my_karen, nie no, sugerowałam tylko najgorsze wyjście z sytuacji. 😉 Być może właściciel po prostu brał kilka koni [mam nadzieję, że samych wałachów.... nie chcę sobie wyobrażać, że np. w taki teren pojechała grzejąca się klacz i ten ogier. Wprawdzie ogry to przecież nie zabójcy, ale ja tam z tych którzy dmuchają na zimne i widzą od razu czarne scenariusze 😁 ] w teren w tym jego i w ogonku, koń za koniem, powozili się po lesie... Czego mógł się nauczyć - Pan Bóg jeden wie. Może mu będzie potrzebna tylko jakaś motywacja, zachęta i w mig wszystko złapie? Tak czy owak - jak coś wykombinujesz z konikiem, daj znać, ciekawa jestem jakim wierzchowcem się okaże. 🙂
777 ale fajnie się bawi! 😜 musze mojej sprawic piłę, bo ona z tych co wszystko musi wsadzic do paszczy. 🙂 gdzie zakupiłaś swoją? nie pękła? [/quote] kupiłam na allegro - to najzwyklejsza ale największa piłka do fitness jak na razie nie pękła aczkolwiek jestem świadoma tego ze jak bym te piłkę pozostawiła bez nadzoru byłaby w strzępach bo próbuje ja ugryźć .......a ze sie nie bardzo daje wziąć w zęby, to przytrzymuje ja nogami i klatka piersiowa aby się lepiej wgryźć - wtedy musze interwieniowac ale to swietna zabawa młoda nauczyła się ja już tak turlać i kopać w wybrane przez siebie miejsce ze żaden koń jej tej piłki nie odbierze
Ja się chwalę Młodą w nowym niebieskim komplecie, niestety tak dała czadu że pod koniec jazdy czaprak był o dwa tony ciemniejszy od owijek.. Kilka kadrów z filmu:
Chciałam tym razem wrzucic filmik, jednak nie potrafię rozpracowac cięcia go na części. 🙁
sznurka, niech będzie, że młodziak. Za pół roku przeskoczy do starszaków. 😉😁 korsik, kobyłka prześliczna 🙂 Taka delikatna ^^ Dajno coś jeszcze:> [btw... co to masz za bryczesy...? :>] hate me!, pasuje jej w niebieskim! 🙂
Mój koń jest dziwny :emota2006097: 2 tygodnie nie łaził pod siodłem, więc wiedziałam, że będą jakieś jaja i niesubordynacje, ale wszystko do opanowania, jednak, po tym co zrobił koń, myślałam, że padnę na twarz 😁 Jadę sobie jadę stępem, "czuję" konia w ręce i zadku, nagle kątem oka zauważam, że zza winkla wyłaniają się 2 konie -> jeden nowy, jeden z którym młody nigdy nie jeździł, oba wałachy. Zakłusowałam i.... nagle straciłam konia. poczułam jak mnie w tym kłusie wyrzuca 2 razy wyżej niż ostatnio, patrzę na zad, a młody -> kita w górę, łeb w górę, w stronę dwóch wchodzących koni i dalejże uskuteczniać araba ze mną na grzbiecie. został "przysiądnięty", dołożyłam łydki krzyknęłam na niego i żałowałam, że na samym początku wyrzuciłam bata. koń szybko wrócił do siebie.
