GP na pewno może mieć różnej głębokości siedzisko. Pierwotnie było tylko płaskie. Teraz jest wybór między płaskim/profesjonalnym, a głębszym - takim bardziej dla każdego 😉. W sklepach z reguły są te głębsze.
nie wiem czy nadal jest, ale jakiś tydzień temu jeszcze była, Ktoś oferowała w ogłoszeniach swoje siodło...w sumie powinienem wiedzieć, ale Ona tak szybko dokonuje transakcji, że nie nadążam. 😉
Smarcik, ja mam dość mocno wykłębionego konia i jeżdże właśnie w Euroriding Achat S (ale moje siodło miało małą poprawkę zrobioną przez dobrego siodlarza, na początku było za niskie w kłębie) 🙂
Miał ktoś doświadczenie z Daw Magowym siodełkiem Vicky? Jeździła w GP 17,5 i wiem że potrzebuje 16 lub 16,5 na mój niedorozwinięty odwłok :/ GP w takim rozmiarze nie występuje, dlatego szukam opinii o tej mniejszej młodzieżówce. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
hate me!, w tym w którym miałam okazję jeździć rozłaził się łęk. Robił się płaski jak naleśnik po kilku jazdach. dwa razy było oddawane do reklamacji. teraz jest ok. wygodne mięciutkie, naprawdę fajne siodełko
Proszę o opinie o siodle Kentaur Olympic i Daw-Mag Mirage. Będę bardzo wdzięczna :kwiatek:
Jeździłam w Kentaurze olimpicu i powiem szczerze ze było mi w nim super wygodnie. tylko dlatego ze nie miałan pieniedzy na nowe , kupiłam Silver Stara Prestiga. Ale jest fajne dla poczatkujacych w skokach, nie jest strasznie trzymajace i nie jest glebokie. Dla mnie to było jedno z najwygodniejszych siodeł w jakich jeździłam.
To ja się pochwalę moim siodełkiem 😉.Posiadam od kilku miesięcy skokówkę ,a mianowicie Henri de rivel - Fletcher . Jest wręcz cudowne ! Siedzisko strasznie mięciutkie ! Poduszki kolanowe także super miękkie ! Klocki takie średniej wielkości,ale za to jak trzymają 😁 Trzymają jednak nie krępują ruchów. Jest skokowe ,ale gdy pracuję z kucorem ujeżdżeniowo też daje rady 😉. Naprawdę..siodło polecam w 100% ! Nie oddam go już do końca życia ;D ! I zapomniałam napisać że jest ono "damskie" ponieważ siedzisko jest dosyć szerokie 🙂. A i Jeżdżę w nim na moich obu koniach (jest spora różnica,jeden to kucyk C (135cm) ,a drugi to ogromny ślązak(180cm) xD) I normalnie przekładam z konia na konia,tylko popręg zmieniam i pasuje idealnie. Nie "wygina" się pod jednego konia. Po jeździe wraca ono do swojego kształtu i jest gotowe dopasować się do innego grzbietu 😉. Gorąco polecam ! Pozdrawiam.
Nie "wygina" się pod jednego konia. Po jeździe wraca ono do swojego kształtu i jest gotowe dopasować się do innego grzbietu 😉. Gorąco polecam ! Pozdrawiam.