Forum konie »

Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

solusiek, mi się najbardziej podoba wiosna 2008

a my obecnie mamy odrastający irokez, czyli tak
Proti mi też się właśnie ta grzywka najbardziej podoba, ale niestety nie mam talentu fryzjerskiego i drugi raz tak samo już nie umiem zrobić. Jak chcę wyrównać to potem już tylko coraz krócej "wyrównuję" i potem pozostaje mi już zrobić tylko irokeza... 🙁
Ale będę próbować;-)
proti hegon jak nie hegon bez irokeza  😲 my tez hodujemy ale cos nam nie idzie i na czubku glowy jeszcze stoi  :/
ja dzisiaj doszłam do wniosku że Ruda ocinam na irokeza trochę się obawiam jak będzie wyglądać ale co tam 🙂
Jak możecie doradźcie na poprzedniej stronie jest troche jej zdjęć.
caroline mogłabyś wstawić te zdjęcia rozjaśnione? nie mam niestety ps na kompie a intryguje mnie ten "loczek"

aszka, solusiek najbardziej mi sie podobają wasze konie na pierwszych fotkach - irokez/odrastający irokez

ja sie w końcu dorobiłam własnego irokeza u grubej  💃 ale niestety nie mam jeszcze zdjęcia w nowej fryzurce
aszka dla mnie twoja ruda najlepiej chyba na drugiej fotce gdzie ma tak z 8-10cm grzywe , bardzo ladnie wygada!
aszka Twojej rudej według mnie pasuje właśnie taka grzywka jak margaritka piszę ok 10cm, na jedną stronkę. Natomiast podoba mi się również grzywka na 5 zdjeciu  😜, zawsze chciałam taką mojemu zrobić ale jakoś nigdy mi nie wychodziło.
margaritka no tak od kiedy pierwszy raz pokazał się na zawodach był w irokezie więc wszyscy się przyzwyczaili (tak jak do wystającego jęzora 😉 )
prowadzimy teraz akcję warkoczyki żeby grzywa leżała po jednej stronie, jednak Hegon jest temu przeciwny i próbuje je rozwalać, ale ja się nie poddaję 😀
i dla przypomnienia "dawny" Hegon
margaritka, Właśnie ta grzywa jest efektem odrastającego irokeza
u mnie warkoczykow raczej nie dam rady zrobic bo za krotka grzywa ale gumeczkami wiaze
Proti grzeszysz!! Hegon musi mieć irokeza! 🙂
Burza, no właśnie w moim otoczeniu zdania są podzielone...część go woli z irokezem(w sumie mniejsza) a część z dłuższą
a mi z jednej strony o wiele bardziej podoba mi się w irokezie, a z drugiej chciałabym poczekać aż trochę jeszcze urośnie, pilnować żeby była na jednej stronie i ładnie przyciąć  😜 (chociaż w wypadku jego grzywy raczej nie ma szans na mój wymarzony fryz...)

a jeśli nic z moich planów nie wyjdzie(najprawdopodobniej 😁 ) to na otwarty sezon znowu powrócimy do irokeza
Ja właśnie wypowiedziałam wojnę odrastającym włosom mojej baby. Fryz wyglądał koszmarnie, część kudłów rośnie w stronę uszu zgrabnie rozrzucona na obie strony szopa, niżej niby rosną na prawo, ale chyba jest tam wicherek i odstają na maksa i tylko przy siodle rosną normalnie na prawą stronę leżąc na szyi. Obłęd.

Od tygodnia mała nosi warkoczyki, bo zamarzyła mi się "szportowa" grzywka 😁 ale co z tego będzie... jeden Pan Bóg wie 😉
Aurel pierwszy akapit to jakbyś o Piorku pisała 😫 właśnie sie zastanawiam czy we wtorek go nie przerwać na pół łyso bo to co teraz ma to w ogóle jakieś.. 🤔wirek:
Czyli jaka grzywka?
U nas wygląda to tak

wstyd z czymś takim się na zawodach pokazać...  😵

Dlatego już wolę ciut zapuścić i robić koreczki, bo to żenada.

