Forum konie »

Młode Konie

Moja dwulatka po wakacyjnym tuningu
Moje nowe maleństwo  😍 😍 💘 💘

🙂
rtk, dawaj z tym ciachem do innych wątków, bo tu nie wszyscy zaglądają. Jak się współpraca układa? Ujeżdżacie się? 😉
eee zostaję w tym wątku, tu mi dobrze 🙂
a praca bardzo przyjemnie. Konik został kupiony już zajeżdzony, a ja teraz staram się nie popsuć go i nie stłamsić ruchu. Na szczęście nad wszystkim czuwa trener, który często wsiada i naprawia 😉. Szykujemy się na MPMK, choć chciałabym żeby konia pokazał bardziej doświadczony jeździec ode mnie, ale to wszytsko wyjdzie w praniu bo jeszcze mamy dużo czasu
rtk

No no super maleństwo😉
Powiedz coś więcej 😉
klacz, ur 2006r.
Ojciec to Insider, matka Pokusa po Lordzie Alexandrze
Mam lepsze fotki, jeszcze sprzed kupna autostwa fary 🙂

oo 2006 😉 to jak moja mała😉

Piękna jest!😉
rtk  ale piękna dziewczyna, zawojujecie czworoboki. 🙂

Moja kluska już zarośnięta dokumentnie, czas grubych rajstop się zbliża.  😕
Mamy w końcu jakieś fajne zdjęcie razem:

Rtk Gratuluję zakupu, widzę, że jednak zdecydowałaś sę na Parisę, powodzenia w pracy 🙂
mój młodzieżowiec w najnowszym zakupie  😍 jeszcze niedopasowane bo na szybko zakładałam ale jestem zakochana  😍

hate me!, jaka ona... wielka! Poza tym, ma takie przemiłe spojrzenie 🙂
rtk, jaka delikatna.🙂 gratuluję ! 🙂
galopada_, pasuuuje mu! Moim zdaniem - dobry wybór 🙂

My pozdrawiamy z dzisiejszego padokowania🙂
nie moglam mu zrobic zdjecia za bardzo bo byl nieszczesliwy z powodu wedzidla i za mną chodzil krok w krok cały zapluty 😁 jeszcze jedno bo nie moge sie napatrzyc  😜
rtk galopada swietne mlodziaki 😀

A nas w sobote czeka przeprowadzka do nowego domku wiec dzis postanowilam przypomniec mlodemu co to przyczepa, raz tylko go wiozlam ale wtedy to jeszcze maluszkiem byl i praktycznie wepchnelismy go do przyczepy. Uzbroilam sie w jabluszka i tak pierwsze podejscie zakonczylo sie sukcesem po ok 3 minutach 🙂 kilka razy wchodzilismy i wychodzilismy bez problemu. Dalam mu chwile na wytchnienie w boksie. Po przerwie praktycznie sam wciagnal mnie do przyczepy hehe Jak ja go kocham!!! A pomyslec ze jeszcze niedawno nie chcial jesc jablek ;P

A to malolat dla przypomniena

Ooooooo Rtk gratulacje!!!!
A gdzie stoicie?
Absolut? :>
rtk
oo jaka slicznotka, czekam na jakies porządne foty pod siodłem  😅

galopada
nie bardzo lubie meksykańce, ale Twojemu zdecydowanie on pasuje, tylko pokaż go w całości koniecznie (dobra wiem, ze kochasz portrety  :hihi🙂
Galopada ogłowie bardzo ładne, zresztą koń też, ale proponuję nie zakładać młodemu ogłowia z nachrapnikem na dodatek meksykańskim, młody koń powinien mieć jak najwięcej luzu w pyszczku żeby mógł je zaakceptować, nauczyć się żuć...
Sory za wtręt w nie moim 😉 wątku ale Mazia, ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Polecam lekturę wątków o nachrapnikach, meksykański jest jednym z najdelikatniejszych i zostawiających najwięcej swobody.
Wiem, o czym mówię nie obrażaj mnie, tak jak napisałaś jest jednym z najdelikatniejszych, ale najlepiej jak na początku pracy w ogóle go nie ma (na pierwsze zakładanie, przyzwyczajanie do wędzidła) potem nachrapnik jest nawet wskazany...
A żeby nie było off-a to wrzucam zdjątko z ostatniego lonżowania. Wstyd sie przyznać, ale kobyła ... przysnęła sobie. Co sie dziwić taka nuda 😁

