Forum konie »

Siodło skokowe

jaka jest różnica w Stubbenie między dajmy na to 30 a 31? w milimetrach cz też cm
[quote author=sebas_tian link=topic=1249.msg814939#msg814939 date=1292775218]
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg814869#msg814869 date=1292773659]
sebas_tian, jak i jest koszt poszerzenia w autoryzowanym serwisie?i jaki to ma wpływ na gwarancję?
[/quote]

600 PLN/150 Euro

SS
[/quote]
a moje drugie pytanie? nie musisz podpisywać się za każdym razem pod swoimi postami...po twoim nicku widzimy,kto pisze...
tak z ciekawości,dlaczego masz akurat MOJE siodło w awatarze?

ciekawska
- nawet nie wiesz,jak dobrze Cię rozumiem....
SS
[/quote]
a moje drugie pytanie? nie musisz podpisywać się za każdym razem pod swoimi postami...po twoim nicku widzimy,kto pisze...
tak z ciekawości,dlaczego masz akurat MOJE siodło w awatarze?

ciekawska
- nawet nie wiesz,jak dobrze Cię rozumiem....

[/quote]

Zmiana okucia łęku spowodowana potrzebą posiadania szerszego:
gwarancja na ten element idzie od początku,
gwarancja na resztę - bez zmian

Cieszę się że intryguje Ciebie mój avatar - powiedzmy, że z sympatii do Ciebie,

Ciekawska - temat omówiony i ustawiony - nie wszystko musi być publiczne.
Klienci Equipe są akurat w  dobrej sytuacji gdyż na czas usługi serwisowej otrzymują siodło zastępcze.

Jeśli o czymś zapomniałem to proszę o przypominajkę bo mam tu chaos domowy.

sebas_tian, miło mi...ale tylko z powodu sympatii.

mam jeszcze jedno pytanie,skoro jesteś dostępny - ile kosztują mniej więcej te kolorowe strzemiona equipa?
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg815106#msg815106 date=1292779695]
sebas_tian, miło mi...ale tylko z powodu sympatii.

mam jeszcze jedno pytanie,skoro jesteś dostępny - ile kosztują mniej więcej te kolorowe strzemiona equipa?
[/quote]

Sugerowana cena detaliczna tych strzmion 649 - dla forumowiczów 569
http://www.selleriaequipe.it/dettaglio.php?prodotto=127
ale złotych czy euro? 🤣
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg815124#msg815124 date=1292780267]
ale złotych czy euro? 🤣
[/quote]

PLN  🙂
i tak drogo...

kiedy robisz objazd po pomorzu?

aaa,i w jak wzrośnie sugerowana cena detaliczna w związku z karbonowymi łękami?jak karbon wypadł w testach?
ma ktoś zdjęcie siodła daw mag grand prix, ale chodzi mi o takie które pokazuje wszystko pod tybinką (klocki, przystuły itp)
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg815136#msg815136 date=1292780713]
i tak drogo...

kiedy robisz objazd po pomorzu?

aaa,i w jak wzrośnie sugerowana cena detaliczna w związku z karbonowymi łękami?jak karbon wypadł w testach?
[/quote]

Cały tydzień będę na północy - z uwagi na pogodę w grudniu przemieszczam się tylko jeśli muszę,

Carbon to cały nowy projekt i nowa linia siodeł. Jedyny w tym momencie gotowy model kosztuje 2800 Euro.

