Forum towarzyskie »

KOTY

Konia, to Twoj pierwszy, wiec masz debiut za soba  😎  🤣  o mamo, chcialam wcisnac przycisk 'profil' i nie wiem jak to zrobilam, ale przez moment mialas 2 ignory  😡
konia44 ode mnie też kiedyś przypadkiem dostałaś więc chyba masz pecha😉

megi007 musisz bardzo kochać swojego kota 😁
Dziewczyny szukam opinii o żarciu kocim firmy Dog'n'cat, któraś stosuje? 🙂
Mam dwa 5miesięczne kocury i szukam dla nich szamy, do tej pory ze względu na problemy żołądkowe wywołane saszetkami whiskas i spółka- leciały na Caninie weterynaryjnym, ale trzymanie ich na nim dalej sprawi, że ja będę jeść suchary.
Szukam żarcia dla wrażliwców o fajnym składzie i chętnie szamanym. Ten dog'n'cat kupiłam na próbe ale nie jedzą go tak wściekle jak Canina.
a nie znam tego w ogóle... możesz pokazać jakiegoś linka ze składem??🙂
kalaarepa, no właśnie tak pomyślałam, że 'ale napisałam' i teraz szukam po necie, bo żarcie już dawno w puszce a jak na złość w sklepie w którym kupiłam nie widzę nic co się tak nazywa :/ szukam.
Mam
http://animalia.pl/produkt,7409,38,mastery-cat-kitten-starter-400g.html

Edit- fajny wygląd, tłusta jak diabli, ale jedzą bez szału. Ale na szczęście już bez sensacji żołądkowych.
a ostatnio taksówkarz mi opowiadał że jego znajomi mieli kotkę po sterylce ona sobie później latała po wsi i nagle urodziła kocięta.  🤔 ale może coś tam sobie ubarwił?? bo to chyba jednak jest niemożliwe
a co koty Tez potrafią
Burza, to nie jest za dobra karma dla kociakow.
Juz lepsza i tansza jest ta karma http://animalia.pl/produkt,7609,38,orijen-cat-adult-kitten-sucha-karma-dla-kotow-400g.html

Patrzac na etykiety zawsze trzeba patrzec jaki jest rodzaj miesa z czego i ile % (nie maczka czy produkty pochodzenia zwierzecego)
Najlepiej bez zboz oraz z jak najmniejsza iloscia weglowodanow. (ale co ja tam sie znam)

Kurcze dziewuchy, jakos bede musiala zyc z tym ignorem, no coz 😁
Sa ludzie, ktorzy nie lubia krytyki 😂
Kalaarepa, wcale bym sie nie zdziwila, ze zaszla w ciaze. Znajoma po podwiazaniu jajnikow tez zaciazyla, jakim cudem.......
Kolejna zaciazyla po spirali.....
Albo wet nieuczciwy-naciął, udał, że wysterylizował, zaszył i kasę za sterylkę zgarnął.
konia44, tzn- jakie ma być mięso, ile procent conajmniej?
Edit- poinformowano mnie, że dobry moment na kastrację to 7ms, można też wcześniej?
hmm applaws ma chyba 80%?? i to jest bardzo dużo,  z tych które analizowałam to chyba najwięcej, ale jak dla mnie trochę za droga
gdzieś czytałam że TOTW ma około 70%  bo na etykiecie nie ma podane, ale szukałam w necie i tak znalazłam
Orijen ma 70%

a whiskas ma 4% 🙂 ja od czasu do czasu kupuję Shebe ona ma ok 40%, super to nie jest ale lepsze niż 4%;p
bischa, moglo tak byc....
burza, tak jak pisalam wyzej, musisz sprawdzac sklad karm.Im wyzsza zawartosc miesa tym lepiej. Na dobrych karmach jest napisane  jakie mieso zostalo uzyte np kurczak, wolowina

Tak jak Kalaarepa pisala
-TOTW
Applaws
-acana
-orjen
-power of nature......

To sa tylko przyklady dobrych karm

Koty mozna ciac w kazdym wieku, nawet w wieku 14 tygodni
Ale im szybciej tym lepiej dla zdrowia

Dzięki za odpowiedzi  :kwiatek:

