Forum konie »

Siodło skokowe

Słuchajcie, jak długo trwa poszerzanie Prestiga o 2 rozmiary ?? Na stronie napisali, że usługa do 7 dni roboczych. A w rzeczywistości ??

ja dostałam po 5 dniach 😉
Wysyłałaś bezpośrednio do equishopu czy przez ihaha ??
Ech... u mnie to pewnie zajmie więcej czasu, bo jeszcze pewnie trzeba tybinkę całą wymienić. Wolałabym nie, bo to to miesiącami chyba trwa. :/ Oby nic więcej.
Dobrze chociaż, że terlica cała i siodło nie jest do wyautowania zupełnego.
Klami a co się stało z Twoim siodłem?  😲
Klami a co się stało z Twoim siodłem?  😲

miało wypadek 😉

Klami do Equishopu. Z ihaha ja nie mogłam się dogadać ;/
Aż tak ucierpiało ?  😲

Co do serwisowania w Equishopie, to znajoma kupiwszy od nich używane siodło Prestige, wymagające poszycia skóry w jednym miejscu, czekała na nie ponad 4 tygodnie. Oni je wysyłali gdzieś tam dalej do głównego serwisu. (Włochy?).  Ale oczywiście dostała siodło zastępcze na ten czas. Także myślę, że z ich strony było wszystko w jak najlepszym porządku.
Klami ała, to nowa Carisma?
Puma, Gillian, jak już aga napisała, miałam wypadek (wywrotka z koniem z dużym impetem na plecy na betonie). Siodło mocno ucierpiało.

Gillian, tak, ta nowa Carisma. Już nie wygląda jak nowa.

Ok, dzięki. To je wyślę do equishopu i niech je ogarną o ile potwierdzą, że terlica cała.
Masakra :/ a tobie nic się chociaż nie stało?
branka, mnie fizycznie nic. Ale nie chcę tego rozdrapywać, bo ta wywrotka przyniosła olbrzymie konsekwencje dla mnie i konia.
To dobrze. Ja latem miałam taką wywrotkę w rozmiękły torf, a do dziś mnie boli...

już kończe off top

W ogóle jak to jest, że w ihaha poszerzanie jest tyle droższe? rozumiem, że wysyłają do equishopu, ale wysyłka to kilkadziesiąt zł, a nie tyle... p. Kostrzewa niezłą kasę na tym robi 🙄
No weź pod uwagę przesyłkę w dwie strony. To ok. 70-80zł. Do tego jakieś tam koszty pakowania. Ale przede wszystkim to jest usługa, którą Ihaha kupuje od Equishopu. Nie oszukujmy się, z czegoś żyć trzeba. To są dwie różne firmy, oddzielnie działające. Tyle, że Ihaha musi zakupywać w Equi wszystko co związane z Prestigem.
a ja trochę OT,a trochę nie... 💃
w naszej stajni jest już 5 siodeł BH Contact 🙂  😅
czekamy tylko na odpowiedni,miedzy-świąteczny moment by uwiecznić chwilę,gdy wszystkie będą w tym samym momencie pracowały na 1 hali...ktoś podniesie rękawicę i nas pobije? 😜

Bogdan -  :kwiatek: ogromne dziękuję od wszystkich przeszczęśliwych użytkowników siodełek BH C,za to,że spełniasz marzenia i robisz to w ekspresowym tempie  😍 💃 😅 :kwiatek:
Ktoś bardzo dzękuję za słowa uznania dla mojej pracy. Czekam na zdjęcia  🏇
no właśnie proszę o foty tych siodeł co się chwalisz 🙂 bo przymierzam się do Bogdanowego siodła niedługo🙂
ja też czekam na zdjęcia!
maxowa przymierzaj się, przymierzaj, a ja sobie je potem od ciebie pożyczę na próbę 😀iabeł:
ja się w ostatniej chwili rozmyśliła z siodeł Bogdanowych, bo trafiłam na Prestiga, który mi i koniowi pasuje(a właściwie pasował, bo teraz trzeba go poszerzyć) - ale gdyby nie to, to jeździłabym pewnie w siodle od niego 😉

...
branka tak z ciekawości, dlaczego przestało to siodło tak szybko pasowac? koń się tak rozrósł?
ja mam skokowe courbette (dawn. lemetex) i jestem mega zadowolona, polecam bo może firma malo znana, ale siodło...rewela.
a ma ktoś z Was CWD? ja się zastanawiam albo raczej marzy mi się  2G  ale cena to łoooo panie.. :emot4:

Ja miałam okazję jeździć w jednym 😉 BAJKA. Jest tak miekkie 😀😀 I ten model akurat (nie wiem jaki) ma tak akurat dla mnie wysunięte poduchy akurat pod moje nogi 😀 Mega komfort dla tyłka 😀. Pewnie bym je nawet kupiła ale na mojego słonia nie pasuje ;/
Bogdan, podejrzewam, że dlatego, że kobyła Branki zaczęła w ogóle pracować konkretniej po dłuższej przerwie. Wtedy zazwyczaj jest największy booom w rozrastaniu się koni...
Bogdan dokładnie tak jak mówi epk, koń pracuje regularnie od września, a robił prawie nic przez 3 lata. A ze to folblutka, to szybko nabrała masy mięśniowej, w tym na grzbiecie. No i  siodło się zrobiło trochę za wąskie.
No też to podejrzewałem- tylko się cieszyc  😀 szybko nabiera mięśni.
No przyznam, że sama jestem zaskoczona jak szybko koń wrócił do niezłej dyspozycji, ale oczywiście 3 lata w plecy są widoczne...(szczególnie jeśli idzie o grzbiet właśnie, całe szczęście szybko to nadrabiamy). Choć akurat z samych skoków obecnie jestem bardzo zadowolona, jednak do tego co już kiedyś było łatwiej się wraca, niż robi to na nowo.
mam kolejne pytanie o winteca: czym różni się model pro jump 2000 od modelu 500 Close contact? bo narazie widzę ze materiałem z którego jest wykonane... czy ta 500tka wykonana w całości z tej pseudoskóry nie jest śliska?
pro jump z racji mechatego materiału na pewno jest bardziej trzymające 😉
pro jump jest teoretycznie ulepszonym modelem 500, ale nie wiem jak w rzeczywistości. Pytanie jak bardzo się różnią i czy rzeczywiście warto przepłacić na pro jumpa, jeśli nie będzie wiele różnił się od 500..
Czy ktokolwiek mia do czynienia z siodami

KIEFFER MASTER LEAGUE

albo

ALBION KONTROL

i moze cokolwiek napisac?
nie wiem czy to dobry watek ale moze wiecie jaki to rozstaw w kiefferze 3, przeliczajac na prestigowskie rozmiarowki?
Miał ktoś styczność może z siodłem Prestige Appalossa?
Prestige Appalossa to stara nazwa Prestige po prostu  😉
Zależy o jaki model pytasz?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się