Forum konie »

Siodło skokowe

[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg810635#msg810635 date=1292495086]
Magdzior, prawdopodobnie to:
http://www.selleriaequipe.it/dettaglio.php?prodotto=36

ma własnie w miejscu o którym piszesz napis JUmping,to najtańsza linia equipa.

tu masz je u Sebastiana,oczywiście na zamówienie...więc pewnie z pół roku przy sprzyjających wiatrach:
http://x-horse.com/towar-5695-equipe__siodlo_skokowe_emporio_jumping.html
[/quote]

Witam,
Equipe Emporio Jumping -  w 10 dni u klienta,
Każde siodło Equipe robione na miarę w obecnym czasie 4-6 tygodni,

Pozdrawiam
Sebastian

Może mi się przyfarciło, takie dziecko szczęścia czy coś  😁

Co nie zmienia faktu, że z zakupu jestem zadowolona i współpracy również.

Chyba zagram w totka  😎

Witam,

[ciach] przyfarciło się Pani strasznie podonie jak innym  osobom, które dostaną lub dostały swoje nowe siodła Equipe w grudniu.

Dziękuję, że Pani zamieściła tą opinię.

A wszystkich Państwa serdecznie pozdrawiam.

SS

prosze na forum używać nicków użytkowników
oraz zapoznać się z regulaminem i nie pisac posta pod postem.
sebas_tian, po pierwsze edytuj swoje posty, po drugie cieszę się,że poprawiła się szybkość obsługi klienta...po trzecie,w takim razie gdzie zaginął mój popręg,skoro wszystkie dostawy grudniowe zostały zrealizowane?

również serdecznie Cię pozdrawiam.
Nauczę się regulaminu i jeszcze coś wam tutaj napiszę.
sebas_tian, nie trzeba się uczyć,wystarczy się zapoznać 😉

jakieś nowości na rynku siodeł,że chcesz nam coś napisać?
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg813219#msg813219 date=1292667039]
sebas_tian, po pierwsze edytuj swoje posty, po drugie cieszę się,że poprawiła się szybkość obsługi klienta...po trzecie,w takim razie gdzie zaginął mój popręg,skoro wszystkie dostawy grudniowe zostały zrealizowane?

również serdecznie Cię pozdrawiam.
[/quote]

Tak jak piszę dostali albo dostaną - mamy 18 grudnia. Po naszej ostatniej rozmowie postanowiłem sobie tutaj poszperać...
SS
jak się mają łęki prestige do łęków stubbena?
odpowiadają sobie numeracją?
na pewno nie... nie pamiętam dokładnie przełożenia, ale różnica jest na pewno
jak się mają łęki prestige do łęków stubbena?
odpowiadają sobie numeracją?

Zupełnie nie odpowiadają:
Najszerszy Prestige 37 najszerszy Stubben 32.

To jeszcze trochę potrwa ale jestem w trakcie przygotowywania tabeli rozmiarów łęków dla 10 podstawowych marek.
Proszę się go nie spodziewać przed marcem

Najprostsza metoda - proszę zmierzyć konia.
SS

[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg813225#msg813225 date=1292667376]
sebas_tian, nie trzeba się uczyć,wystarczy się zapoznać 😉

jakieś nowości na rynku siodeł,że chcesz nam coś napisać?
[/quote]

Nauczę się metodą prób i błędów - dwie zasady już znam a do tego pójdę za twoją radą i w wolnej chwili się z nim zapoznam choć nie wiem czy od razu wszystko zapamiętam.

