Forum towarzyskie »

KOTY

Ja też czasem wącham stopy moich dziewczyn, ot tak po prostu 😉 Zresztą ogólnie lubie wąchać kocie futerko i nie tylko kocie, końskie/krowie też 😡 Psiego zapachu nie znoszę.
kalaarepa, natrę jej szarym mydłem, wyszoruję, a później będę wcierać balsamy zapachowe 😁 A w nocy kot przegryzie mi grdykę, żebym nigdy więcej tego błędu nie popełniła :P
aż powąchałam 12 stópek i na szczęście nie śmierdzą😉 za to Iwowi trosze z pyska jedzie i Czarnej też troszeczkę, ale kupiłam pastę do zębów dla nich myślisz że mnie zamordują w nocy za to?:P
Dworcika, mojej jednej od zawsze stópki mają taki cień zapachu skarpetkowego 😉. I nie dziwię się twojemu mężowi - nie widzę w tym nic nieładnego. A raczej nie czuję 😉
kalaarepa, bo ja wiem... Miłka daje sobie do dzioba wkładać wszystko, więc są szanse, że przeżyjesz 🙂
epk, no wiesz... to lekki swądek, do przeżycia, mogłam się sztachnąć wielokrotnie. Ale jakby ten zapach zrobił się ostrzejszy, to sama nie wiem... 😁 Czym by jej stopy nie zalatywały, i tak ją będę kochać 😍 A nie-mężowi (😉), to chyba przypomnę czasy, kiedy kot pachniał cukierkami owocowymi. To mi rację przyzna, że to było fajniejsze ;]
Oj futerko kocie to mój narkotyk 💘
Bischa a wąchałaś może kiedyś setera? Nie wiem jak inne ale irlandy pachną kotem!

edit: dodaję jeszcze  nowe dziecię ragdollowe- nabytek mojej siostry,  o umaszczeniu rag e 😍 Oto Baltazarek.
ile czasu Wasze koty się zaprzyjaźniały? moi znajomi już mają drugą kotkę miesiąc i nic... dalej się gonią przy spotkaniach
U mnie od niedzieli jest MCO na przechowaniu i z Glitne leją się dalej.
Kupiłam na cito Pet Remedy do gniazdka i chyba jest trochę lepiej.
Na szczęście nie ma mordu, mijają się, a jak któreś podejdzie za blisko, to drugie syczy i paca łapą. Ale bez krwi i walk
kalaarepa, do mojej starej gromady kotów doszedł dorosły kot mojej siostry. Prawie 2 lata temu. Obecnie są na etapie ignorowania się, ale chyba tylko dlatego, że mają przestrzeń - duży, dwupiętrowy dom i ogród. I chwała Sorkowi za to, że on jest kumplem wszystkiego, co żyje, bo gdyby miał charakter Chippiego, to by kłaki latały co chwilę! Chippi to synuś-jedynak (który teraz musi godzić się z obecnością ludzkiego synusia 😉 ) i inny kot to nie do pomyślenia :P
kurde to ja mam jakieś dziwne koty (prócz Ryśka) moje już po kilku dniach sie zaprzyjaźniły, a Czarna to już w ogóle odrazu się z nimi skumplowała. Dlatego też się zastanawiałam czy coś z tego będzie bo miesiąc mija a one nawet w jednym pokoju nie potrafią przebywać i jedna drugą goni, ale w takim razie powiem im żeby byli cierpliwi

joakul a to ten od tej stukniętej baby?

