Forum konie »

Konserwacja sprzetu metody

Odkopuję...
Kupiłam na Vinted fajny popręg skórzany. Skóra w super stanie, ale gumy nigdy nie widziały mydła... macie jakieś sprawdzone sposoby na doczyszczenie gum od popręgu, czy pozostaje mi odplamiacz z Rossmanna i szczotka do rąk?
Swoją ścieżką dawno tak brudnego sprzętu nie widziałam. Skóra wyczyszczona i już jak nowa, ale te gumy... bleeeh
Niestety mam takie doświadczenia z vinted często, syf kila i mogiła - z ciekawości z jakiego kraju? Mam najgorsze przeboje że Szwedami, syfiarze na maksa...
Na gumy różowy proszek z action plus szczota 🙂
faith, ano "szczał" w dziesiątkę - Szwecja 😉
Różowy proszek z Action ( coś jak "niebieski kwiat i kolce"😉... spróbuję. Dzięki.
Ps. Cena była zdecydowanie przekonująca, nawet jeśli trzeba ten popręg odsyfić 😉
Gaga nie pomylisz z niczym innym, jest jeszcze w formie pasty i sprayu chyba.
1000005164.jpg 1000005164.jpg
Jak długo lać po nowym siodle tym olejem Neatsfoot?
Ile mniej więcej razy trzeba to posmarować aż jako tako zmięknie? I kiedy mogę uznać siodło za dostatecznie zakonserwowane?
Jak długo lać po nowym siodle tym olejem Neatsfoot?
Ile mniej więcej razy trzeba to posmarować aż jako tako zmięknie? I kiedy mogę uznać siodło za dostatecznie zakonserwowane?

Agnes14, lejesz raz - zostawiasz na 24h. jak wypiło wsyztsko, lejesz jeszce raz. jak zostało, scierasz nadmiar.
W zalezności od potrzeby po tygodniu- lub kilku powtarzasz akcję.
Agnes14, najlepiej używać na nowe siodło oleju od producenta siodła.
Generalnie nowe siodła wypijają całą butelkę oleju zazwyczaj.
Perlica, o tak. Np. to się bardzo sprawdza przy prestigach.
Ja dostałam ten olej razem z siodłem. Więc chyba producent zaleca 😉
Agnes14, o! A jakiej marki siodło?
Daw mag
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się