Forum towarzyskie »

KOTY

Coco
06 listopada 2018 08:25
Przed  sterylizacji miał robione badania i było wszystko ok. Powtórzyć jeszcze raz?  :kwiatek:

efeemeryda   no fate but what we make.
06 listopada 2018 08:30
tak, bo problem jest teraz  😉
Cricetidae
07 listopada 2018 17:55
Ktoś strzyże swoje długowłose koty?
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
07 listopada 2018 18:08
My na lato ogoliliśmy brzuch i udka z tyłu naszej długowłosej kotce. Mega wygoda, żadnych kołtunów nie przynosiła z dworu 🙂 Do tej pory ma nieco krótsze te kłaki na brzuchu.
Cricetidae
07 listopada 2018 19:38
Ja muszę ogolić właściwie całego kota, bez ogona, łapek i głowy... Moja kota niewychodząca, wyczesana, bez kołtunów, ale za to coraz częściej wymiotuje kłakami, całkiem sporą ilością. I częstotliwość tych wymiotów jednak skłania mnie ku temu, żeby ją ogolić.
I tak będzie wygolone miała okienka bo chce jej zrobić echo serca i USG, więc może to i lepiej, żeby pojechać po całości już.
07 listopada 2018 20:30
Cri a jak stoisz z odklaczaniem ?  :kwiatek: (ja wiem, ze Ty wiesz 😀)
Mam dwa main coony i wystarczy dzień dwa przerwy w podawaniu odklaczacza i zaraz jest rzyganko.
Daje im te miamory w tubkach, tubka na dwa koty codziennie.

Tez myślałam o goleniu, ale to przez tony futra, które są WSZĘDZIE, na ubraniach, jedzeniu, pościeli, ręcznikach... itp...
Cricetidae
07 listopada 2018 21:47
efeemeryda, daje jej, ale ona bardziej lubi suche niż mokre a pasty nie lubi w ogóle, więc nie mam z czym jej mieszać, czasem nawet mokre potrafi zostawić bo chyba czuje ze tam coś jest. Właśnie mam zamiar przetestować coś nowego co znalazłam w lecznicy (GimCat? nie znam tego, podobno dobre) i tego miamora. Na razie wymęczyłam zakończenie jakiejś pasty Bezo-pet z Vetoquinola.

Tak naprawdę to chce to zrobić tylko dlatego, że i tak będzie znieczulona i to dość krótko, bo ma ok 1,5 roku i zrobię jej sanację zębów, bo wolę zrobić to co 2-3 lata, ale krotki zabieg. Wcześniej chce jej zrobić echo i USG po to, żeby zobaczyć czy tam w żołądku wszystko ok. I tak do tych badan będzie wygolona w kwadraciki, plus wenflon... I chce skorzystać z okazji. A może przy tym odpocznie nasz odkurzacz, odkłaczarki, nasza pościel 😀 I może wreszcie zobaczę, czy nie jest za gruba, bo na brzuchu ma tyle puchu, że wygląda jak grubasek 😀

Kupiłam jej tez dobrą karmę, niech ma skoro opieka weterynaryjna mnie kosztuje grosze 😉 karma
Maż już się przygotował, ogląda wygolone koty w internecie :P Teraz myśli o irokezie 😉

Tu Kicia ze swoim prezentam z Chin 😀

A tu łaskawie obudzona 😉
08 listopada 2018 07:39
Cri moje synusie ani gimpeta ani maltpasty nie jadły  😂
a miamora mogę wylać na suche chrupki i wszystko będzie oblizane  🤣
Perlica
08 listopada 2018 08:18
Cricetidae, a co to jest ten prezent?
Dostala UFO?  😂
08 listopada 2018 08:44
Moje diablęta uwielbiają pasty odkłaczające na szczęście, wszystkoe 4. Ale i tak najbardziej pomaga regularne wyczesywanie furminatorem, takie bez ściemy, do momentu aż kłaki nie wychodzą już. Nie dość, że na meblach mniej, kot nie rzyga, to jeszcze sierść się ładniejsza zrobiła, bardziej lśniąca i gładsza. Wydaje mi się, że przy takich puchatych kotach, to też kwestia większej ilości powietrza które dostaje się do skóry, a przy niewyczesywaniu, ta sierść jest zwyczajnie zbyt gęsta.
Cricetidae
08 listopada 2018 10:47
Wyczesujemy furminatorem dość regularnie, zresztą to ona na szczęście lubi.