Co oznacza nr D 556312 XW w siodle stubben?  :kwiatek:
a ja będę sprzedawać swojego Achata s i jednak wracam do close contact, na których mi akurat lepiej się jeździło... tylko to było takie mięciutkie ... no i problem teraz na jakie zmiana 🙂
Może jednak pomyśl o Bogdanowym 🙂
też to biorę pd uwagę 🙂 jakieś takie właśnie fajne ale 16,5 dla mnie, bo 17 za duża też  😉
czy ktoś może mi napisać swoje opinie dot. siodła Pessoa amo i Prestige elastic?
porównać?
ja zawsze stubbenowa byłam, a czas na zmiany..
ja porownania do Pessoa nie mam ale mam elastica i kocham to siodło miłościa wielką (mam model z wiekszymi klockami kolanowymi).
Jest mega wygodne, nie jest specjalnie trzymające, bardzo dobrze sie w nim skacze. Zaznaczam tez że ja jestem krótkonożna i w mało jakim siodle dobrze mi sie jeździ 😉
Też mam Elastica. Do codziennej jazdy, skoków tak do P klasy jest fajne, dobrze trzyma, wygodne siedzisko.
Przy wyższych skokach już trochę wymieka, nie ma się tej swobody jaka jest wtedy potrzebna, dlatego bede wkrótce wymieniac na Meredith lub coś podobnego 😉
W Elasticu nie jeździłam,ale mam Pessoa Amo. Lubię to siodło,ale jest to naleśnik,który absolutnie nigdzie nie trzyma,więc jak szukasz czegoś trzymającego to zdecydowanie nie pessoa.
szukam NIE ortopedii
Tylko wiesz ortopedia a siodło lekko pomagające to różnica🙂 Pessoa wg mnie nie pomaga wcale-ma z przodu malusieńki klocek,z tyłu nic,płaskie siedzisko..ale i tak je lubię😉
właśnie takie lubię
No to w takim razie radzę spróbować🙂
Ja miałam długi czas Pessoa Amo. Jeździlam w nim chyba 1,5 roku. Kocham to siodło strasznie. I mimo ze skoczkiem nie jestem to dałam rade złapać sie na pare jazd skokowych w nim. I to siodło jak dla mnie, jest tak genialnie zrobione ze ani klocki, ani poduszki nie sa do niczego potrzebne. Skakało mi się w nim najlepiej ze wszystkich siodeł. A jeździlam w Kentaurze Olipicu, Prestige'u versailes D, Silver Star , no i w Hubercie który skokówką nie jest. Osobiscie KenTaur i Pessoa to moje dwa typy jesli miałabym kiedykolwiek skakać.
A samo Pessoa polecam , i chociaz tak jak pisze D+A jest to siodło naleśnik, to daje komfort jazdy i jest warte swojej ceny. Nigdy wczesniej ani później zadna skokówka nie dawała mi tyle swobody i radochy z jazdy.
Prestige elastic jest DOŚĆ mocno trzymające, na pewno nie jest to typowy CC. Zarówno wersja zaklockowana jak i ta z mniejszymi klockami to siodła mocno narzucające pozycję  😉

Jest mega wygodne, nie jest specjalnie trzymające, bardzo dobrze sie w nim skacze.

wg mnie trzyma na pewno mocniej niz daw-mag gp, i skakało mi się w nim kiepsko, ale za to Zairka nie mogła się odnaleźć w moim więc co tyłek to zdanie 😉
Ja Elastica bardzo lubię, nie czuję się w nim zakleszczona, skakałam też w nim parę razy i było git.
dla mnie elastic był lepszy na płaskie zabawy, ale i tak ogólnie "jestem na nie".
Mi też Elastic nie pasował jak próbowałam, czułam się w nim zakleszczona. Co prawda skoczyłam w nim tylko kilka pierdółek, ale wystarczyło by poczuć się mocno usadzana. Po płaskim też nie siedziało mi się dobrze.

a możecie mi powiedzieć jaki nr w siodałach pessoa ma łęk standardowy żeby mieć jakieś odniesienie? mój ma łęk 32 w euroridingu achacie,w prestigu także miał 32 a jaki to w takim razie będzie w siodłach Pessoa
o to to - o to chciałam właśnie zapytać - jaka jest numeracja łęków w pessoa?

bo mi w sumie sprzedająca amo nie potrafi powiedzieć póki co...
Słuchajcie, jak długo trwa poszerzanie Prestiga o 2 rozmiary ?? Na stronie napisali, że usługa do 7 dni roboczych. A w rzeczywistości ??
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się