aszka, niesamowite, że udało się Wam znaleźć drugiego tak oryginalnie umaszczonego konia do pary 😁
galopada_, bardzo ładny zwierz 🙂
Raven, suuper wyglądacie! 😀
deborah, od razu kryzys, to absolutnie normalne, jak jajka swędzą, a energia roznosi. I pal licho o ogierów to, że się podniecą, nawołują konie czy co tam jeszcze mają w repertuarze - najgorsze jest właśnie to napięcie i usztywnienie, przy którym jeździec sobie schodzi na bardzo daleki plan. Jak się do tego doda gabaryty i siłę, to wypisz wymaluj rudy 😵 Ale nie będę na niego narzekać, wszystko mu się zmienia i po sobocie i niedzieli wczoraj przekonuję się, że jest światełko w tunelu. Na halę wchodziły i wychodziły konie, a my sobie pomykaliśmy na pomocach, w zgięciu, zakrętach, w dodatku z bardzo przyjemnym uczuciem. Jak na wiosnę uda się to wszystko zachować przy jeździe na dworze, to otwieram szampana 🙂
Z Eno w październiku ruszyliśmy temat drągów, na początku zapowiadało się na pełną katastrofę, nawet przy dwóch leżących na ziemi na płasko była albo lambada nogami 😁 albo skakanie przez wszystkie 🙄 Powolutku, powolutku i teraz daje radę z czterema drągami pod jeźdźcem. No cóż, talentu nie można mieć w każdej dyscyplinie 😂 W ogóle to się tak powoli zastanawiam, czy nie rozważyć wyeksportowanie chłopaka gdzieś w zimie w trening, najlepiej do ojczyzny 😉 Ograniczy mi się mocno opcja jego wychodzenia, bo na śliskie padoki nie będę puszczać, zostanie tylko hala. Dużo robić z takim dzieciakiem się nie da, więc może ktoś, kto ma dużo więcej doświadczenia z młodymi końmi mógłby przepracować zimę znacznie ciekawiej, niż tylko jeżdżąc w kółko? Nie chciałabym się z dzieciakiem rozstawać, ale trochę się boję nudy...
quantanamera, Fajnie by było jak by panienki chodziły w zaprzęgu ale moje Rude to nie nadaje się ona ma w d... ciąganie czegokolwiek i jak tylko zaprzęgana to szanowna dama pach na glebę i sobie leżała do tego panicznie boi się jak ktoś na bryczce podnosił się czy wymachiwał czymś. A Pikara dopiero zajeżdżana a ja nie lubię bawić się i uczyć konie do zaprzęgu więc pewnie nigdy nie będzie chodzić ale za to będą świetnie wyglądać razem jako obstawa do wesela albo do robienia bram na ślubach. Oby tylko młoda koloru nie zmieniła bo to taranta ale liczę że taka zostanie.
aszka, fajna akcja przodem, podnieta czy tak ma na codzien? cavalo, slicznosci, zapewne powstanie nowy fanklub Raven, widzialam juz Twojego super konia na fejsie 😉
deb - jestem zakochana w Twoim koniu! Po kim i kogo hodowli?
aleqsandra- super rusości ,wyglada na wielkie ile ma? i ta piękna derka! zazdroszczę
Raven - przepięknie się prezentujecie ,to z teraz ?! U nas jeszcze śniegu nie ma i oby nie było jak najdłuzej 😵
Wojenka - piękne masz zdjecia 🙁 my dla konia aparat sprzedalismy i mamy taki ,że zdjecia gorsze niż telefonem 😁
Jestem zaczarowana tym koniem ,zdecydowanie to był strzał w dziesiątkę ,a głupia zanim przyjechał zastanawiałam sie czyby nie zrezygnować bo zobaczyłam inengo konia 🤬. Jest u mnie dopiero 2 dzień a czuję jakby był przynajmniej kilka miesięcy. Życzę każdemu takiego mądrego,kumatego i dojrzałego 2,5 latka o zachowaniu przynajmniej 6 latka! Byliśmy już na spacerze ,duuużo patrzy przystanie i tylko raz się spłoszył to zatańczył w miejscu i doszedł obok ,a byłam pewna ,ze na mnie wskoczy. Pozdrawiamy wszystkie młode konie!