Jest parę ciekawostek na rynku: nowe siodła, nowe materiały.
Np.:
Bezsprzecznie jedna z najdynamiczniej rozwijających się marek siodeł przygotowała siodło z terlicą carbonową - będę miał ten tester na koniec stycznia,
Nowe ciekawe siodła zostaną pokazane szerszej publiczności w lutym (nie tylko Equipe ale Passier szykuje ciekawe nowości)

prosze drugi raz. za trzecim razem będzie bez prośby, ale z ostrzeżeniem. korzystaj z funkcji "zmień" i nie pisz posta pod postem 🤦
sebas_tian, po naszej ostatniej rozmowie myślałam,że będziemy z wszystkim na czysto...poza tym,myślałam,że jesteś profesjonalistą i umiesz rozgraniczyć swoje sprawy służbowe od prywatnych...jak widać - w obu płaszczyznach myliłam się,na szczęście to nie jest ani miejsce ani temat na takie rozmowy.

skoro jednak już tu szperasz - proszę odpowiedz jak łęk M equipa ma się do rozmiarówki prestiga?i o ile rozmiarów można powiększyć taki łęk?o 2 czy więcej rozmiarów?bo jak słusznie zauważyłeś,schudłam od czasu mierzenia testówki single flapa i mogę spokojnie jeździć w 17" siodle, to z kolei przez ten czas mój koń się rozrósł i skoro nie mogę sprzedać tego unikatu w Polsce,mimo,że nie pasuje na mojego konia,to może chociaż je dopasuję?
[quote author=sebas_tian link=topic=1249.msg813258#msg813258 date=1292668443]
To jeszcze trochę potrwa ale jestem w trakcie przygotowywania tabeli rozmiarów łęków dla 10 podstawowych marek.
Proszę się go nie spodziewać przed marcem
[/quote]

świetny pomysł!  :kwiatek:
Tia, to mnie właśnie zawsze zastanawia Ktoś - jaki sens ma sprzedaż siodeł, które przychodzą zrobione pod wymiar konia tyle, że wymiar brany kilka miesięcy temu. Przecież najczęściej to zupełnie inny koń 😉
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg813261#msg813261 date=1292668573]
sebas_tian, po naszej ostatniej rozmowie myślałam,że będziemy z wszystkim na czysto...poza tym,myślałam,że jesteś profesjonalistą i umiesz rozgraniczyć swoje sprawy służbowe od prywatnych...jak widać - w obu płaszczyznach myliłam się,na szczęście to nie jest ani miejsce ani temat na takie rozmowy.

skoro jednak już tu szperasz - proszę odpowiedz jak łęk M equipa ma się do rozmiarówki prestiga?i o ile rozmiarów można powiększyć taki łęk?o 2 czy więcej rozmiarów?bo jak słusznie zauważyłeś,schudłam od czasu mierzenia testówki single flapa i mogę spokojnie jeździć w 17" siodle, to z kolei przez ten czas mój koń się rozrósł i skoro nie mogę sprzedać tego unikatu w Polsce,mimo,że nie pasuje na mojego konia,to może chociaż je dopasuję?
[/quote]

Oj wiem, że lubisz mieć ostatnie słowo - i to nie ja zacząłem.

Siodła Equipe mogą być w pełni dopasowywane. Dotyczy to zarówno zmiany rozstawu łęku jak i zmiany geometrii poduszek/paneli.

Szczegóły PW/Mail/Telefon.

SS
jasne...myślę,że sporo osób ma na forum siodło equipa i jest zainteresowane zakupem - da się powiększyć o więcej niż 2 rozmiary?

i jak się ma M equipe do łęku prestiga?
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg813278#msg813278 date=1292669590]
jasne...myślę,że sporo osób ma na forum siodło equipa i jest zainteresowane zakupem - da się powiększyć o więcej niż 2 rozmiary?

i jak się ma M equipe do łęku prestiga?
[/quote]

Rozmiar siodeł Equipe może być zmieniany (+)(-) 3 cm od standardu ze skokiem co 0,5 cm. Nie ma przeszkód technicznych aby zrobić z siodła M siodło +3 pod warunkiem, że zrobi to autoryzowany serwis. Taki zabieg wiąże się również ze zmianą w osadzeniu poduszek.

Dodatkowo przestrzegam przed nieautoryzowanymi próbami poszerzenia łęku przez rozciągnięcie. Metalowe okucie łęku siodeł Equipe jest tak zrobione że pęknie a się nie rozciągnie.

