięta dla nas. Na dworze przyzwoicie, błota po kostki nie ma. Dzisiaj w nocy było mroźno, ale wedle prognoz do końca tygodnia ma nie mrozić, więc podłoże powinno być ok.
afhata na torze mamy miasteczko namiotowo - koniowozowe. Hala dzisiaj do dyspozycji zawodników, ruch jak na Marszałkowskiej na całym Hipo, konie zjeżdżają praktycznie cały czas. Na hali byłam chwilkę zajrzeć, jak szłam do biura, ogólnie spokój, wszyscy chyba na etapie rekonesansu po okolicy. Kto się zjawi jeszcze? Ja w weekend na pewno będę się plątać po hali.
Szkoda, że ścisłej czołówki zabrakło, kilka fajnych przejazdów widziałam, tylko diabelnie zimno na trybunach... ;-) Podłoże podołało (albo traktor :P) nikt się nie zabił, uff, chociaż ze dwie glebunie w zakrętach były. Nie mniej, boję się CSIO w czerwcu...
podloze bylo porownywane do poznanskiego i wypadlo w tym porownaniu o niebo lepiej! jakastam gleba owszem i byla, a tez wiem ze sie w odbiciu poslizgi zdarzaly.. ogolnie - mi sie podobalo 🙂 i czekam na kolejne takie imprezy!
niee... tylko oglądałam i za luzaka robiłam przy okazji, ja nie mam na czym startować teraz... Więc ogólnie mi się podobało... myślałam ze gorzej to wszystko wypadnie. Podłoże może najlepsze nie było, no ale najgorsze też nie - tragedii nie było😉 Co do koni i zawodników: to poziom jak to u nas, cześć nie wiem co w ogóle w MR robiła nie mówiąc już o dużej... no ale to zawsze tak jest😉 Było trochę przejazdów które naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyły😉
Zawodnicy narzekali na rozprężalnie na początku (tzn brak miejsca na niej jak wpuszczali po 8 koni, później stawkę trochę zmniejszyli wiec było lepiej).
co do parkuru to fajne ustawienie - dość przyjazne dla koni i jeźdźców😉
A słyszałam, słyszałam, że Sopot 'wygrywał' z Poznaniem. Hehe. A i właśnie - parkury bardzo fair ustawiane. Co do rozprężalni to na małą halę nie zachodziłam, ciekawi mnie jednak czy w ogóle ją równali? Bo przecie na codzień tam szkółki albo lonże są i trochę dolin tam zawsze było. No i niektórzy na dworzu się rozprężali, w sumie nie wiem dlaczego na placu na dworzu dali tylko jedną przeszkodę...