Dramka, jesteś pewna? Ja mam skracaną i mam xs, widziałam siodło z wydłużaną i miało L - czyli dokładnie takie oznaczenie, jak podaje ihaha na swojej stronie
Najgorsze jest to że czułam i w tym siodle i w venecji że nie dosiegam poduszki. Zmierzyłam udo i ma 38cm. Powinnam mieć "S" tybinke. Dzwonie jutro do Kostrzewy.
Dziewczyny, dziewczyny nie straszcie Dramki. Tu chodzi o partię skóry, tak jak pisałam. Dla niedowiarków firma Prestige tłumaczy: "Die letzten 2 Nummer (manchmal auch Buchstaben) sind unser inneres Zeichen, um die benutzte Lederpartie zu ermitteln." Pozdrawiam nocne marki! 😉
Dramka, mam nadzieję, że się wyspałaś 😉 - ja tam nie straszę Dramki, tylko prostuję jej wypowiedź że AA to długość tybinki, bo tak nie jest. Nie odnoszę się do reszty - czyli do tego co oznacza u niej L1 🙂
Hmm, czekaj czekaj - a może to starsze siodło i oznaczało się inaczej? Bo możemy niechcący wprowadzić zamieszanie 😉. Albo jakiś model miał specyficzne oznaczenia? Albo np. w skokowych jest inne oznaczenie niż w ujeżdżeniowych?
Za wcześnie, zaczynają pracę o 12 chyba o ile pamiętam. Na spokojnie wyjaśnisz 😉, poza tym pewnie się okaże, że my mamy doświadczenie w siodłach uj. i pewnie w uj. będzie jedno oznaczenie a w skokowych drugie 🙂. Relax, kawka poranna itp 🙂
[quote author=D+A link=topic=12583.msg755195#msg755195 date=1288690216] Ja już podjęłam decyzję i niestety sprzedaję swojego Michela.Chyba w czwartek się z nim rozstaję 🙁 [/quote]
Jest za wąski.Musiałabym go poszerzać kilka rozmiarów i boję się ,że po takim poszerzeniu nie będzie leżał jak trzeba a 700zł trzeba wpakować.Jestem na etapie szukania czegoś.
Hihi, ale ja nie pisałam że w tym numerze L1 to nie partia skóry :P - bo nie mam pojęcia co to, bo rozmiar tybinki jeśli oznaczony L / XL jest po przerwie :P a nie w ciągu cyfr.
Ale faktycznie zamieszanie jest - ja to się dziwię, że firmy nie chcą zrobić sensownej rozpiski co oznaczają ich numery. To naprawdę byłoby spore ułatwienie.