Dzwoniłam, dowiedziałam się, że mają do mnie strasznie daleko i bardzo drogo wyszłoby za dojazd. Zapytałam, kto w takim razie może sprawdzić to siodło. Usłyszałam, że... p. Kostrzewa. Poinformowałam panią, że raczej już nie. Zdziwiła się. Pomijam, że jak powiedziałam, jaki mam rozstaw łęku i jaka była do tego korekta tyłu, to pani zdziwiła się, powiedziała, że nigdy takiego siodła nie widziała i oczywiście nie chce umniejszać umiejętności p. Kostrzewy, ale mój koń musi być dziwnie zbudowany. Koń, dodajmy, jest normalny. I jestem w kropce. Widzę, że jest za wąsko, ale sama też nie powiem, czy o jeden rozstaw, czy o więcej.
jest może ktoś w stanie powiedzieć mi czy łęk 33 Prestige będzie dobry na konia, który ma M (29cm) Daw-Mag? mam okazję kupić Atenę w bardzo dobrej cenie i zastanawiam się czy będzie dobre na mojego mocno wykłębionego konia.
wg mojej wiedzy dwa pierwsze nr to powinno być siedzisko, dwa kolejne łęk, a cztery ostatnie to miesiąc i rok produkcji, ale tutaj to sie nie sprawdza. Łek masz poniżej, czyli 33, a reszta dość enigmatyczna.
W moim siodle na pewno ostatnie 2 cyfry to łęk a właśnie na dole mam tak dodatkowo wybite na ile został poszerzony ale czy w tym wypadku możliwe żeby aż o 5 oczek?
Też mam właśnie starego elastica. Na 99% jest to 18. Z tego co się dowiadywałam można poszerzać ile się chce ale więcej niż 3 jest już ryzykowne, jednak ekspertem od siodeł nie jestem
sznurka, te nowe Prestige można poszerzyć więcej. Tych starych powyżej 3 numerów chyba bym nie odważyła się. W sumie to dla Ciebie Elastic? Wiesz, że to siodło w 99% mega fotelowo usadza?
sznurka, no jakoś nie widziałam Cię w nim 😉. Polecam popatrzeć po zdjęciach jak siedzi większość ludzi w tych siodłach - strasznie pcha nogę do przodu.
Strucelka, ale Optimax to jest to samo co Doge, tylko w wersji z cielęcą skórą, wiec tylko kwestia przyczepności. A venus - to jeszcze zależy która 😉. No i między Doge/Optimax starym i nowym jest różnica.