[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg1278558#msg1278558 date=1327694370] lesio aaa ale dobrze wygląda! i jak wysiwiał na głowie! 💃 💃 💃
edit. ooo jak ładnie pracuje 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 super! odwiedze was kiedyś, dasz się bryknąć chociaż chwilę nie? 👀 moze mnie pozna 😎 [/quote]
oj siwieje w oczach normalnie . i stara sie chłopak . jeszcze mnostwo pracy (gownie dużo moich błedów) ale jest dobrze poki co 🙂 no ba! raczej nie inaczej ! bede Ci kazać się "bryknąć" 🤣 a bywasz tu krakowskich okolicach czasem ?
lesio no wlasnie nie bylam... ale jak mnie tam zaniesie to na pewno się zapowiem 😉 jeszcze mnie w koncu ,,zniesie" do warszawy, do reszty ,,moich" koni 😉
galopada czekamy z niecierpliwością 💃 Mundial ostatnio ma jeszcze więcej wolnego niż zwykle (sesja :cool🙂, przystopował trochę z siwieniem (grzeczny chłopiec :hihi🙂 i mam ambitny plan nauczenia go załatwiana się w jednym miejscu w boksie. A robi Młody postępy, co raz rzadziej korzysta ze żłobu jako toalety. A tak po za tym naturalujemy się na całego. Chyba znalazłam moje powołanie 🏇
aa jaki słodziak na pierwszym 😍 a na drugim , jakby nie było podpisu to bym powiedziala że z 3 lata ma. Twoj koń chyba nie miał okresu brzydkiego kaczątka co ? 😁 piekny jest ! galopada czekamy ❗
Jest po Czeladniku/ Lombardo, z matki po Balon xxoo/ Emetyt W sumie ma prawie 50% folbluta i to chyba odbija się niestety na jego zadziornym charakterze tym bardziej że od strony ojca jest Lorison xx, który daje nieciekawe charakterem konie 😉
A robi Młody postępy, co raz rzadziej korzysta ze żłobu jako toalety.
tak.... załatwianie się bo żłobu to jego popisowy numer był 😁 czasami lubił też trafić do poidła 😁
(btw jak sie uczy robienia w jedno miejsce? moj młody tak umie bo to ,,rodzinne". Wszystkie dzieci jego matki i ona sama tak robia. I tak sie zastanawiam jak mozna tego nauczyc konia, ktory nie ma takiej wrodzonej umiejętnosci 😉
galopada na razie próbuję metodą: wszystkie kupki w jedno miejsce 😂 Zobaczymy czy pomoże, jak nie, będę próbować dalej.
somebody do charakterku Twojego konia mógł się także przyczynić Emetyt w rodowodzie. Znałam jednego młp po Emetycie, do dziś pamiętam jak mnie złapał zębami 😁 Ale z góry istny anioł.
[quote author=lesio link=topic=1199.msg1278609#msg1278609 date=1327695415] [quote author=armara link=topic=1199.msg1278574#msg1278574 date=1327694655] lesio A czemu on taki nieregularny 😲
co to znaczy nieregularny? 🤔
[/quote]
wygląda jakby lekko skracał jedną nogą. [/quote] Jest sztywny to raz, dwa wydaje mi się, że szczególnie na kołach jest nieczysty (kuleje) - spójrz na szyję, równocześnie robi taki delikatny rzut nią. Oczywiście problemem może samo zbyt mocne "złapanie za pysk", ale doradzałabym żeby się koniowi przyjrzeć 😉
Mamy chwilowo pełną stajnię, a Jr stoi między dziewczynami, jest bardzo grzeczny 🙂 Grzejąca się koleżanka z naprzeciwka hipnotyzuje go wzrokiem, ale on tego zupełnie nie zauważył 😁
Dzisiejszy Junior
Nie narobiłam mu zdjęć, bo zobaczył grupkę dzieci bawiących się na śniegu i przez 90% padokwał się tak:
armara Juniorro jak zwykle uroczy! 😍 mam nadzieje, ze uda mi się być na kwalif. w czerwcu i go zobaczyć na zywo 😉 bo w Białce nie bardzo bylo mi to dane bo lało i siedzialam z naszymi konmi w stajni i trzymałam je masztalerzom do czyszczenia 🤔
armara czym ty konia karmisz że mu się zimowa sierść błyszczy jak psu pewna część ciała?
I pytanie do ogółu jak i kiedy zaczynaliście przyzwyczajać waszych młodzieńców tudzież młode panny do ogłowia?
Jak nie było problemów z kantarem. Ja doszłam do etapu, że koń sam wkłada chrapy i czeka na założenie (kantara). Z ogłowiem mam to samo, ale ja nie mam wędzidłowego. Pierwsze próby w wieku 2,5 lat. Nie ma na to reguły.
Wojenka Lejesz miód na moje serce, przybyło go faktycznie gromadzi tłuszczyk na gorsze czasy 😂 galopada Dziękuję. Mam nadzieję, że się chłopaki spotkają 🏇
Biczowa Szczerze ? Niczym szczególnym, nawet owies mu ostatnio zmniejszyłam (trochę mniej chodzi, bo a to gruda, a to cośtam). Inna rzecz, że on praktycznie zawsze jest czysty. Nawet jeśli w boksie ma syf pierwszej kategorii (bo po co robić kupy w jednym kaciku jak można wszędzie) 😁
efka Merci :kwiatek: Nie masz przypadkiem nowych zdjęć, jak tam czwarty tydzień cywilizowania D.?
galopada na razie próbuję metodą: wszystkie kupki w jedno miejsce 😂 Zobaczymy czy pomoże, jak nie, będę próbować dalej.
somebody do charakterku Twojego konia mógł się także przyczynić Emetyt w rodowodzie. Znałam jednego młp po Emetycie, do dziś pamiętam jak mnie złapał zębami 😁 Ale z góry istny anioł.
Heh, ja mam małopolankę po Emetycie i też to cholerstwo elektryczne 😉 16 lat, po źrebaku i nadal takie same duchy widzi 😉
A z tym Emetytem to bez przesady, to jeden z ogierów młp, który daje raczej jezdne konie o bardzo dobrym charakterze. 90% taak jest. Nam wyszła bardzo fajna kobyła po nim - matka choleryczka, wariatka, nieustanne adhd (w tej chwili 18 lat + 7ciąż, co w żadnym stopniu jej nie "spowolniło"😉. Słaby charakter i owszem miało potomstwo Kwarteta - duze oczy i raczej jego obwiniałabym odziedziczoną elektrycznością 😉
Ja to tak pół żartem napisałam 😉 Zresztą pełny brat mojej kobyły chodził w wysokim sporcie bryczką i charakteryzował się wielką odwagą, a pula genetyczna ta sama. Ja tam kocham te wielkie oczy... tylko codziennie bardzo ładnie prosze Maroko, żeby tych oczu po mamie nie brała 😀
No Mefiu profesjonalista w 100%, widziałam go niedawno na pokazie w Bogusławicach, charakter miodzio 🙂 A baby jak to baby, chimerne. Są sni "spokojne", a są i takie gdy można się płoszyć na widok samochodu, bo tak, bo dawno się nie biegało, albo wiaterek sprzyja "lotom" 😁