Mam pytanko. Szukam "koszuli" (bluzki w sumie) konkursowej, granatowej, ale żeby w miarę możliwości, odpowiadała odcieniem kolorowi navy Pikeura. Ktoś coś?
A wyjaśniłabyś, dlaczego? Tak się zastanawiam, jaki w ogóle skład (pod względem doboru materiałów) powinny mieć bryczesy na lato. To też nie zależy trochę od splotu? Macałam ostatnio np. bryczesy bawełna+5% elastanu. Mam w domu bryczki o tym samym składzie - a w dotyku zupełnie inne (grubsze)... Albo bryczki z domieszką lycry (chyba do bawełny). Były ultra cienkie, ale... raz, że obawiałam się, że nie przetrwają z tego względu zbyt długo, a dwa - skojarzyły mi się z rajstopami. 😁 I jakoś to nie było pozytywne skojarzenie w odniesieniu do lata (szukałam bryczesów, które się nie będą tak wklejać)... A dopiero teraz pomyślałam, że przecież ciuchy do ćwiczeń też są z lycrą właśnie po to, żeby lepiej odprowadzać pot. Skończyło się na bryczesach bawełna+nylon+elastan. Bo jakoś najprzyjemniej wypadały w macaniu. 😉 Ale zupełnie nie mam pojęcia, jak się sprawdzą w użytkowaniu.
[s]Czy któraś z Was byłaby w stanie podać mi wymiary koszuli konkursowej Pikeura w rozmiarze 36? :kwiatek:[/s]
EDIT: Nieaktualne.
Za to mam inną prośbę: czy ktoś mógłby pomóc mi z doborem koszuli do tego fraka? Marzyła mi się kiedyś koszula Pikeura z pagonami, do innego fraka, ale wątpię, żeby pasowała do tego.
Dramka, niestety, tak jak mówi sei- dużo tej koszuli nie widać spod fraka, ale stety/niestety wykończenie guzików jest widoczne, a w przypadku tej koszuli z pagonami może nie ładnie wyglądać z resztą fraka.
sei, koszula piękna i dopuszczalna dla mojej kieszeni. 😍 Zdecydowanie zastanowię się nad kupnem 😀
Dramka, ja w moich poprzednich dwóch Kingslanda miałam taki problem, pranie na mokro niewiele dawało efektów, moje po jakimś czasie same się rozciągnęły, ale trochę to trwało. 😁