"Decyzją Pomorskiego Związku Jeździeckiego oraz SKJ i Hipodromu Mistrzostwa Pomorza w skokach przez przeszkody zostają przeniesione na 09-10 10 2010. Zaś w terminie 25-26 09 2010 zostaną rozegrane Zawody Regionalne. Propozycje ukażą się niebawem. Za zamieszanie przepraszamy."
A dlaczego Mistrzostwa nie mogą zostać rozegrane we wcześniej ustalonym terminie? Zaraz okaże się,że i one zostaną odwołane. 🤔
... Poniuś, bo zapewne w terminie mistrzostw wypada jakiś arcyważny piknik rodzinny, tudzież impreza integracyjna. 😎
Jeżeli podłoże na hali będzie adekwatne do tego na parkurze, to będziesz mogła sobie pooglądać zawody rangi GP, międzynarodowe i inne. Pooglądać tak - ale pojeździć osobiście to raczej nie. Nestor na prezydenta 👍
Czyli na otwarte nie ma co liczyc? Czyli na dobre foty ode mnie, tez nie.
Klami walka z podlozem? Co roku walcza z podlozem. nie pamietasz jak w zeszla zime tak zawalczli, ze nie dalo sie jezdzic prrzez pierwsze pare tygodni?
... Poniuś, bo zapewne w terminie mistrzostw wypada jakiś arcyważny piknik rodzinny, tudzież impreza integracyjna. 😎
ale przecież pisze wyżej,że we wcześniej ustalonym terminie odbędą się regionalki... to co za problem zrobić odrazu MPom.? Byłby spokój, a tak przecież trzeba organizować jeszcze jedną imprezę...😵
Dlategoz droga Strzygo jestem baaaardzo ciekawa co im z tego wyjdzie. Czy tez nie ucza sie n wlasnych bledach i znowu zrobia takie fajne cos, ze przez niemal miesiac trzeba bedzie wkrecac hacele zeby konie nie pozabijaly sie klusujac.
W planowanych terminie Mistrzostw dostaliśmy zgodę na organizację zawodów, ale tylko na trawie. Zdecydowaliśmy, że dla dobra poziomu Mistrzostw Województwa lepiej je rozegrać na eleganckim placu więc stąd ta decyzja.
Łeee 🤔wirek: a chcialam przyjechac na te regionalki bo myslalam ze beda na placu. ale skoro sie niszczy to przyjade w tygodniu zrobic fotki na pamiatke bo pozniej to juz nie bedzie co robic jak konie tam na mistrzostwa wejda 🤬
Klami, ja tam w hacelach prawie sie zabilam, klusujac.
Tweetie, A nie uwazasz, ze w polowie pazdziernika pogoda moze byc koszmarna? Z tego, co wiem, zapowiadali snieg... 25.09 mja byc ok. 10' 2 tyg pozniej cieplej raczej nie bedzie...
Mnie to juz wszystko przestalo dziwic. Nie od dzis hipodrom ma gleboko konie i koniarzy. Nie tylko regionalkom sie dostalo. Popisowym numerem byla kompletna kompromitacja na CDI-W. Wiec skoro nic nie znaczyli dla nich tacy zawodnicy i miedzynarodowe zawody, to co maja dla nich znaczyc takie zuczki jak my?
Strzyga, pewnie, że pogoda może być kiepska, ale czy my mamy jakieś inne wyjście? Mamy - nie zrobić mistrzostw wogóle 🙁 Ja slyszałam prognozy, że pażdziernik ma być ladny i trzymam za to kciuki.
Podczas wkkw i csio tez były momenty, że było dramatycznie. Musimy spróbować i tyle.
Moim zdaniem to nie tylko Sopot ma problem z organizacją zawodów , ale co drugi ośrodek na pomorzu .;/ Zauważcie, że nie ma gdzie jechać na zawody w naszych rejonach .!
Czemu ?
To już się zaczyna robić nudne , dużo zanjomych woli jechać dalej bo jest tam porządniej , lepiej. Taka prawda
a czy mozecie w koncu przestac AZ TAK lamentowac i nazekac?? 😵 hipodrom ma wady, ma zalety - bylo walkowane tysiac razy. jak sie nie podoba to nikt nikogo nie zmusza by tam bywac 🙄 poza tym jak sie nie podoba to mozna chociaz sprobowac cos poprawic a nie na forum tylko pisac jak bardzo jest zle. a co do ilosci (i jakosci) zawodow - prosze bardzo, jedzcie sobie w okolice bialegostoku i tam sprobujcie wystartowac w C albo w N. nie da sie? no nie da.. bo takich klas tam sie nie rozgrywa. skoro w P sa 3 osoby na krzyz to co dopiero N..
Ktoś, placu nie widziałam, ale chyba az sie tam przejde zobaczyc
magda, ostatni raz plac oglądałam podczas MPS-C i mimo tego,co tam się działo (ilość koni plus wielkie opady deszczu) plac wyglądał przyzwoicie jak na pomorskie warunki...dlatego pytam,bo przecież jakiegoś armagedonu od tego czasu nie było i są to tylko niczym nie uzasadnione plotki.
co do C...w Owczarni były zgłoszone 2 konie,więc siłą rzeczy C się nie odbyło...koło się zamyka nieustannie,bo nie ma C na regionalkach,to strach pchać się na ZOO,gdzie MR siłą rzeczy jest trudniejsza. Najbliższe C pewnie będzie w niedzielę podczas MPOm,i gdzie tu łapać doświadczenie? C klasa to nie spacer w ogródku jordanowskim,a nie każdego stać finansowo i logistycznie na jeżdżenia na ZOO co 2tygodnie 🙁
no tak, ale jakby sie zglosila odpowiednia ilosc osob to by rozegrali C. zawsze mozna probowac tez 'zagadac' z organizatorami - czasem sie udaje nawet samej jednej osobie przejechac treningowo parkur C.
tez mi sie zdawalo ze nic sie nie dzialo (oprocz kolejnego koncertu i festynu..) ale przejde sie z kobyla na spacer jak pojde to dam znac czy wszystko ok 😉
Lena, wiesz, kwarc czy inne cudo to to nie jest. Poprawili to co bylo (najwyrazniej tym razem z glowa), dosypali fajnego jasnego piaseczku. Ogolnie to ogarneli. Wyszlo moim zdaniem fajnie. Sprawia wrazenie bardzo przyjemnego podloza, elastycznego, nie zaplytkiego, nie zaglebokiego. No i zrobilo sie na hali duzo jasniej.
strzyga ale czy ja mowie tylko o sopocie??? przeciez wiadomo ze wszyscy ktorzy moga wyjezdzaja z sopotu na lato - bo łąki, bo lato.. a zawody sa - kilka razy w miesiacu to naprawde az tak malo?? bez przesady naprawde..