Forum konie »

Prestige

figaro2046, no na pewno któryś rok z 9 na końcu.
Wstaw zdjęcie, ciekawa jestem jak wygląda sugerowany rocznik `89 Prestige 😉
Planuje zakup siodła Prestige model raczej Venezia lub GP  👀
Mam małe pytanie co do Venezii.. czemu jak oglądałam na niektórych zdjęciach miała np 2 klocki przedni i tylni a niektóre modele wyglądały tak jakby inaczej i miały np. jeden klocek... I chyba różnią się cenowo też.. ?

Chyba że macie jakieś inne modele do polecenia - wszechstronne ? - na tereny, coś tam żeby poskakać..  👀

I jeszcze jedno pytanie ale to już z ciekawości :P Są modele które mają klocki na rzepy..Zawsze myślałam o takich siodłach że to tandeta - w końcu to rzep, po czasie może odpadać, zmechacić się i ogólnie już tak dobrze nie trzymać.. a jak z Prestige'm ?
Venezia jest produkowana w dwóch profilach -ujeżdżeniowym ,i skokowym .  Ot i cała tajemnica  w różnicy wyglądu  😉.
venezia to siodło wszechstronne i występuje w dwóch wersjach:

wszechstronnej o profilu skokowym ma 2 klocki- przedni i tylny

wszechstronnym o profilu ujeżdżeniowym ma jeden klocek- tylko przedni
Są modele które mają klocki na rzepy... a jak z Prestige'm ?

Żaden spotkany mi model siodła nie miał klocków na rzep 😉
chudapigi - no właśnie, zapomniałam dodać że wszechstronne  😁
nie wiem jak w skokówkach, ale w Prestige Academy są klocki na rzepy - świetne rozwiązanie, nic się nie dzieje - ogólnie polecam - jeździłam w pożyczonym siodle i w 2 minuty przerobiłam siodło "pod siebie"
jeszcze w Prestige Joy Jumper ma klocki na rzepy, zdaje się 🙂
i Prestige Eventing
venezia to siodło wszechstronne i występuje w dwóch wersjach:

wszechstronnym o profilu ujeżdzeniowym ma jeden klocek- tylko przedni

Nie  zgodze sie z stwierdzeniem ze Vezezia VSD jest siodłem typowo ujeżdzeniowym. Poniżej zamieszczam zdjecie mojej VSD z dziś na koniu i napewno nie jest to siodło typowo ujeżdzeniowe.  Tak jak w swoim opisie- jest to siodło wszechstronne -idealne do pracy płaskiej, jazdy w terenie i skoków do 110cm wg,. mnie przynajmniej .

acdc Venezja vss to Veznezja wszechstronna o profilu skokowym, jest jeszcze Venezja VSD- czyli wszechstronna o profilu ujeżdżeniowym. Nikt nie pisał, że Venezja VSS jest siodłem typowo ujeżdżeniowym, nie wiem skąd ci się to wzięło...  😉
acdc Venezja vss to Veznezja wszechstronna o profilu skokowym, jest jeszcze Venezja VSD- czyli wszechstronna o profilu ujeżdżeniowym. Nikt nie pisał, że Venezja VSS jest siodłem typowo ujeżdżeniowym, nie wiem skąd ci się to wzięło...  😉

Pochrzaniło mi się  😵

chodziło mi o Venezie VSD - taką mam

Sorki  :kwiatek:
asds nic się nie stało, poprostu się trochę zdziwiłam 😉
Mam zamiar kupić siodło, chcę dobrze trzymajace kolano w skoku tak do 110 /więcej odwaga nie pozwala skakać  😁/ dość głębokie i nadające się również do ujeżdżenia o osoby długonogiej. Myślicie, że venezia będzie dobra dla bardzo wymagającego tyłka?  😁
Hmm, a zobac GP - ma tylny klocek na rzep i trochę inną tybinkę - wg Prestiga jest takim bardziej wszechstronnym siodłem, pozwalającym na sensowną pracę ujeżdżeniową także.
Wygląda fajnie, ale cena powalająca  😵 myslałam raczej o modelach starszych/tańszych do 2500 tyś za używkę.
no fakt, tego trudno znaleźć używanego 🙁, ehh, ale tak ostatnio ze szystkimi siodłami - nie idzie kupić dobrej fajnej używki - jakoś mało na rynku siodeł w dobrym stanie...
No niestety :-/
Mam jeszcze takie pytanie odnośnie szerokości łeku w prestige'ach. No 34 jaki ma szerokość łęku podawany w cm? mniej więcej?
Któraś forumowiczka sprzedawała niedawno GP uzywane za chuba 2600zł?  Pam ietam ze i ujeżdzeniowego cross in'a scarlet red sprzedawała 🙂
Jeździł ktos w nowym Prestige'u Silver star? Chodzi mi o ten nowy model: http://allegro.pl/item1029811801_siodlo_skokowe_prestige_silver_star.html
Jakieś opinie?
Ja 🙂 Siodło jak siodło - dla mnie bez rewelacji, ale: siodło nie przeszkadza, pokazuje trochę ustawienie nogi, ale kompletnie nie nachalnie. Na bank nie będzie siodłem trzymającym. Miękkie siedzisko - ja jeździłam w kompletnej nówce a i tak było mi przyjemnie. Jest zupełnie inne od starego hipposa. Stanowczo lepsze 🙂
a ja mam super skokówkę prestige'a, model appallosa. Super trzyma nogę, bajecznie się w nim skacze, jest miękkie i wygodne nawet na długie tereny🙂 Kupiłam używkę całkiem niedawno, dałam 2500 zł, poza małą ryska na siedzisku wygląda jak nówka🙂
jestem naprawdę zadowolona🙂 na przyszły rok marzy mi się zakup ujeżdżeniówki prestige top dressage. Może ktoś ma i może powiedzieć czy warto? Ja właśnie lubię duże poduchy w siodłach, a ta wygląda całkiem przyzwoicie 🤣
Wygląda jak Black Star..
A w nowym modelu Archimedes ktoś jeździł? Jest strasznie tani, jakiś haczyk, czy co? 👀
http://www.ihaha.pl/product_info.php?cPath=21_41&products_id=604&osCsid=9dee25b4266c6170208a806dd5a873a6
3700 to strasznie tanio? Tyle kosztował Golden..
W sensie w porównaniu do reszty siodeł Prestige.

Według mnie taka powinna być cena..siodła prestige poszły w góre.
[[a]]http://allegro.pl/show_item.php?item=1041403821&msg=Tw%C3%B3j[[a]]+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any

Prestige, model Prestige? Istnieje taki model w ogóle? Zastanawiam się mocno nad tym siodłem.
[[a]]http://allegro.pl/show_item.php?item=1041403821&msg=Tw%C3%B3j[[a]]+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any

Prestige, model Prestige? Istnieje taki model w ogóle? Zastanawiam się mocno nad tym siodłem.

Na bank siodło Prestige model Prestige było kiedyś w Equishopie, kosztowało 5900zł. Teraz przeglądam i go nie widzę. To chyba starszy model, którego już nie produkują tak jak Rialto, Sydney etc.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się