Forum konie »

Młode Konie

Johnnie i Jarek jak lalki, super chłopaki  💃
Galopada, bardzo fajne zdjęcia padokowe 🙂

Dorzucam uparciucha Maroko króciutki film 🙂

lostak, pamiętam, że jak Jukii się chwaliła, to pisałaś że oglądaliście tego konia, ale że nie przeszedł testów

edit: znalazłam
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,14621.msg787711.html#msg787711
aaaa galopada jakie fajne !  Jaruś ciacho  😍  mój ulubiony był zaraz po Siwym ! wydaje mi  sie być też takim przytulaskiem jak Mistral, myle sie?  😉
cieciorka niemozliwe ze to ten sam kon, bo Jack został sprzedany prosto z naszej stajni do Jukiii. Rozmawiałysmy z lostak i okazalo sie ze to zbieżnosc imion  😉

lesio misio misio 🙂 a gdzie jakies nowe zdjęcia Siwego!?  🤬 😉
Bondzio dorobił się jakichś nowych zdjęć z białego szaleństwa z jego best funflem Arkiem  🙂  ("kacza stopa" - system nawigacyjny gdzie jest koń  😂 )

gdzieś mi się Maroko ostatnio przewinął, a już wiem gdzie, niech się dobrze chowa i docelowo będzie po tatusiu fajnie skakał 🙂
[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg1273473#msg1273473 date=1327437821]
lesio misio misio 🙂 a gdzie jakies nowe zdjęcia Siwego!?  🤬 😉
[/quote]

brak nowych zdjęć . a szkoda bo Siwy tak fajnie zaczął teraz pracować  😎  pozatym szaro i buro  nie chce sie nawet aparatu wyciagać  🤔  ale postaram sie cos wyczarować!!
ostatnio tak chwalilam Mloda, ze tak sie stara... no i mam teraz  😀iabeł: ostatnio odwalala takie numery, ze szok  🤔  😵 na pastwisku foch, na myjce chciala taranowac, na hali to juz w ogole dziki szal  🙄 dzisiaj tez miala bombowy nastroj, ale w koncu ja spacyfikowalam mam nadzieje wystarczajaco  😀iabeł: baby i te ich humorki...

z dobrych wiesci : juz niedlugo dwiedze mala kara  😅
[quote author=MMVG link=topic=1199.msg1272752#msg1272752 date=1327417375]

gdzieś mi się Maroko ostatnio przewinął, a już wiem gdzie, niech się dobrze chowa i docelowo będzie po tatusiu fajnie skakał 🙂
[/quote]

Tylko w tym wątku dziewczynę wrzucałam, więc tu parę stron temu mogła się Maroko przewinąć 😉 🙂 to jest dziewczynka, tak samo jak jej mama, imię dostała mylące... jakoś tak wyszło 😉
Wreszcie wsiadłam na mojego Mujiego  😅 - efekt - od rana gęba mi się śmieje  💘
Wybraliśmy się na trening w 4 konie- 3 xx i mój Mały.
Jestem naprawdę baaardzo zadwolona, Muji jest naprawdę super- niesamowicie zrównoważony, z ochotą idzie do przodu, po każdym podłożu, koło każdych straszydeł. Chętnie kentruje po ciężkim torze, nie przeszkadzają mu grudy ziemi walące w pysk, ani to, że jego koledzy folbluty mają problem z utrzymaniem prostej linii poruszania się  🤣.
Naprawdę fajne konisko mi sie udało  😉

Fot niestety brak, oprócz takiej jednej, telefonowej, z karuzeli, niewiele widać oprócz za dużej derki 🙄
Wojenka
Super ! Dzielnego masz młodziaka  🏇
Kiedy początek sezonu  😎 ?
Pewnie w okolicach kwietnia 😉
lesio moze byc szare, bure i nieostre! stęskniłam sie i ucieszy mnie nawet kawałek Siwego  😁 (tak jak ostatnie zdj na fb z terenu)  💃

licze tez, ze Brzoza sie poprawi i tez wrzuci jakies nowe zdjęcia!  🤬  😉
Młody daje radę  🙂. A do sezonu jeszcze daleeko... 14 kwietnia się zaczyna, ale młode konie zazwyczaj debiutują w maju.
wczoraj prawie leżałam... jakby poprawił moje stare i wiszace z jednej strony nedzne cialo z nogami bez strzemion podkulonymi w desperackim akcie ratowania równowagi z sila grawitacji runełoby na hale.  zapewne ku uciesze wszystkich ogladajacych.  wiem ze nalezy zastanawiac sie kiedy spadne a nie czy spadne, bo jest to tylko kwestia czasu.

mlodziez robi sie silna.  auuua....  nie jestem pewna czy lubie zabawe z mlodymi konmi.

wiec kto sie pisze na flaszke w niedalekiej przyszlosci? 😉
Ja zaczynam od kwietnia/maja, więc jak na mnie poczekasz to może... Jak koń da to będzie gleba.  😎
lostak jak tylko stopnieje snieg i nie bedzie mrozów to ja jestem kandydatką do stawiania flaszki  😁
lostak a ja wolę młode niedoświadczone, które jeszcze gapowato podporządkowują się jeźdźcom niż starych wyjadaczy, którzy dokładnie wiedzą jak sprawnie i szybko pozbyć się balastu z grzbietu  🤣
lostak, no ja zupełnie szczerze powiem, że łączę się w bólu (bo również każdego dnia mi to grozi 😉) a jednocześnie mam nadzieję że będę wtedy na hali hihi 😀
galopada i lostak
To ja sie na te wasze flaszki pisze 😉
jednak spadania Wam nie zyczę.
Przy zeszłorocznych marcowym zajezdzaniu młodej stwierdziłem ze to już ostatni raz, chyba za stara już jestem na taki hardcore, a młoda wcale nie wariowala..
Hypnotize no ja mam 4 gagatków do zajezdzenia wiec prawdopodobienstwo gleby jest spore  💃  😵
galopada_ a w tym roku któregoś młodziaka puszczacie na ZT ?
ulcia_jg Rudy powtarza i Kary po Halogenie idzie ( ten z poprzedniej strony). Tzn jak się dostanie to będzie  😉
Przy zeszłorocznych marcowym zajezdzaniu młodej stwierdziłem ze to już ostatni raz, chyba za stara już jestem na taki hardcore, a młoda wcale nie wariowala..

To czym był ten hardcore?  🙂
galopada_ a jak to jest skoro Rudego wycofano, to on musi od nowa całe ZT robić czy tylko próbę?
ulcia_jg Rudego wycofali wlasciciele. Ma juz kwalifikację wiec jedzie do Bogusławic i idzie od razu do boksu jako pierwszy zakwalifikowany kon na liscie. Odbedzie cały zakład od nowa  😉
Ogro.
Decyzja podjęta - w marcu robimy bonitację kucyka. Długonożna koleżanka zdecydowała się go pokazać, bo ja z krótkimi nogami nie nadążam kompletnie i hamuje biednego kucyka, który nóg nie może przeze mnie wyciągnąć  😁

Ja dzisiaj mogę flaszkę stawiać - w terenie zleciałam z konia, co prawda nie młodziak, ale flaszka to flaszka  😁
subaru2009 czyli konkretniejsze plany związane z koniem jak mniemam?  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się