Cóż ja pozbywam się swojego arezzo. Żal mi serce ściska, ale czasami tak bywa. Okazało się, że mimo iż świetne siodło to za duże na mojego konia. 😵 Mam za krótkiego konia.
A mi się świetnie jeździ w moim Prestige Pony 😀 Żałuję trochę co prawda, że nie skusiłam się na Bogdanowe siodło, ale kto wie, może kiedyś... 😉 A nie ma co kombinowac jak po tak długich poszukiwaniach trafiło mi się coś co pasuje i koniowi, i mi. choć coś czuję, że szybko będzie nas czekać poszerzanie, pewnie jeszcze w tym roku.
No ja aktualnie mam 34 a muszę poszeżyć do 36 😵 Ale najlepiej wszyłoby mi wymienienie w Ihaha, ale w sumie, żaden inny prestige nie odpowiada mi aż tak jak mój teraźniejszy, ze względu na cenę głównie.
D+A, mam nową wersję green stara (tą mocno VSS) i uwielbiam je. Na tyle ile skaczę teraz jest idealne, małe bloczki, nie krępują ruchów, po płaskim też się da jeździć. Ba w ujeżdżeniowych P'tkach miałam w nim ponad 60% i naprwdę uwielbiam to siodło. W żadnym tańszym Prestigu tak dobrze mi się nie jeździło. Ale korci mnie, żeby spróbować któreś z droższych modeli. Trzeba jeszcze mieć na to kasę. 🙄
arivle fajne okazje mozna upolować na niemieckim ebayu 😉 Cena mniej wiecej o połowe mniejsza niż nowe w sklepie. A ze z łękiem się możńa bawić to żaden problem 😉
Ja mam moją Maredith (niecałe 2 lata miała jak ją kupiłam) nabyłam za całe 3900zł 😉
xxAgaxx, problem jest taki, że ja potrzebuje baaaaaaardzo szerokie to siodło- 36, a takich prawie nigdzie nie ma. no i kupowanie bez przymarki nie wchodzi nawet w gre, bo ruda ma specyficzne plecki i nie wszystko jej pasuje. Z presigów jakie testowałam nalepiej jej się chodziło w greenie, ale bardzo możliwe, że jej się pozmieniało od tamtego czasu 🤔wirek:
arivle ale można wziąć z polskiego sklepu na testy i potem szukać danego modelu. Ściągasz w rozstawie łku jaki się trafi i potem do poszerzenia. I tak np. mi Moja meredith'ka wyszła łącznie za 4500tyś. Nowe kosztowałoby mnie 8900 😵 😵
A tak się teraz zastanawiam, czy nie należy mi się jeszcze darmowe poszeżenie w ihaha. Szczerze mówiąc, nie pamiętam jak to wszystko wyglądało, może ktoś wie, jak to u nich wygląda? Czy skoro kupowałam siodlo szersze niż standard, to ndal mi się należy?
Poduchy można jeszcze łatwo skorygować podkładką. Choć w większości siodła na ebayu widziałam ze standardowymi poduszkami. Ja nikomu nie każe tak robić. Ale ja na siodło bym nie wydała 9 tyś.
xxagaxx - bo to jest niezły pomysł 🙂 tylko trzeba znać swojego konia i wiedzieć co mu pasuje, a także co naprawdę można zrobić. Bo potem kupimy właśnie siodło, i się okaże, że tak na serio, to tanio było bardzo, tylko nic z nim robić się nie da 🙂.
Jak kogoś stać to wiesz 😉 Ja mówię o przeciętnym właścicielu konia 😀 Bo takich nas najwięcej.
epk no oczywiście 😉 Choć ja uważam ze z Prestigem można dużo zdziałać. Choć u mnie np. poduszek się nie dopcha wiec jeżdzę z podkładką żelową zeby tył podnieść.