joakul, nie wąchałam seterzej sierści, bo nie miałam okazji u nikogo setera spotkać 😉
kalaarepa Hehe, nie 😉 O tamtym słuch przepadł. Z tej samej hodowli co moje ląfry. Siostra wzięła co prawda jeszcze koteczkę ale ta mnie w ogóle jakoś nie porywa... zobaczymy co z niej wyrośnie. A w Baltazarku jestem zakochana! Mam tylko jedno zdjęcie ale przy okazji następnych odwiedzin cyknę coś więcej.
Bischa Jak kiedyś będziesz miała okazję- wąchaj. To jedyna, jak dotąd, poznana mi psia rasa która przecudnie pachnie.
Fakt... "ciociowy sweter" też nie pachniał, jak inne psy... Nie pachniał może jak koty, ale nie był taki psi. Chyba kwestia sierści.
Yorki też inaczej pachną. Tylko, że yorkowy zapach mi się nie podoba, a koci tak. NAWET jak mojemu stopy śmierdzą skarpetami 😁
joakul te kolory mordki to chyba tak jak u NEVów z wiekiem przychodzą? Chociaż Mila jak się urodziła to juz miała nosek czarny🙂 bardzo ładny. Radgolle i Nevy są najładniejsze wg mnie no i Egipskie Mauy, dachowce i brytyjczyki;p hehe i koci kosmici...

Orientale to moje drugie marzenie obok Snowshoe 💘 A ten ma kapitalne uszka 💘
Dworcika, przepraszam za tego męża-nie męża
kalaarepa, co to - orient???? Pięęękny!!! Jaka to maść?
on naprawdę wygląda jak Yoda,, chyba bardziej nawet to pasuje niż do Sfinxa🙂
epk nie mam pojęcia jaka to maść Notarialna przyjdzie to nam pewnie wyjaśni😉 mnie bardziej zastanawia czemu on ma takie dziwne oczy.. ma migawkę jak gad?;p
Notarialna, wcześniej nie, czasem kulą włosową ale to jedna kotka raz na miesiąc ( tylko się myje)..mam same brudasy 🙂

Nie rozumiem czemu tak się dzieje- najczęściej samą wodą i wszystkie trzy...

Co do stóp to mojemu najmłodszemu stopy pachną skarpetkami również 🙂 reszcie nie 🙂
Ja bym się chyba bała takiego kota ^^ Jakby mnie gdzieś w nocy obudził to bym chyba myślała, że mnie kosmici obudzili ;p
kalaarepa, mój balijczyk też tak czasem ma - momenty że mu tak wychodzi a potem normalnie. Orient znajomej też.

Nesca92,  mój nawet bez tego wygląda czasem jak kosmita - też uszy takie, trójkątna głowa jasna i na tym ciemne oczy o kosmicznym kształcie 😉. Jak mi się kiedyś uda to wstawię - wygląda często jak z archiwum X 😉
OMG, jaki okropny kot. Wygląda jak owca. Bleee.
  😁

epk pokaż nam tego kota bo aż jestem ciekawa🙂
co ciekawe koty dziwnie kichają przed rzyganiem po zjedzeniu tej karmy...
Perlica, Może to być uczulenie na składnik karmy (ach ta chemia...) albo reakcja na przepełnienie żołądka. Moja też czasem miotnie fest, ale to po tym jak za szybko się nażre suchej.

kalaarepa, Si, to orient. Trochę ekstremalny typ (oczy), ale jeszcze nie tak esktremalne jak niektóre orienty z Ukrainy/ Białorusi/ Rosji czy Słowacji. Można powiedzieć, że uszy i oczy u orientów to jeden z trendów w kocim światku.

Wistrol, pamiętasz może skąd ten orient był? 😍

Ot, ktoś znowu zabłysnął....
Notarialna jak ten nie jest ekstremalny to pokaż jakiegoś ekstremalnego bo ja sobie tego nie wyobrażam🙂
kalaarepa, Mówię o tym co Wy pokazałyście. Ten z zdjęcia co ja wstawiłam to właśnie ekstremalny 😉
Acz ten siwy z foty waszej  nie wygląda mi na kota rodem z polskiej hodowli. 😉
O losie, jakie okropne. Naprawdę cieszę się, że może zwierze jest całkiem normalne, ma małe uszka i krótki pysk jak na obecne normy...
Strzyga są różne gusta🙂
kalaarepa - mnie właśnie wynaturzenia nie jarają. Zwłaszcza, że w 90% przypadków wynaturzenia wiążą się z problemami zdrowotnymi. Idę o zakład, że ten szary na górze ma problemy z oczami.
no mnie też zastanawia do czego mają mu służyć takie oczy... akurat oczy jego mi się nie podobają
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się