Takie mieliśmy dziś w Harrachovie towarzystwo podczas obiadu 😀 Najpierw siedział na barierce a później na bezczela rozlożył się na stole i wgapiał w talerze 😉
hah prawie jak japońska kocia restauracja... chyba ktoś kiedyś tutaj wstawiał linka do tego?? w sensie że główną atrakcją były mieszkające w restauracji koty ( nie że je jedli) dobrze że ta kicia trafiła na kociarzy bo pewnie inni by już sanepid wzywali
No właśnie! Chociaż ku  mojemu zdziwieniu połowa gości zbiegła się do stolika , zaczeli robic zdjecia a pozniej wszyscy próbowali przywołac sierścia do swojego stolika. Aż przyszedł kelner zawinął kota pod pachę i wytłumaczył mu, że krzesło to MAKSYMALNY poziom na jakim może przebywac  🤣
patrzcie na to... jakby była taka w moim mieście to bym tylko do tej chodziła;p ale w Polsce pewnie się  by nie przyjęła, bo większość by pewnie powiedziała że nie będzie jadła w towarzystwie "srających kotów" przepraszam że tak dosadnie ale pewnie by tak było, no i bałabym się że ktoś by mi zawinął któregoś albo jakiś debil ciągnął by za wąsy/ogon
[url=http://www.luxlux.pl/artykul/trend-kocie-kawiarnie-24150/galeria_16#artGallery]http://www.luxlux.pl/artykul/trend-kocie-kawiarnie-24150/galeria_16#artGallery[/url]
Znając mentalność wielu Polaków, część kotów "dostałoby nóg" 🤦
W Jastarni jest taka restauracja 🙂. Świetny wielki biały kot tam chodzi między stołami i zajmuje się głównie polowaniem na resztki (oczywiście wszyscy mu podsuwają kąski pod nos) oraz straszeniem przygodnych Jorków i Jorko-podobnych podobizn psich 😉
no właśnie zwłaszcza jakbym wpuściła tam też rasowce takiego brytyjczyka albo neve za 1,5 kafla jeden.. to pewnie jakby wyczaili to by kota nie było🙁
epk? fajnie ja bym do takiej  restauracji chodziła😉 o kurcze znow napisalam przez przypadek post pod postem.. co ja mam teraz zrobic;p bo juz raz ostrzeżenie dostałam jeszcze mnie wywalą. MOGE NAPISAĆ PRZEPRASZAM??  😀
ale dużo tam tych kotów  😲  myślałam, że w takiej koto-kawiarni mieszkają góra ze 3 sztuki  😁

w Wawie na Nowym świecie jest za to księgarnia, w której mieszka kot  😉

edit: literówka
no to macie pomysł na biznes🙂

kalaarepa- mnie to się ostatnio zdarzyło dwa razy, jak widać:P
ja bym sie bała o dobro tych kotów... chyba że ustawie te interaktywne;p;p
Burza, moje kotki, tak samo mocno rasowe jak i Twoje 😉 na Orijenie wygladaly masakrycznie - siersc zrobila sie matowa, pojawil sie lupiez i ogolnie kicha. Laski sa sklonne do uczulen.
Ostatecznie u nas stanelo na Sanabelle Sensitive Lamm - dla wrazliwcow, dobra i ekonimicznie nie puszczajaca z torbami karma. Moje jedza nadal chetnie, a juz ponad 35 kilo zjadly, wygladaja i czuj sie super. Reakcji uczuleniowych brak.
no moim też Sanabella smakowała🙂
kalaarepa, jesteśmy po sąsiedzku, to może mały biznesik? 😁
Koty, kawiarnia połączona z antykwariatem... ah! Tylko system koto-pilnujący trzeba opracować.
Koty na łańcuchach :P
szafirowa, sanabelle mam łatwo dostępną, chętnie spróbuję, bo już TOTW muszę przez net kupić, no i są same duże opakowania, ryzyk fizyk.

konia44, z tego co już wyczytałam- najlepiej bez kurczaka i bez zbóż, tak? O kastracji nie wiedziałam, w takim razie wytnę jak tylko uzbieram 🙂 ile kosztuje kastracja? miałam kocicę a to podobno różne ceny.

Jeden ten mniej wrażliwy wygląda jak milion dolarów, ale drugi jest ciut chudawy i sierść też ma gorszą.
Moje tygrysy, rudy Tytus i czarny Syriusz 🙂
Burza ten rudy to jak pączek w maśle a czarno łatkowego za dużo nie widać

Dworcika spoko, można im wszczepić chipa pod skórę a przy drzwiach bramę jak w markecie, jakby ktoś kotaa wynosił to by sie alarm włączał.. no i miałabyś misję, nauczyć koty robić do kibla, no ale w tym masz już przecież doświadczenie to Ci na pewno łatwo pójdzie  🤣 ale lewel wyżej jeszcze bo by musiały spuszczać wodę jeszcze po sobie😉
Powiedzcie mi, proszę, jeśli macie doświadczenie z alergiami i kotami... na ile ile ma znaczenie rasa kota, a na ile to osobnicze, czy uczula bardziej, czy mniej?

Spotkałam kiedyś kota, który mnie nie uczulał wcale ("testowane" przez miesiąc, więc chyba już nic by później nie wyszło). Kłaków miał masę, rasowy chyba nie był (więc drugiego takiego raczej nie znajdę 😉).

Chodzi za mną koci temat. I tak się zastanawiam, jeśli bym na przykład nie uczulała się na jednego devona - na ile można to rozszerzyć na inne koty tej samej rasy?

Chciałabym znaleźć kota, z którym mogłabym mieszkać, ale nie sposób brać zwierzaka na próbę 🙁
To nie sierść uczula, a składniki ze śliny. A że kot się każdy myje, to każdy ma alergeny na sobie.
Ale faktycznie! Są koty, które osób uczulonych nie zabijają. Niestety są to pojedyncze, rzadkie przypadki i... jak sama widzisz, nie mają nic wspólnego z rasą.
Gadanie hodowców, że ich rasa jest naj, bo nie uczula, to pic na wodę.
Moje koty nie mają podszerstka i wszyscy, którzy to słyszą mówią - ooooo! to dla alergików, bo nie uczulają...  🙄 co oczywiście prawdą nie jest i muszę tłumaczyć, że to nie sierść uczula  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się