Perlica, prawie 😉 dostała to i bardzo jej się podoba, druga zabawka niestety nie znalazła uznania.
08 listopada 2018 10:49
Cri
możesz dać linka do ALi ? może się skuszę 😀
Cricetidae
08 listopada 2018 10:59
efeemeryda, mąż wybierał, muszę go o to ścignąć 🙂
Perlica
08 listopada 2018 11:27
Cricetidae, cudowne !!! Ale jestem zacofana, bo nie wiem że takie coś wogóle jest.
Poszperam w necie w wolnej chwili i takie coś zamówię.
Moje Cornishe zwariują, bo bidulki teraz nie wychodzą na ogród,bo za zimno już, więc latają po mieszkaniu jak wariaty i robią salta od szyb tarasowych  😀
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
08 listopada 2018 15:06
Ale i tak najbardziej pomaga regularne wyczesywanie furminatorem, takie bez ściemy, do momentu aż kłaki nie wychodzą już.

Byłabym ostrożna. Ogryzek kocha furminator. Ma fioła na jego punkcie. I tak czesałam, czesałam, aż zobaczyłam gołą skórę.  😵
08 listopada 2018 17:45
Nasza nienawidzi 😀iabeł: warczy i buczy cały proces czesania. Jak już nie wyciąga kłaków, to już jej nie męczymy, może jakby nadal czesać, to by jeszcze coś wyszło, ale nie wydaje mi się, żebym mogła się dokopać do skóry. Może kwestia modelu? Ja mam trixie ten średniej wielkości.
tunrida   Passat
08 listopada 2018 18:36
Bo furminator nie tylko czesze ale i obcina włosy.

Gdzie można kupić to UFO? Macie linki do jakichś po9lskich sklepów?
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
08 listopada 2018 20:28
Ogryzek dostaje świra na widok furminatora. Muszę uważać, żeby nie ciachnąć wąsów, bo jest opcja "drap mnie po całości jak najdłużej".  🤣
Perlica
08 listopada 2018 21:21
Dokładnie, furminator obcina także włosy.

tunrida, dołączam się do Twojego pytania  😉

Edit: znalazłam tylko na Ebay w USA
09 listopada 2018 07:24
nie bójcie się Ali  😀 zaraz to znajdę i wkleje link  😉

edit: zabawka pierwszy z brzegu link, może udałoby się trochę taniej dorwać jak się poszuka  :kwiatek:

edit2: tańsza wersja
budyń
09 listopada 2018 07:44
Czy ktoś robił samodzielnie koci drapak, taki piętrowy?
Perlica
09 listopada 2018 07:47
efeemeryda, dzięki!!!
magda
09 listopada 2018 07:56
09 listopada 2018 08:54
cena w Pl 2,5 raza wyższa, chyba jednak poczekam aż przyjdzie z chin  😂
Cricetidae
09 listopada 2018 11:30
efeemeryda, tak,  ten drugi link to chyba właśnie cena jak nasza. Ja wolałam zamówic z Chin i poczekać bo zamawialismy też inne zabawki i były tanie bardzo i całe szczęście, bo kot druga zabawkę olał zupełnie.
A ta z linka najpierw nie działała, bo trzeba było połączyć kabelki 😀
tunrida   Passat
09 listopada 2018 13:56
To jakby ktoś zamawiał z Chin, to mógłby kupić i dla mnie? Dopłacę dodatkowo za utrudnienia.
Arwilla   Seymour zasnął 17.11.2019…
09 listopada 2018 14:11
[quote author=budyń link=topic=12.msg2822324#msg2822324 date=1541749486]
Czy ktoś robił samodzielnie koci drapak, taki piętrowy?
[/quote]

Mój mąż robił...
Ale taki nietypowy.
Drapak.
Nie mąż...
tunrida   Passat
11 listopada 2018 11:21
Bestie. ( Bolek też się zmieścił w kadrze) Nie chciały grzecznie zwisać. Gdyby odpuściły nerwy i zwisły przez chwilę na luzie, byłyby większe.  😍

DeJotka
11 listopada 2018 12:59
Fantastyczne  😍 Bura chyba dużo większa?
kolebka   Dream-maker
11 listopada 2018 13:11
tunrida  aleeee masz puchate potworki  😍

Mój kocur jest po zabiegu usunięcia gałki ocznej... Jakieś protipy co do opieki i dalszego życia z jednooczkiem ?  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się