Forum konie »

Siodło skokowe

GP na pewno może mieć różnej głębokości siedzisko. Pierwotnie było tylko płaskie. Teraz jest wybór między płaskim/profesjonalnym, a głębszym - takim bardziej dla każdego  😉. W sklepach z reguły są te głębsze.
ja tez mam DW Grand Prix. ciemnobrazowe. do weekendu postaram sie o fotki🙂 aktualnie szukam do niego pasujacych puslisk 🙄
Czy jest możliwość kupienia gdziekolwiek Equipa do 5 tys?  👀
nie wiem czy nadal jest, ale jakiś tydzień temu jeszcze była, Ktoś oferowała w ogłoszeniach swoje siodło...w sumie powinienem wiedzieć, ale Ona tak szybko dokonuje transakcji, że nie nadążam. 😉
czy ktoś może posiada siodło Euroriding Achat S? chodzi mi o to, czy nadaje się na mocno wykłębione konie  😉
właśnie dostałam nowiutkiego GP i jestem w nim zakochana  💘
ale dokładniejszy test przejdzie jutro na jeździe  😎
Proszę o opinie o siodle Kentaur Olympic i Daw-Mag Mirage.
Będę bardzo wdzięczna :kwiatek:
Smarcik, ja mam dość mocno wykłębionego konia i jeżdże właśnie w Euroriding Achat S (ale moje siodło miało małą poprawkę zrobioną przez dobrego siodlarza, na początku było za niskie w kłębie) 🙂
mam nadzieje,że Bogdanowa mnie nie zabije 👀 ...zobacie nowe dzieło naszego forumowego Bogdana  💃 😅
Świetne siodełko!
Chyba jak będę poszukiwać skokówki to zgłoszę się do niej  😜 😜 😍
Jaciekrence! To jest to wrotkowe?
halo, wrotkowe jest bodajże stronę wcześniej,....to kolejne dzieło 🙂

wrotkowe robi furorę u nas w stajni,każdy chce spróbowac,a jak spróbuje,to nie chce oddać...jeszcze nie widziałam takiej zbiorowej "histerii" 😉
Miał ktoś doświadczenie z Daw Magowym siodełkiem Vicky?
Jeździła w GP 17,5 i wiem że potrzebuje 16 lub 16,5 na mój niedorozwinięty odwłok :/
GP w takim rozmiarze nie występuje, dlatego szukam opinii o tej mniejszej młodzieżówce.  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
hate me!, w tym w którym miałam okazję jeździć rozłaził się łęk. Robił się płaski jak naleśnik po kilku jazdach. dwa razy było oddawane do reklamacji. teraz jest ok. wygodne mięciutkie, naprawdę fajne siodełko
a ja kocham moje GP, w którym się topie  💘
Edit:
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie.
Zamówiłam dziś właśnie Prestige'a Meredith i już nie mogę się doczekać aż przyjdzie  🏇

A czy ma ktoś może doświadczenia z siodłem Daw-Mag, model Oskar?
Miał ktoś może do czynienia z siodłem skokowym Norton ?  😉
Gosic będziesz na pewno z Meredith zadowolona  😎
Puma - przyszło 🙂 Pokochałam już na zawsze  😍
Ktoś ma porownanie siodeł Prestige Elastic Profesional i Daw Mag GP?
Zairka jeździłam w oby dwóch
Bardzo podobne siodła, dobrze mi sie jeździło,
ale ja jednak wole Prestige Elastic
Elastic na pewno ma większe klocki niż GP. Ale nie umiałabym powiedzieć które lepsze 😉
Proszę o opinie o siodle Kentaur Olympic i Daw-Mag Mirage.
Będę bardzo wdzięczna :kwiatek:

Jeździłam w Kentaurze olimpicu i powiem szczerze ze było mi w nim super wygodnie. tylko dlatego ze nie miałan pieniedzy na nowe , kupiłam Silver Stara Prestiga. Ale jest fajne dla poczatkujacych w skokach, nie jest strasznie trzymajace i nie jest glebokie. Dla mnie to było jedno z najwygodniejszych siodeł w jakich jeździłam.
ja mam pytanko. Czy ktoś może miał do czynienia z takim siodłem ? Jestem  na kupnie siodła skokowego dla córki,może ktoś by mi doradził ewentualnie jakie bym mogła kupić. http://re-volta.pl/forum/index.php?action=post;topic=1249.960;num_replies=983
wiola - zly link podalas 😉
To ja się pochwalę moim siodełkiem 😉.Posiadam od kilku miesięcy skokówkę ,a mianowicie Henri de rivel - Fletcher . Jest wręcz cudowne ! Siedzisko strasznie mięciutkie ! Poduszki kolanowe także super miękkie ! Klocki takie średniej wielkości,ale za to jak trzymają  😁 Trzymają jednak nie krępują ruchów. Jest skokowe ,ale gdy pracuję z kucorem ujeżdżeniowo też daje rady 😉. Naprawdę..siodło polecam w 100% ! Nie oddam go już do końca życia ;D ! I zapomniałam napisać że jest ono "damskie" ponieważ siedzisko jest dosyć szerokie 🙂. A i Jeżdżę w nim na moich obu koniach (jest spora różnica,jeden to kucyk C (135cm) ,a drugi to ogromny ślązak(180cm) xD) I normalnie przekładam z konia na konia,tylko popręg zmieniam i pasuje idealnie. Nie "wygina" się pod jednego konia. Po jeździe wraca ono do swojego kształtu i jest gotowe dopasować się do innego grzbietu 😉. Gorąco polecam ! Pozdrawiam.
Nie "wygina" się pod jednego konia. Po jeździe wraca ono do swojego kształtu i jest gotowe dopasować się do innego grzbietu 😉. Gorąco polecam ! Pozdrawiam.

jesu... 😲 👀
. Naprawdę..siodło polecam w 100% ! Nie oddam go już do końca życia ;D !
oddasz za rok, najdalej za dwa lata, bo HdR to tandeta
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się