Magnez plus dodatek fosforu, wapnia i tym podobnych. Sam magnez jest niezbędny przy przyswajaniu się w/w składników. Osobiście wypróbowałam tanie suplementy z Sukcesu. Efekt? Przy sporym ruchu, dobrej diecie młoda urosła w zeszłą zimę 26 cm. Wyglądała jak patyczak ;] Podawałam przez okres 2 miesięcy. Teraz po wiosenno-letnim wypasie znowu zaczynam od magnezu jednak mam nadzieję że nie straci już tak szybko nowego brzuszka ;]
wiem tylko to oznacza około 2 miesięcy oszczędzana na mojej kobyle żeby dopiero przez kolejne 50 dni dostała suplement 🙁 Na razie moją kieszeń nie stać na Pavo ( mimo iż kiedyś na pewno to nastąpi). Mam delikatną klaczkę i dla niej w sumie idealnie się sprawdza Sukces i gramowość poszczególnych składników zawartych w wiaderku. Puki co kobył rośnie ma energię, porządny ruch i po kolei zmieniane suplementy w diecie. Jak na razie odpukać idzie nam całkiem nieźle na tych najtańszych witaminach 😉 Sam też staram się naturalnie ją wspomagać dodatkami rodem Matka Natura ;] Typu: siemię lniane, czosnek, lucerna , pietruszka, melasa 🙂 Mamy to wszystko poukładane i skonsultowane z wetem aby nie daj co nie zaszkodzić 🙂 W jednym miesiącu to w drugim to w trzecim tamto ;] I jakoś czas leci a kobył rośnie 🙂
No to pora przedstawić Wam moją zołzę 😂 i nie jest ruda 😎
Persja D zwana Paskudką 😉 m.Perta/ Rumb xx o.Sheridan han/ Sherlock Holmes. ur.22.02.06 ;-) Nasza 5 jazda, generalnie chodzimy do przodu, zdarza nam sie pokłusować i jak mamy humor to nawet szalenie galopujemy ale tylko tyle ile chcemy i lubimy czasem chwile postać 😉 Oprócz tego pięknie się wspinamy, i odstawiamy rodeo np. z górki w dół;]
Nie chce myśleć co będzie jak ta Zołza mała złapie równowagę 😎 wiedziałam,że tak bedzie jej starszy półbrat nawet uchem nie machnął za to Ona da mi popalić 🏇
Ponia, jaka ona.... malutka pod Tobą! Wniosek na podstawie przypomnienia sobie Ciebie na kasztanie :P Ładna kobyłka, tydzień młodsza od mojego paskuda. 😀 zabeczka17, ładny kantar 😉 korsik, nooo, drugie zdjęcie jest prześliczne. sznurka, hehe, czyżby pokazał się mix charakterów obu ras? :P czy Pluszito miała "niewspółpracowalny" dzień?🙂
Sankarita, myslę ze to kwestia tego ze powoli łapie równowagę, wie juz ze w tej zabawie chodzi o ruch do przodu i testuje co można z tym czymś na grzbiecie zrobić
Korsik czy ona jest czekoladowa, czy skarogniada, bo na zdjęciach wygląda jak czekoladka 🙂 Przepiękna klaczka i przepiękne zdjęcie Sznurka był dalszy ciąg baranków? 😉
Ponia, jaka ona.... malutka pod Tobą! Wniosek na podstawie przypomnienia sobie Ciebie na kasztanie :P Ładna kobyłka, tydzień młodsza od mojego paskuda. 😀
:kwiatek: Hihih bo Ona jest malutka, ma jakieś 160 pare cm 😉
[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg347867#msg347867 date=1254666450] my jeszcze z takim portrecikiem 😜 dzisiaj byli jacys ludzie go ogladac, mam nadzieje ze sie spodobał 😅 [/quote]
Ja nie wiem jak mógłby się nie spodobać 😜 cuudny jest.
Nie bardzo wiedziałam gdzie się o to zapytać, więc daje tu: Jak uczyliście swoje młode podawania nog? Moja nigdy nie była tego uczona w 'dziecinstwie', podawanie przodow załapała szybko, ale tyly za nic. wie o co chodzi ale calym ciezarem zapiera się na tej nodze ktora chce podniesc i stoji. Jak już uda mi się podniesc ta noge to stoi ladnie, sama trzyma nie wyrywa, ale to podniesienie jest najgorsze! kowal zalecil zrobienie z lonzy dzwignie i na tym podnosic jej na poczatku nogi, a potem powinna 'zalapac' czy to dobry pomysl? a moze jakos inaczej ja tego uczyc? Jak wy uczyliscie swoje konie, czy juz kupiliscie je 'zrobione; pod tym wzglendem?