Rude jest stare mlode, bo ma 6 lat, ale dopiero zaczyna prace... wyglada poteznie,bo jest mocno zbudowany, ale ma ledwie 170 i jest wbrew pozorom bardzo krotki, co moglo sie czesciowo przyczynic do naszych obecnych problemow z plecami reszte naszej historii przeczytasz w historii moich postow, bo nie sadze ze wszystkim bedzie sie chcialo to jeszcze raz czytac 😉 derki nie ma co zazdroscic - jest w sklepach :p nie polecam koniom brudasom, moj akurat jest relatywnie czysty
Naprawdę udane bobo 🙂 Oby więcej takich, ona zpaisana do Z ? BTW skarogniade górą, do kompletu moje najmłodsze (dobrą byśmy miały parę do bryczki :hihi🙂
i trochę starsze młodsze, z anielską cierpliowścią do pozowania 😂
Naprawdę udane bobo 🙂 Oby więcej takich, ona zpaisana do Z ?
Tak mała jest już zarejestrowana w Zangersheide, dzisiaj wysyłam resztę dokumentów i już tylko czekam na paszport 😀 Wielki foch jest po wczorajszym czipowaniu, obrażona na maxa 😀iabeł:
Moja jednak bardziej ciemnogniada niż skarogniada, ale w bryczce by przeszło 😁 Prawdziwa piękność Ci rośnie 😍
nie bardzo wiem gdzie to dać Znalazłam przez przypadek na allegro ofertę klaczy, jest młoda, stąd ten topic http://allegro.pl/kon-i2752162967.html klaczuchy nie znam, natomiast ma w sobie coś co mnie ujęło Może ktoś szuka konia? Prosiłabym o nie podnoszenie rabanu, bo klacz orze 2 grządki 😉 czy jest wypasana na uwięzi 😉 widać, że krzywda jej się nie dzieje. Wygląda na zadbaną, oczko bystre.
A mój maluszek, może nie taki imponujący jak wasze młodziaki 😉 ale i tak najukochańszy, już za 4 miesiące zostanie dużym 3 latkiem i jakoś mi dziwnie z tym 🤔
Louisa Duuużo dobrego dla młodej życzę 🏇 PZHK'owi kolejny ciekawy koń właśnie przechodzi koło nosa. Spytam z ciekawosci jako Z mozesz ją normalnie wystawiać na polskich premiowaniach ? Czy chcesz jeździć z nią poza PL ?
armara :kwiatek: w imieniu młodej. Kolejny ale nie ostatni u mnie, zabrałam zabawki i idę bawić się gdzie indziej 😁 W pomorskim nie mogę wystawiać nić co nie ma paszportu PZHK (w Galinach mogę), szczerze powiedziawszy pomorskie czempionaty pozostawiają wiele do życzenia, na jedziesz sobie z młodziakiem a na miejscu dostajesz stanowisko, a za zadkami na ringu drą się świnie, muczą krowy, chodzą dzieci z piszczałkami, balonikami, wiatraczkami i innego typu g*****, Uważam że moje konie są dość ogarnięte i ale takie warunki to trochę hardcore i pchanie się w gips.
Louisa, przejrzałam i się zgadzam, nie masz czego żałować... a potem dziwota co to w polskim jeździectwie się dzieje...
Thymos, nie mój klimat, zupełnie nie wiem o co chodzi w twoim stylu jazdy, dobrze, że koń wie
ja zauważyłam jedną rzecz, na wcześniejszych filmikach miała dużo lepszy ruch i możnaby powiedzieć, że koń do ujeżdżenia i wszystkie czworoboki podbije...