Forum konie »

popręg

Likier nie wiem jaki popręg Prestige widziałaś ale ten co ja mam jest bardzo miekki, ze świetnej skóry i nie wygląda jak by się miał zaraz rozwalić... 🤔
qwert, Nie widziałam Twojego, kiedyś byłam w ihaha i oglądałam na żywo kilka, dla mnie były koszmarne, miałam sobie jakiś kupić, ale po opiniach jeszcze tutaj na forum, że jakościowo są słabe to odechciało mi się... Cieniutka i bardzo sztywna skóra.. Stosunek ceny do jakości według mnie nie odpowiedni...

[font=Verdana]Według mnie[/font] daw mag bije w tej kwestii prestige na głowe...
Ja również popieram Likier
Porównując dwa skórzane popręgi Prestiga i DawMaga, bez zastanowienia brałabym tego drugiego!
Patrząc na oba po rocznym użytkowaniu to DawMag dalej trzyma fason, miękki, gumy nie powyciącane, dalej jest taki 'puszysty'  😉 .
A Prestige? Może i ładny, ale sztywny, twardy i taki płaski się zrobił. Ok, ale nie za tyle kasy  🤔wirek:

W stosunku jakości do ceny to DawMag jest duuużo duużo przed Prestigiem.
Puma, dokładnie !

Kupując popręg za ok 400 zł spodziewałabym się czegoś lepszego jakościowo, w dodatku o taki popręg zazwyczaj się bardziej dba, bo jednak trochę kosztował, czytając, widząc je i słysząc opinie o prestigach według mnie, najwięcej za popręg płaci się za metkę, ale co kto lubi 🙂

A daw mag jest tani i fajny jakościowo i w sumie nawet nie jest tak szkoda popręgu za 150 zł😉 Bo w cenie jednego prestige mamy prawie 3 daw magi 😉

ale to tylko moje zdanie😉)

Daw mag ktorego ja przerabialam miał sztywną skórę, wypełnienie wyklepało sie bardzo szybko a gumy powyciagaly w krotkim czasie.

http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=17_32_155&products_id=3440

qwert, Ja mam taki i jest FANTASTYCZNY jak dla mnie 🙂
Mam popręg życia.
Daw-mag. Mięciutki, piękny, idealnie skrojony i przemyślany, za wręcz śmieszne pieniądze.
Mam dokładnie ten sam popręg co Burza i Likier (KLIK) i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem: skóry, odszycia, kształtu, wszystkiego! Absolutnie fantastyczna użytkowo i zwyczajnie piękna dla oka rzecz. A jak jeszcze sobie przypomnę jego cenę, to dla mnie Prestige nie ma z nim żadnych szans. Bo ani nie ma lepszej skóry, ani nie jest jakoś rażąco lepiej odszyty. A Prestige cenę ma... jaką ma. Jeśli mój koń kiedykolwiek zasłuży na popręg skokowy z fartuchem, to też na pewno będzie to Daw-Mag.

Na razie ta firma jest dla mnie absolutną rewelacją i ciesze się, że ich odkryłam na nowo (ogłowie, popręg, puślika... a wkrótce siodło) Szczerze polecam!

edit: literówka

Sierra, oficjalnie wielkie dzięki za polecenie mi go 😍
Mój poprzedni popręg DAW-MAG bardzo mi służył. Ale nie powiedziałabym że wyroby skórzane DAW-MAG są tanie..
Dramka, 165 zł za skórzany popręg?
Mój neopren Kavalkade był droższy 😉
165zł to tanio, ale to chyba nie cena sklepowa..
Burza, Sierra, mam taki sam od 2 lat. dla mnie ideał. wszystko takie jak byc powinno.

buuu, a ja bym mogła owinąć konia tym popręgiem i jeszcze trochę zostało 🙁 a tak serio, to strasznie podoba mi się Daw Magowy popręg, ale z ujeżdzeniowych widziałam najkrótszy 60, a to o 10 cm za dużo dla nas 🙁
zadzwoń i zapytaj. skoro robią ogłowia na zamówienie czemu nie mieliby zrobić popręgu?
A ja już trzeci rok jeżdżę ze Stallionem - sympatexowy, profilowany z żelem i gumami i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny, a kosztuje grosze. O dokładnie ten http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=17_32_155&products_id=2209
Pfiff i Canter Club robi bardzo podobne popręgi, ale jakościowo dużo gorsze - strzępią się, pcv pęka, taśma się pruje, a gumy wyciągają błyskawicznie.
Tattini też jest bardzo fajny (ten z kółeczkiem), dobrze się trzyma.
Nie polecam też popręgów z gumami firmy Mustang, w każdym razie tych z neoprenu i sympatexu - odpruwają się gumy i sprzączki.

Na codzień dodatkowo zakładam na popręg futerko, więcmimo jazdy w rozmaitych warunkach wygląda jak nowy, koń się nie obciera i nie ma problemu z błotem - wymieniam futerka, a popręg pozostaje suchy i czysty.
deborah, cieszy mnie dobra opinia, w takim razie mogę się przywiązać 🙂 długością idealnie też dobrałam, nareszcie dość długi popręg.

Nirv, na pewno Ci zrobią krótszy, ja najpierw chciałam 90cm na zamówienie 😉
hej ludzie, dostanę w ogóle jakiś neoprenowy popręg długi profilowany poza tym stubbena?
W czwartek w moje posiadanie wszedł popręg DAW-MAGowski profilowany i jestem w nim zakochana 😀
Kesz, tak na szybko z googli:
http://www.dlakonia.pl/sklep/page/product/product/2622 Grene
http://www.horseway.pl/Lemetex_popreg_neoprenowy_z_gumka-29.html Courbette (Lemetex)
[[a]]http://animalia.pl/produkt,16552,547,Eurohorseline_Popr%C4%99g_z_neoprenu.html[[a]] Eurohorseline
Orzeszkowa :kwiatek:
Burza zdziwiona  😲 Dlaczego skokowe są droższe ?  🤔
Dramka, chyba z fartuchem tak? Jednak uj jest krótki 🙂 za tą cenę- szał.
Burza zdziwiona  😲 Dlaczego skokowe są droższe ?  🤔

Dlatego, ze są dłuższe i zużywa się więcej skóry na uszycie go
AHA.

Ale ujeżdżeniowe wyglądają na bardziej skomplikowane  😉
Ja wczoraj zamówiłam Daw-aga ujeżdżeniowego 😀 skórka boska, macałam w sklepie a zena 144 jak dla mnie też ok 😀 Powinien w przyszłym tygodniu być xD
tak się zastanawiam - wymieniłam się na popręg daw-maga, z obu stron ma gumy i zastanawiam się czy nie będzie za luźny. Jak myślicie, rymarz da radę skrócić gumy jakoś?
Ja swoj z gumami skracałam. Ale chyba od strony gdzie nie było gum tylko skóra.
w moim z obu stron gumy 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się