Problem polega na tym, że włosy z przodu są miękkie, gęste i delikatne, potem przerzedzają się i są sztywniejsze na tym "kukuryku" a następnie są już same sztywne i rzadkie przy kłębie. Kiedy przerywam je wyrywając włosy od dołu z prawej strony, one odrastają częściowo sztywne i tworzą taką ściankę, która uniemożliwia reszcie przerzucenie się na prawą stronę. Więc najszczęśliwsze są jak sobie rosną w stronę uszu i tworzą eleganckie niewiadomoco.

Ehhhh [tonem muchy z filmu "Mucha nie siada"  😉]
Proti, w irokezie przecudownie wygląda!!! tylko irok!
aurelia a moim zdaniem kobita świetnie wygląda!  😍
Ja jestem jednak fanką irokeza - ze względów estetycznych oraz wygody 😉

Moje małe, grube z grzywą leżącą (mniej więcej) - grzywa ma długość dokładnie 20cm i tak się układa

A teraz w lepszej wersji - 2 cm jeżyk 😉

No powiedzcie szczerze... lepiej jest jej w irolaku...
Calathea, zdecydowanie jest, bo ma bardzo ładną szyję i głowę 🙂

wer, dzięki, ale o ile lepiej wyglądałaby w szportowym loczku  😍
aurelia taa, głowę to w szczególności - jak 10l wiadro, ale i tak bardzo dziękuję, że Ci się podoba 😉
moja też irokez 😉 chciałabym "normalną",ale dziewczyna ma chudą szyjkę i duży brzuch,wygląda trochę jakby w ciąży, to chociaż trochę postawniej z irolem...
a jaka grzywka bedzie najlepsza dla potężnej szyji? Tzn. Na ile zostawic grzywę?
armaquesse,  zobaczymy na wiosnę 😁
w szportowym loczku

i znowu ten loczek a ja nie kumam o co chodzi..  🙄  :oczopląs:

wytłumaczcie mi jak krowie na rowie - caroline wstawiła zdjęcia ale mam zrypany monitor i niczego tam sie nie mogę dopatrzeć
wer loczek nie dlatego, że podkręcony jak... loczek 😁
ale, że nie ma cięcia, jak od linijki a "naturalnie" postrzępione końcówki
(tak ja zrozumiałam)
Hym. Mam pytanie: wymyślił ktoś jakiś patent, żeby kuniowi grzywa na jedną konkretną stronę się układała?
Młodemu 90% grzywy układa się ładnie, po lewej.... 10% w postaci kilku pokaźniejszych kłaków usilnie układa się na prawo. I mnie to denerwuje:P Wy tu końskie fryzjerki, znacie się, może i na to jest jakiś sposób? :P
Sankarita, Warkoczyki  😉
Proti - o kurka, rzeczywiscie podobny do mojego 😁 ja bym zostawila irokeza, pieknie w nim wyglada!

chociaz wiem ze tego nie osiagniemy - marzy mi sie u mojego tak rowniutko podcieta grzwa na 10cm na jednej stronie 🍴
Taaaa.... a wymyslil ktos jakis patent zeby przyciac rowno falujaca grzywe?? Jak do tej pory jeszcze mi sie nie udalo i kon wiecznie ma cos dziwnego.....
Zygzak jaa nie mogliście tak od razu?  🙄
po pierwsze zmylił mnie ten "loczek" właśnie doszukiwałam się jakiegoś zwiąsku między lokami a tym co na zdjęciach, a po drugie "grzywka" bo przez cały czas wpatrywałam się między uszy  :emot4:

kto wymyśla takie głupie określenia  🤦  😎

Klami

(akurat mi zdjęcie podpasowało  :hihi🙂

możesz spryskać wodą a jeśli i to nie pomoże to naciągaj sobie kosmyk grzebykiem - przeczesz, dojedź do odpowiedniej wysokości i wykorzystaj jako wyznacznik poziomu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się