Dziecko drogie, możesz mieć nawet 125 lat. Tu nie ma nic do rzeczy. Piszesz z błędami tak podstawowymi, że powinnaś się wstydzić. Bardzo nieudolnie wychodzi Ci jakiekolwiek tłumaczenie. Masz ogromne problemy z ojczystym językiem. Wstydź się i to bardzo! Powinnaś pisać dyktanda z dziećmi w podstawówce żeby nauczyć się podstaw. Do tego co piszesz o jeździectwie nie odniosę się dopóki nie zaczniesz pisać poprawnie.
Ja myślałam, że Wy przez tyle stron zachwycacie się Karsonem, a tutaj guzik 😁 Przeczytałam wszystko i doszłam do wniosku, że nie chce mi się zużywać klawiatury na takich ludzi. Za dużo ich ostatnio i ja naprawdę nie mam siły. Chciałam tylko powiedzieć, że Karson jako roczniak miał na sobie siodło szetlanda na kilka minut bez dopiętego popręgu- to był po prostu element zabawy i odczulania. Anaa, chyba raczej kogo?co? 😉 Ale uwaga jak najbardziej słuszna.
Natalka125xd po poziomie Twoich wypowiedzi z całą pewnością mogę stwierdzić, że nie jesteś dobrym jeźdźcem 😉. Koń będzie brał ŁEPA w dół na lonży i będzie tak robił potem zawsze? No proszę... I Ty bierzesz się za układanie młodego konia?
nie zkałdajcie, ze ja bd ukłądac swojego konia w wieku 2,5 roku poprostu poczekam a to, ze chodzi w siodle to nie znaczy, że musze go układać teraz już 🙂
Aha, czyli 2.5latek będzie chodził sobie pod siodłem niepoukładany?
Natalka125xd, a z czego zdawałaś maturę? Jaki miałaś temat na języku polskim? Chyba nie zapomniałaś tego przez rok, co?
Natalka125xd - ja bym na Twoim miejscu nie próbowała się postarzyć na siłę. Bo skoro licznych błędów ortograficznych, składniowych i logicznych (nie wspominając już o wyjątkowo intrygujących poglądach na jeździectwo) nie można zrzucić na karb młodego wieku lub/i braków w edukacji, to doprawdy pozostaje jedynie podejrzenie jakiegoś wrednego upośledzenia umysłowego 🤦
Anaa, mnie chodziło, że koń ma kogo(tak jak mieć koleżankę) ?co? łeb, a nie kto?co? po prostu pytania nie tego przypadka, choć forma taka sama. edit: I umiem odmieniać łeb przez przypadki, na polonie uczą nas takich rzeczy 😁 😉
A jeśli wy jesteś takimi koniarzami co serio kochają konie to nie wyśmiewalibyście z czegoś takiego 🤔 Bo każdy sie uczył!!! Ale powiem jedno każda stajnia inaczej uczy!!!
Natalka125xd nikt nikogo nie wyśmiewa. Próbujemy tylko delikatnie zasugerować, że prędko zrozumiesz, że wcale nie jesteś takim świetnym jeźdźcem, za jakiego się uważasz 😉.
Ciekawe, ja chodzę do stajni, albo jeżdżę samochodem - też do stajni.
Na stajnię... ale samemu czy z koniem? U nas jest dość stromy dach, nie wiem czy mój koń by dał radę.
Natalka125xd, ignorujesz moje pytania i jest mi z tego powodu tak bardzo, bardzo przykro 😕 😕 😕 Chociaż nie, czyli jednak to o maturę jest nieaktualne 😉