Forum konie »

Prestige

Lanka_Cathar, ale może zadzwoń do Equishopu - oni bardzo często są w wawie, sądzę, że dasz radę się dogadać bez problemu.
Dzwoniłam, dowiedziałam się, że mają do mnie strasznie daleko i bardzo drogo wyszłoby za dojazd. Zapytałam, kto w takim razie może sprawdzić to siodło. Usłyszałam, że... p. Kostrzewa. Poinformowałam panią, że raczej już nie. Zdziwiła się. Pomijam, że jak powiedziałam, jaki mam rozstaw łęku i jaka była do tego korekta tyłu, to pani zdziwiła się, powiedziała, że nigdy takiego siodła nie widziała i oczywiście nie chce umniejszać umiejętności p. Kostrzewy, ale mój koń musi być dziwnie zbudowany. Koń, dodajmy, jest normalny. I jestem w kropce. Widzę, że jest za wąsko, ale sama też nie powiem, czy o jeden rozstaw, czy o więcej.
sprzedaj  😉
Lanka_Cathar gadaj z Dzionką, ona też z Wawy a z X-horse robili jej Prestiga. Tylko nie wiem czy Beata czy Sebastian u niej byli.
p. Sebastian z X-horsa w Warszawie bywa, w ogóle po Polsce jeździ, więc myślę że szło by się dogadać.
Ile wynosi standard długości tybinki w siodłach ujeżdżeniowych Prestige?
Podejrzewam ze każdy model ma inna długość ale napisz do equishopu
jest może ktoś w stanie powiedzieć mi czy łęk 33 Prestige będzie dobry na konia, który ma M (29cm) Daw-Mag? mam okazję kupić Atenę w bardzo dobrej cenie i zastanawiam się czy będzie dobre na mojego mocno wykłębionego konia.
czy ktoś moze mi objaśnić kolejność cyferek
sznurka,

może zadzwoń do equishopu?

wg mojej wiedzy dwa pierwsze nr to powinno być siedzisko, dwa kolejne łęk, a cztery ostatnie to miesiąc i rok produkcji,
ale tutaj to sie nie sprawdza.
Łek masz poniżej, czyli 33, a reszta dość enigmatyczna.
edyta, łęk doszłam bo to jedyne co w tym ciągu liczb ma sens
ale reszta dziwna
18?
poszerzany łęk?
Czy ten wątek służy uzyskaniu odpowiedzi "zadzwoń do equishopu"?
W moim siodle na pewno ostatnie 2 cyfry to łęk a właśnie na dole mam tak dodatkowo wybite na ile został poszerzony
ale czy w tym wypadku możliwe żeby aż o 5 oczek?
to musi być stary prestige..
to jest stary elastic
pytanie tylko czy mozna poszerzyc az 5 rozmiarów i czy to 18
bo to są pytania które mnie nurtują
Też mam właśnie starego elastica.
Na 99% jest to 18.
Z tego co się dowiadywałam można poszerzać ile się chce ale więcej niż 3 jest już ryzykowne, jednak ekspertem od siodeł nie jestem
somebody, mozesz zrobic zdjęcie jak u ciebie lecą numery?
Jutro wstawię
sznurka, te nowe Prestige można poszerzyć więcej. Tych starych powyżej 3 numerów chyba bym nie odważyła się.
W sumie to dla Ciebie Elastic? Wiesz, że to siodło w 99% mega fotelowo usadza?
epk, nie dla mnie, ja w ujeżdżeniówkach jeżdżę, chcę pomoc znajomej
sznurka, no jakoś nie widziałam Cię w nim 😉. Polecam popatrzeć po zdjęciach jak siedzi większość ludzi w tych siodłach - strasznie pcha nogę do przodu.
Meredith poszerzyłam o 2 rozmiary bo więcej było ryzyko..
Może tu ktoś będzie coś wiedział ??
Próbował ktoś może te nowe Prestige ?? W sensie nową wersję MR, Meredith X i Paris ??
A miał ktoś porównanie ujeżdżeniówek - Doge, Optimax i Venus jednotybinkowy?
Strucelka, ale Optimax to jest to samo co Doge, tylko w wersji z cielęcą skórą, wiec tylko kwestia przyczepności. A venus - to jeszcze zależy która 😉. No i między Doge/Optimax starym i nowym jest różnica.
coś ktoś ? wiem ,ze 17 i 33 łęk  🙂
sznurka sorry że tak późno ale zapomniałam o tym, tak to u mnie wygląda:
zupełnie inaczej niż w tym z Twojego zdjęcia, więc to raczej nie pomoże
Podano mi szerokość łęku w cm: 11. Jaki to może być rozmiar łęku (skokówka)?
Może tu ktoś będzie coś wiedział ??
Próbował ktoś może te nowe Prestige ?? W sensie nową wersję MR, Meredith X i Paris ??

Ja próbowałem X breath K  skokówke i  Paris  ujeżdzeniówke
No i ?????
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się