Mazia, nie zakładać na początku nachrapnika? Żeby zostawić koniowi bardzo szerokie pole manewru na błyskawiczne wymyślenie, jak olać wędzidło? 😉
Mazia sorry ale nawet trener poleca mi ten nachrapnik dla młodego. przeczytalam caly watek o nachrapnikach i kilka artykulow i raczej nie zmianie zdania co do jego uzytkowania od poczatku  😉

armara postaram sie zrobic w weekend jesli sie troche słonca pojawi  😎  :kwiatek:
Ja i moja malutka 🙂
zabeczka w jakim wieku jest twoja mała?  🙂 edit. doczytalam ze 2 latka  😵

moje dzisiejsze dziecie z juz dopasowanym oglowiem ale cos nam sie przekrzywilo  😂  🏇

i dla armary w całosci ( mam jeszcze kilka wiec moge wrzucic  😜 )

pt. atak na foliowa reklamowke  😂 miala byc straszakiem ale niestety ja atakowal i zdjec w klusie i galopie brak  😵

galopada ale z niego będzie maszyna!  😍
nooo nie moge sie doczekac az wsiade. nomalnie mnie nosi juz  🏇

nio okladnie ma dwa i 3 miechy🙂 Rośnie wolno , ma 150 w kłębie i klatę źrebaka 🙂 jest drobniutka

edit: mam podobne zdjęcie 🙂 tyle że moja się wkurza bo chce na łakę 🙂
no wlasnie na poczatku myslalam ze ma z 1,5 roku ale doczytalam  😉
Oj tam, oj tam 😉 Moje Kare tez malutkie, ale za to dość 'obszerne'  (2,5 roku i około 150 cm wysokości) 😁 Ważne, że serducho wielkie, choć tymi paroma centymetrami w kłębie bym nie pogardziła  😉
w każdym razie nie mogę zaburzyć jej metabolizmu... żadnymi specyfikami 🙂 Rośnie tak jak ma w genach ... a koń rozwija się do 4 roku życia .. Nie martwię się na zapas a zapewniam jej dużo ruchu i smacznego żarcia 🙂
Dopiero teraz rozrasta się wzdłuż. wyciąga się kłoda. A szyjka i klatka jak u dzieciaka 🙂 Za to zadek sie ładny zrobił i w końcu przybrała parę kg ;]
rtk-moje ogromne gratulacje!!!!sliczna dziewczynka 😜
galopada-niesamowite ciacho z tego Twojego mlodziana.Jest na prawde czego pozazdroscic
szkoda ze mojemu bozia troche urody poskapila 😁, ale moze sie jeszcze wyrobi 🙂

Lord wlkp, w maju skonczy 3 lata

tu z moja Babcia 🙂

musze mu porobic jakies fajne zdjecia, bo praktycznie nie mam jego fotek 🙄
zabeczka i tak trzymać
moje konie tez późno dojrzewają 🙂 i spodziewam sie średnio statystycznie ze wzrost  będzie u młodej trwał do 4-4,5 roku
moja orchidea ponoć bardzo długo "rosła" wzwyż - jej matka też (wiem bo dzięki forumowym kontaktom mam wieści o losie matki mojej klaczy)
no i w związku z tym spodziewam sie ze i u młodej tez tak bedzie bo wszystko na to wskazuje
a wetka tez mi powiedziała ze to u młodej może potrwać do 4,5 roku
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się