Jeśli chodzi o szerokość łęku Prestige/Equipe to standardowy łęk M Equipe czyli o rozstawie 22 cm odpowiada łkowi 33-34 w siodłach Prestige.
oj chyba stubben m awięcej niż 32, moja miała 31, a jest raczej przeciętna, na pewno nie z tych szerokich kłębów
wynalazłam fajnego prestige 33 i myślę ile to będzie...?
Koło 29/30. 33 w Prestige to nie jest szerokie siodło.
chciałabym poznać wasze opinie na temat siodeł skokowych winteca: 2000 Pro jump i 500 Close contact. mój koń co dwa trzy miesiące zmienia rozstaw łęku więc ten system to chyba dla mnie jedyne wyjście. Jak z jazdą w takich siodłach? da się w tym skakać, są w równowadze, czy są dobrze wyprofilowane? Jak na razie siedziałam we wszechstronnym wintecu i to była masakra...
Ja również chętnie się dowiem coś o Wintecu 500 CC, na wiosnę będę kupować (uważam, że u młodziaka system wymiany łęków to najrozsądniejsze wyjście). Zastanawiałam się nad ww Winteciem i nad DM Millenium, wygrał Wintec własnie przez wymianę łęków.

W ogóle są gdzieś Winteci [500 CC 😉] od ręki na pomorzu??
Ciężko dowiedzieć się czegokolwiek o 500, ni widu ni słychu o nim  🙄
Bay, z tego co pamiętam to na okser.pl jest i na ihaha można zamówić na życzenie, bynajmniej tak mi kiedyś powiedziano, a co do sklepów 'realnych' nie mam pojęcia.
Wiem, na ihaha i pasikoniku jest najtaniej.
No własnie nic nie ma!  😤 A jednak ten system wymiany łęków kusi.
sebas_tian,  a ja mam takie pytanie ( z czystej ciekawości )  czy jeśli poszerzyłabym  siodło w nieautoryzowanym serwisie- ze skutkiem bardzo dobrym, to czy nadal obowiązuje gwarancja np. na skórę i na terlicę?
Jak się nie dopatrzą  😁
sebas_tian,  a ja mam takie pytanie ( z czystej ciekawości )  czy jeśli poszerzyłabym  siodło w nieautoryzowanym serwisie- ze skutkiem bardzo dobrym, to czy nadal obowiązuje gwarancja np. na skórę i na terlicę?

Coś na kształt tego co pisze dramka  🙂
Z gwarancją na skórę nie będzie problemu ale jak coś się stanie z terlicą i wyląduje we Włoszech, tam otworzą i zobaczą że okucie łęku nie jest oryginalne ....... Zaproponują wymianę na oryginalne i wycenią naprawę.

Gwarancja gwarancją ale najważniejsze aby nie grzebał tam ktoś kto się nie zna bo może coś poprzestawiać nie tak i doprowadzenie siodła do stanu odpowiadającego standardom może być drogi.

Dodatkowo:

Linia Platinum - ma drewnianą terlicę z pasami elastycznymi a zmiana ich napięcia ma bezpośredni wpływ na jakość (wygodę) siedziska....
sebas_tian, jak i jest koszt poszerzenia w autoryzowanym serwisie?i jaki to ma wpływ na gwarancję?
w moim Equipie, ktore wlasnie konczy dwa lata, odpadly juz trzy "guziki" o te:

ciekawe, co mi jeszcze odpadnie  🙄
ciekawska, a skóra na górnej części przedniego łęku nie przeciera Ci się?
nie, ale na tylnym jest, jakby to powiedziec, wyplowiala? nie wiem czy od slonca, czy od czego, jak mocno wyszoruje to ok, ale i tak potem jest taki jakby szary "nalot".
nooo...reklamujesz swoje siodło?czy już po ptokach?
wlasnie sie zastanawiam. chyba dam spokoj, bo jak mam czekac miesiacami na zwrot, to mi sie odechciewa  😉
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg814869#msg814869 date=1292773659]
sebas_tian, jak i jest koszt poszerzenia w autoryzowanym serwisie?i jaki to ma wpływ na gwarancję?
[/quote]

600 PLN/150 Euro

SS
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się